ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> اعتراف ناخواسته محیط‌زیست سیستان و بلوچستان به خشکی تالاب هامون | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۲
اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان با انتشار خبری مبنی بر اخراج کاروان ۳۰۰ نفری شتر از تالاب هامون، به صورت ناخواسته تصاویر فعلی تالاب هامون را منتشر کرد که نشان می‌هد علی رغم ورود حق‌آبه ۳۰ میلیون مترمکعب به تالاب، این تالاب هنوز خشک است.
اعتراف ناخواسته محیط‌زیست سیستان و بلوچستان به "خشکی تالاب هامون"
به گزارش عصرهامون به نقل از تسنیم؛ محیط زیست سیستان و بلوچستان چند روز پیش بدون توجه به منافع ملی و کش‌مکش‌های موجود در باره حق‌آبه رودخانه هیرمند، با انتشاری خبری در پایگاه خبری خود، ادعا کرد که با رهاسازی 30 میلیون مترمکعب آب به تالاب هامون، خون تازه در رگ‌های خشک هامون به جریان افتاد.
اما امروز پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست استان تصاویر حضور یک کاروان شتر در تالاب را منتشر کرد که نشان می‌دهد شترها در حال چرا در تالاب خشک هامون هستند. البته تنها در یک تصویر به اندازه یک نهر کوچک آب دیده شده و مابقی تصاویر تالاب هامون را به صورت خشک مطلق نشان می‌دهد.
الهام آبتین، رئیس اداره محیط زیست زابل در این خبر که با تیتر " تالاب هامون در قرق شبانه روزی محیط‌بانان سیستان و بلوچستان" در پایگاه خبری این اداه کل منتشر شده، گفته است: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان زابل در گشت و کنترل های خود در منطقه وسیع تالاب هامون و دشتهای اطراف موفق به شناسایی و کشف یک گله 300 نفری از شتر شدند که بصورت غیر مجاز داخل تالاب بودند.

30میلیون مترمعکب آب برای تالاب هامون "هیچ" است
خبر رهاسازی حق‌آبه دوم داخلی به تالاب خشک هامون واکنش برخی کارشناسان را در پی داشت، بطوریکه رئیس پژوهشکده تالاب هامون چند روز پیش در باره تاثیر رهاسازی 30 میلیون مترمکعب آّب به تالاب به خبرنگار ما گفت: 30 میلیون مترمعکب آب برای تالاب هامون هیچ است چرا که برای رطوبت سطحی آن هم کافی نیست. مشکل تالاب حادتر از این حرفاست و با این راهکارها حل شدنی نیست.
احمد قرایی در پاسخ به اینکه آیا رهاسازی حق‌آبه دوم برای تالاب فایده‌ای دارد؟ اظهار داشت: مقدار این آب آن قدر کم است که بحث کردن درباره آن بی نتیجه است. 30 میلیون مترمعکب آب برای تالاب هامون اصلا عددی نیست که بخواهیم درباره آن صحبت کنیم. کار از این عدد‌های کوچک گذشته الان فقط باید به فکر احیای برخی از نقاط تالاب هامون باشیم چرا که دیگر کل تالاب را به هیچ وجه نمی توان احیا کرد.
رئیس پژوهشکده تالاب هامون افزود: رهاسازی حق آبه داخلی برنامه‌ای تاثیرگذار نیست. توافقی است که از سال‌ها قبل بسته شده و هر سال اتفاق می‌افتد و الان هم بر اساس وظیفه سازمانی است که انجام می‌شود، نه در راستای احیای تالاب، پس قانونی است که گذاشته شده و آبی است که باید رها شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شنبه گذشته اداره‌کل محیط زیست سیستان و بلوچستان در خبری با توصیف "تزریق خون به رگ‌های خشک هامون" نوشت که حق‌آبه دوم تالاب‌ هامون به میزان 30 میلیون مترمکعب رهاسازی شد.
اما این توصیف محیط زیست در حالی است که آب رهاسازی شده به سوی تالاب فقط یک درصد از گنجایش تالاب است. تالابی که به گفته پژوهشکده تالاب بین‌المللی هامون 17 میلیارد مترمکعب گنجایش آب آن است و حتی نمی‌توان گفت که یکی از مویرگ‌های تالاب جان گرفته است.
این درحالی است که 5 ماه قبل مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان از خشکی کامل هامون خبر داد و گفت که رهاسازی آب به جهت فعال‌شدن چشمه‌های ریزگرد ضروری است، اما حالا با پایان فصل ریزگردها اندکی آب معادل یک درصد از ظرفیت 17 میلیارد متر مکعبی تالاب به سوی آن روانه شد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcc0sqso2bqxx8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما