تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۳۷
رییس اداره جهاد کشاورزی میرجاوه گفت: کشت گیاه زعفران با استقبال خوبی از سوی کشاورزان روبروشده به صورتی که طی 2 سال افزایش تصاعدی سطح زیر کشت این محصول را شاهد بوده ایم .
اشتغالزایی با کاشت طلای سرخ اقتصادمقاومتی در نقطه صفر مرزی/ افزایش 3 برابری کشت زعفران در شهرستان میرجاوه
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون ،محسن کهرازهی درگفتگو با خبرنگار لادیز؛در رابطه با کشت گیاه زعفران،اظهارکرد:گیاه زعفران از ارزشمند ترین محصولات کشور است که به دلیل ارزش غذایی و ارزش اقتصادی به طلای سرخ معروف شده است.

 

وی افزود: در شهرستان میرجاوه به دلیل تنوع اقلیمی نواحی مستعدی برای کشت زعفران شناسایی شده و در چند سال اخیر برای اصلاح الگوی کشت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برنامه هایی برای ترغیب کشاورزان منطقه جهت کشت گیاه زعفران پیاده شده است .
 

رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان میرجاوه با اشاره به اینکه طرح اصلاح الگوی کشت زعفران به صورت آزمایشی از ابتدای سال زراعی 94 آغاز شده است،خاطرنشان کرد: طرح توسعه و اصلاح الگوی کشت شهرستان میرجاوه برای اولین بار در سال زراعی 95-94در دو روستای جون آباد و سیاه جنگل بخش لادیز آغاز شد و در حال حاضر با افزایش تصاعدی نقاط کشت شده، سطح زیر کشت آزمایشی به 6 هزارمتر در هفت روستای تمین، علی آباد، لهرمبا، کَمِک، اسلام آباد کیدون، سیاه جنگل و جون آباد بخش لادیز افزایش یافته است.
 

وی با بیان اینکه این طرح آزمایشی بر روی زمین های بدون استفاده اجرا شده است،گفت: به دلیل اینکه گیاه زعفران سال اول بازدهی پایینی دارد مشاوران جهاد کشاورزی میرجاوه به کشاورزان پیشنهاد استفاده از زمین های بایر را در این طرح آزمایشی دادند که با توجه به رعایت اصول و نکات استاندارد کشاورزان از محصول نهایی رضایت کامل داشتند .
 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه همه مراحل کاشت،داشت و برداشت تحت نظر کارشناسان جهاد کشاورزی انجام شده است،تصریح کرد: کلاس های آموزشی ویژه کشت زعفران برای همه کشاورزانی که در طرح آزمایشی شرکت داشتند به صورت دو گروه مجزا زنان روستایی و بهره برداران پیشرو برگزار شده است .
 

وی اذعان کرد: گیاه زعفران صرفه اقتصادی بسیار بالایی داردو در زمان آبیاری فقط به 20 درصد آب مورد نیازمحصولاتی مانند گندم را نیاز دارد اما بازدهی اقتصادی محصول زعفران پنج برابر گندم است.
 

کهرازهی با اشاره به اینکه در حال حاضرکشاورزان هفت روستا توانسته اند کشت موفقیت آمیز گیاه زعفران را تجربه کنند،گفت:طی دو سال علاقه مندان به کشت زعفران افزایش تصاعدی داشته و سطح زیر کشت زعفران در شهرستان میرجاوه از سطح 2 هزار متر به 6 هزار متر افزایش داشته است و پیش بینی می شود در سال های آینده با افزایش تصاعدی در رابطه با کشت گیاه زعفران روبرو باشیم .

انتهای پیام / م.ر https://www.asrehamoon.ir/vdcee78zxjh87oi.b9bj.html
منبع : لادیز
نام شما
آدرس ايميل شما