> جاده ای که کابوس رانندگان شده است حادثه آفرینی شتران سرگردان در محورهای مواصلاتی دلگان | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۲۴
تردد شترها در حاشیه محور های مواصلاتی دلگان سیستان و بلوچستان، موجب بروز حوادث و تلفات مالی و جانی زیادی برای مردم این منطقه شده است.
جاده ای که کابوس رانندگان شده است/ حادثه آفرینی شتران سرگردان در محورهای مواصلاتی دلگان
به گزارش عصرهامون به نقل از  دلگان پرس، دلگان با فاصله ۱۳۵کیلومتری از شهرستان ایرانشهر، غربی ترین شهرستان سیستان و بلوچستان است، تنها جاده ارتباطی دلگان به ایرانشهر و مرکز استان شهر زاهدان از دشت و بیابان بزرگ چاهشور و سانگان می گذرد، بیابانی که محل عبور و تردد شتران است، شترانی که بی محابا بدون جلیقه و شب نما در روز و شب در این جاده و درشب به سمت نور خودرو های درحال عبور حرکت می کنند.
شترانی که در شب با عبور بر روی این جاده باعث رخ دادن تصادف با خودرو های عبوری شده و نتیجه آن مرگ و مصدوم شدن ده ها راننده و سرنشین خودروها شده است.
محور مواصلاتی که هر راننده ای هنگام رانندگی در شب با ترس، دلهره و کابوس مرگ خود و اطرافیانش در آن حرکت می کند، چه بسیار خانواده هائی که در این جاده عزیزانشان را در اثر برخورد شتر با خودرو از دست داده و رخت سیاه برتن کرده اند، خانواده هائی که پدر، مادر و یا عزیزی را از دست داده اند.
این تصادفات با شتر در حالی اتفاق می افتد که در این مسیر هیچگونه حفاظ، خندق مانع شتر، پل زیرگذر و هیچ گونه علائم شبنما که رانندگان بتوانند هنگام رانندگی در شب شتران راببینند و این فاجعه ها رخ ندهد، وجود ندارد.

ابراهیم جاوشیری مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی جنوب استان سیستان و بلوچستان 27 آذرماه امسال به رسانه ها گفته بود برای شتر‌های سرگردان حوزه استحفاظی جنوب استان در شهر‌های بزمان، دلگان و زرآباد گردنبند شتر و بازوبند به تعداد ۸۰۰ عدد تهیه شده است.
به گفته این مسئول طی بازدید‌های میدانی توسط ادارات راه و شهرسازی و پلیس راه جنوب تحویل شترداران خواهد شد.
این در حالی است که به گفته راننده های خطی محور مواصلاتی دلگان با ایرانشهر و برخی از شترداران هنوز شبرنگی بین شترداران توزیع نشده است.
عبداللهی یکی از رانندگان محور دلگان به ایرانشهر به دلگان پرس گفته است از چهار سال قبل در این محور مواصلاتی مسافر جا به جا می کنم، اما تاکنون هیچ شتری را ندیده ام که شبرنگ داشته باشد.
این راننده معتقد است مسئولان باید طرح های بلند مدت از جمله ساخت آبشخور و همچنین برگزاری جلسات برای فرهنگ سازی با صاحبان شتر را در دستور کار خود قرار دهند.
به گفته عبداللهی توزیع شبرنگ اگر انجام بشود، طرح خوبی است اما بلند مدت نیست، چرا ممکن است برخی از صاحبان شتر، شبرنگ نصب نکنند و یا اینکه به مرور زمان و با گرمای هوا از بین بروند.
این راننده گفته است اکثر تصادفات در این مسیر با شترهایی رخ می دهد که بدون ساربان و بدون صاحب رها شده اند.

دادمحمد بامری رئیس اداره راه و شهرسازی دلگان 11 دی ماه امسال به یکی از رسانه ها گفته بود بی مبالاتی شترداران در رها سازی شتران در حاشیه جاده ها و سرعت غیرمجاز رانندگان دو عامل در افزایش حوادث رانندگی در این محورها شده است.
به گفته رئیس اداره راه و شهرسازی دلگان سال گذشته از 38 فوتی حوادث رانندگی در جاده های این شهرستان هشت مورد مربوط به برخورد با شتر بوده است و از ابتدای امسال هم سه نفر بر اثر این حوادث جان باخته اند.
بامری از بی توجهی مالکان شتر در نصب شبرنگ بر روی شتران خود انتقاد کرد.
این مسئول گفته است قصد داریم در روزهای آینده، بین شترداران، شبرنگ توزیع کنیم که امیدواریم در نصب آنها روی شترها، همکاری های لازم را داشته باشند.
علی ای حال بهتر است که مسئولان اداره راه و شهرسازی، اداره عشایری و جهاد کشاورزی به جای تجویز طرح های تبلیغاتی، با اجرای طرح های بلند مدت و ماندگار، این معضلات و مشکلات را در جنوب سیستان و بلوچستان برطرف کنند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdci3uaz5t1auy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها