تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۶
در حالی این روز ها خشکسالی بر سیستان و بلوچستان حاکم شده که کمبود اعتبار مانع اجرای سه طرح بزرگ آبرسانی در این منطقه شده است.
تشنگی سهم مردم جنوب شرق از کمبود اعتبار/ بی پولی مانع اجرای سه طرح بزرگ آبرسانی
به گزارش خبرنگار عصرهامون، سال هاست مردم سیستان و بلوچستان با خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند و بسیاری از مردم روستاها و شهرها آب خود را از طریق تانکر و یا رودخانه ها تامین می کنند؛ در این بین اجرای پروژه های آبرسانی از سدها و رودخانه باعث رفع بسیاری از این مشکلات می شود.
 
در تماسی که برخی شهروندان چابهار و خاش با پایگاه خبری عصرهامون داشتند ضمن ابراز گلایه خواستار پیگیری این موضوع شدند.
 
جهت پیگیری در تماسی که خبرنگار عصرهامون با عبدالاحد ریگی مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان داشت، وی با اشاره به پروژه عظیم مجتمع آبرسانی شهید خیابانیان و یا دشت آبخوان اظهار کرد: دو فاز از این پروژه بزرگ افتتاح شده که یک فاز دیگر نیز در دهه فجر امسال افتتاح می شود.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر فاز دو این پروژه در دهه فجر امسال در ۶ روستا با ۱۵۹ خانوار و اعتباری بالغ بر ۸۵ هزار میلیون ریال کلنگ زنی می شود.
 
ریگی خاطر نشان کرد: عملیات اجرایی این فاز شامل حفر و تجهیز دو حلقه چاه ،اجرای ۵۰۰ متر خط انتقال برق ،اجرای دو دستگاه پست ترانس، اجرای ۵۵ هزار متر خط انتقال آب و احداث ۱۸۰۰ متر مکعب مخزن ذخیره است.
 
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان در خصوص اطلاعات کلی مجتمع آبرسانی دشت آبخوان گفت: این طرح شامل ۴۸ روستا با جمعیتی معادل بیش از ۳۹ هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد که در واقع عملیات اجرایی این پروژه حفر و تجهیز ۲ حلقه چاه، اجرای ۱۳۰ کیلومتر خط انتقال، اجرای ۸۰ کیلومتر شبکه توزیع ، احداث دو هزار متر مکعب مخزن ذخیره  و احداث یک باب ایستگاه پمپاژ می باشد.
 
وی ادامه داد: فاز اول این پروژه بزرگ در هفته دولت سال ۹۵ شامل ۸ روستا با جمعیتی بالغ بر ۸۴۰ خانوار مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت که از نعمت اب اشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند شدند.
 
ریگی اضافه کرد: فاز دوم این مجتمع نیز در دهه فجر امسال شامل ۱۳ روستا ، ۱۵۹ خانوار و ۶۲۲ نفر افتتاح می شود که اجرای این پروژه ها براساس اعتبار تخصیص یافته برنامه ریزی، اجرا و بهره برداری می شود.
 
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان در خصوص پروژه های شهرستان چابهار نیز گفت: در صورت اختصاص اعتبارات مورد نیاز و تکمیل طرح‌های بزرگ آبرسانی از دو سد پیشین و زیردان در جنوب سیستان و بلوچستان ۱۶۸ هزار نفر از روستاییان به شبکه آبرسانی متصل می‌شوند.
 
وی اظهار کرد: بسیاری از روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان و به‌ویژه در شهرستان‌های چابهار و سرباز فاقد شبکه آبرسانی هستند و توسط تانکر و به‌صورت سقایی آبرسانی می‌شوند که به‌منظور دسترسی به آب بهداشتی دو طرح بزرگ آبرسانی از دو سد بزرگ جنوب استان در حال انجام است.
 
ریگی تصریح کرد: طرح اول، آبرسانی به 71 هزار نفر در 261 روستای شهرستان چابهار و قصرقند از سد 207 میلیون مترمکعبی زیردان است که از سال 84 آغاز شده و هم‌اکنون 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تاکنون برای این طرح بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و حدود ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر برای بهره‌برداری از آن اعتبار لازم است.
 
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: طرح دوم، آبرسانی به 97 هزار نفر در 207 روستای شرق شهرستان چابهار و شهرستان سرباز از سد 175 میلیون مترمکعبی پیشین است که طرح مطالعاتی آن از سال 76 آغاز شده و مهرماه امسال عملیات اجرایی آن آغاز شده است؛ این طرح هم‌اکنون حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتبار تکمیلی برای بهره‌برداری از آن نیز حدود 300 میلیارد تومان است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc1sqsx2bqxx8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما