تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۸
یکی از مشکلاتی که همواره مردم از آن رنج می برند پروژه های ناتمامی است که سال ها باید چشم انتظار اتمام آن ها نشست و برخی از این پروژه‌ها به معضلاتی حل نشدنی و گره‌های کور تبدیل شده اند.
سیستان و بلوچستان، کلکسیون پروژه‌های ناتمام/ توسعه استان قربانی کمبود بودجه
به گزارش خبرنگار عصرهامون، یکی از ارکان توسعه هر شهر و استانی ، تقویت زیرساخت‌های شهری و عمرانی بوده که در این بین پروژه های عمرانی جهت ارتقاء خدمات رفاهی، تفریحی، بهداشتی و خدماتی بسیار تعیین‌کننده تر است.
 
یکی از موضوعاتی که در سال‌های اخیر در شهر‌های مختلف سیستان و بلوچستان مشاهده شد، کلنگ زنی‌هایی بود که با هدف احداث یک طرح به زمین زده شد، اما با گذشت سال ها نه تنها برخی از این پروژه ها پیشرفت یک درصدی به خود ندید بلکه رد پای کلنگ آن نیز در حال محو شدن و پیوستن به تاریخ است تا سیستان و بلوچستان همچنان جز استانهای محروم کشور باقی بماند و توسعه استان قربانی کمبود اعتبارات شود.
 
هر چند برخی پروژه های کوچک در سال های اخیر چندین بار افتتاح شد اما برخی از آن ها نیز رنگ  بهره برداری به خود ندید و همچنان قفل بی مهری بر درب های آن رویت می شود.
یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام و ملی سیستان و بلوچستان که باعث کاهش تصادفات و مرگ و میر در استان می شود کمربندی آیت الله سیستانی است که  ۱۰ سال است نیمه کاره رها شده و خبری از ادامه راهش نیست.
کلنگ احداث سالن ورزشی قرقری پنج سال پیش به زمین زده شد اما همچنان نیمه کار مانده است.
 
همچنین سال 86کلنگ بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی بعد از زاهدان قرار شد در محمد آباد به زمین زده شود به طوری که حتی زمین آن تهیه و اولین ساختمان آن که دانشکده داروسازی بود آماده شد اما از سال ۸۸ تا کنون متوقف شده است.
 
از دیگر پروژه های منطقه سیستان که سال هاست وعده داده شده و مورد بی مهری و کمبود اعتبارات قرار گرفته جاده دوبانده زابل به هیرمند که فقط زیر سازی نیمی از جاده انجام شده، بازارچه مرزی که هنوز راه اندازی نشده و در حال حاضر تنها زمین آن آماده شده است، پاس مرزی که چندین بار وعده راه اندازی آن داده شده اما همچنان مورد غفلت است، کارخانه لاستیک سازی سیستان که فقط کلنگ آن بر زمین زده شد ، طرح آبیاری ۴۶ هزار هکتاری سیستان که با کندی انجام می شود ،ساختمان پارک اداری که با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی از ادامه راه مانده است و خط لوله آب شرب اختصاصی شهر دوست محمد با ۵۰ درصد پیشرفت نیمه کاره رها شده است.
 
علی ای حال طرح بزرگ تایر خودرو سیستان با ظرفیت ۵۰ هزار تن لاستیک و ایجاد اشتغال برای هزار و ۳۴۴ نفر در شهرک صنعتی رامشار شهرستان هامون  با حضور  وزیر صنعت و معدن کلنگ زنی شد که تا کنون خبری از آغاز به کار این پروژه اقتصادی که مانع مهاجرت مردم از این منطقه می شد نیست.
در منطقه سراوان نیز در جنوب سیستان و بلوچستان کلنگ احداث بیمارستان در سال ۸۸ به زمین زده شد که قرار بود تا پایان دولت یازدهم افتتاح شود و تنها از سالی به سال دیگری وعده افتتاح آن تغییر می کند.
 
شهرستان دلگان نیز از وعده های تو خالی دولت مغفول نمانده و پل اسفند بخش جلگه چاه هاشم دلگان که یکی از مهمترین پل های جنوب سیستان و بلوچستان است از سال ۹۰ تا کنون هنوز به اتمام نرسیده است.
 
پل گزگر در محور دلگان به ایرانشهر و مرکز درمان ۱۰ تخت خوابی دلگان نیز از دیگر پروژه های نیمه تمام این منطقه است.
ازدیگر پروژه های اقتصادی که باعث تحول استان می شود احداث کارخانه سیمان سرباز است که روند ساخت ان از سال ۹۳ آغازشده و تا کنون تنها ۶۳ درصد پیشرفت داشته است و همچنان خبری از افتتاح این پروژه نیست.
 
در شهرستان ایرانشهر نیز سالن ورزشی محمدان ،ترمینال مسافربری ایرانشهر، نیروگاه هشت مگاواتی بزمان ، ایستگاه شماره سه آتش نشانی سال هاست که تنها رنگ وعده به خود دیده و خبری از بهره برداری و راه اندازی این پروژه ها نیست.
 
پروژه کارگاه گلشو شهرداری ایرانشهر نیز جز پروژه هایی است که در اقدامی عجیب طی دو سال متوالی به مناسبت های مختلف افتتاح شد که سال گذشته به مناسبت دهه فجر و امسال به مناسبت هفته دولت افتتاح شد.
در شهرستان خاش نیز جاده دو بانده خاش به ایرانشهر، پروژه آب کارواندر، پروژه گازرسانی و پروژه راه آهن قربانی کمبود اعتبارات شده اند و سال هاست که خبری از افتتاح نیست.
تنها بندر اقیانوسی ایران نیز همچنان در تب محرومیت می سوزد و پای زیر ساخت های توسعه در آن لنگ می زند به طوری که این بندر رکوردار حاشیه نشینی در کشور است.
 
شهرستان میرجاوه نیز همچنان از استادیوم ورزشی هزار نفری محروم است و ۱۰ سال چشم انتظار روبان افتتاح این پروژه ملی می باشد.
 
روند احداث جاده مرزی ریگ ملک به میرجاوه نیز از سال 84 آغاز  و در دو قطعه تعریف شده است، قطعه اول شامل 22کیلومتر راه می باشد که کار زیرسازی آن انجام شده و 7 کیلومتر آن آماده آسفالت است و تاکنون یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار صرف ساخت این قطعه شده است اما برای ادامه کار 3 میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار نیاز هست .
بیمارستان این شهرستان نیز علی رغم افتتاح اما در بخش سونوگرافی همچنان فاقد متخصص است.
 
علی ای حال رئیس‌جمهور آذر ماه امسال بودجه سال 1397 را تقدیم مجلس کرد و در سخنانی اجرای وعده‌های سابق را به تصویب و اجرایی شدن بودجه سال آینده منوط کرد!
وی طی سخنانی در صحن علنی مجلس وعده‌های پنج سال گذشته خود را بار دیگر تکرار و عملی شدن این وعده‌ها در حوزه‌های ‌اشتغال و رفع فقر را منوط به تصویب بدون تغییر لایحه بودجه از سوی نمایندگان کرد!
 
روحانی ادامه داده بود: تمام وعده‌های اصلی که دولت به مردم در انتخابات داده است و هر آنچه مورد مطالبه مردم در ایام انتخابات بود مثل ‌اشتغال، رشد اقتصادی، رفع فقر و کاهش نابرابری‌ها و تحرک در طرح‌های اصلی و مهم و حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور، در این لایحه به خوبی مشاهده می‌‌شود. 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjoyevmuqeyaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما