ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> روزشمار حوادث انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۱
در پیروزی انقلاب اسلامی ایران بجز شهرها و استان های بزرگ، در سیستان و بلوچستان هم اقدامات و مبارزاتی مردمی صورت گرفته است.
روزشمار حوادث انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، همزمان با سراسر کشور ، در استان سیستان و بلوچستان هم تحرکات و مبارزات انقلابی علیه رژیم پهلوی وجود داشت. 
در این گزارش به برخی از مهم ترین این رویدادها در سال 57 در شهرهای استان بخصوص زاهدان اشاره شده است:

دوشنبه ۳۰ مرداد ماه ۵۷ 
ابراز انزجار مردم زاهدان نسبت به عاملان واقعه اسفبار آبادان
موج خشم و تنفر مردم سیستان و بلوچستان نسبت به جنایات عاملان فاجعه دردناک سینما رکس آبادان که منجر به شهادت ۳۷۷ تن از هموطنان بی گناه ما شد و عده ای را نیز مجروح ساخت، هر لحظه رو به افزایش بود و قشرهای گوناگون مردم را دچار تاثر و تألم عمیقی ساخته بود. این اقدام وحشیانه که باعث شد نزدیک به ۴۰۰ نفر زن و مرد و کودک زنده زنده در میان شعله های آتش بسوزند و بدون ارتکاب کوچکترین گناهی جان خود را از دست دهند قلوب مردم سیستان و بلوچستان را جریحه دار ساخت و همه یکصدا خواهان کیفر و مجازات هر چه زودتر عاملان سنگدل و بیگانه با مفاهیم انسانیت این واقعه دردناک و اسف انگیز بودند ، از جمله ساعت ۵ بعد از ظهر روز دوشنبه ۳۰ مرداد ماه ۵۷ گروه کثیری از کارگران کارگاه ها و واحد های تولیدی و اعضاء اتحادیه های کارگری کشاورزی و عشایر اصناف و طبقات گوناگون مردم در محل چهارراه امام خمینی و آزادی اجتماع بزرگی تشکیل داده و ضمن ابراز همدردی نسبت بازماندگان داغدیده قربانیان این واقعه مراتب خشم و تنفر عمیق خود را از اقدام های وحشیانه مشتی جلاد و آدمکش رژیم پهلوی که از انسانیت و وجدان نصیبی نبرده اند ابراز داشتند و رفتار وحشیانه و بیرحمانه آنان را محکوم ساختند.نظیر این اجتماع در دیگر شهرها و مناطق روستائی استان نیز تشکیل شد.

چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه ۵۷
اعلامیه جامعه روحانیت زاهدان کمک به زلزله زدگان خراسان
موج تالم و تاسف از واقعه دلخراش زلزله جنوب خراسان مردم متدین و میهن پرست استان ما را در برگرفت و گروه های مختلف اجتماعی آمادگی خود را برای کمک به بازماندگان و نجات یافته گان زلزله اعلام داشتند. به دنبال تشکیل کمیته امداد با شرکت نمایندگان اصناف و بازماندگان در فرمانداری زاهدان جامعه روحانیت طی اطلاعیه ای از مردم در خواست کرد که به یاری هموطنان آسیب دیده خراسانی بشتابند.

دوشنبه ۳ مهر ماه ۵۷ 
1-  سفر وزیر علوم و آموزش عالی به زاهدان 
2-  ادامه کمک به زلزله زدگان خراسان

چهارشنبه ۹  مهر ماه ۵۷ 
اعتصاب کارکنان اداره کل فرهنگ و هنر استان ( ادراه کل فرهنگ)
به دنبال اعتصاب کارمندان وزارت فرهنگ در مرکز، کارکنان اداره کل فرهنگ استانمان نیز در حالیکه در محل کارشان حاضر شدند از انجام کارهای اداری خودداری کرده و خواست های خود را در ۱۰ مورد به مسئولان استانداری سیستان و بلوچستان و وزارت فرهنگ منعکس و مدت اعتصاب را دو روز تعیین کردند و اعلام داشتند در صورتی که به خواست های آنان که قبلا نیز به وزارت خانه منعکس گردیده ترتیب اثری داده نشود پس از انقضای مدت تعیین شده نیز به اعتصاب و کم کاری ادامه خواهند داد.

شنبه ۱۵ مهر ماه ۵۷
اعتصاب کارکنان سازمان تعاون روستائی استان 
کارکنان سازمان تعاون روستائی سیستان و بلوچستان به منظور رفع پاره ای تبعیضات دست از کار کشیده و در حالیکه در تمام ساعات اداری در سازمان خود حضور داشتند از انجام وظایف و کارهای روزانه خودداری نمودند. این اعتصاب به خاطر وعده های قبلی سازمان تعاون روستائی کشور در جهت تامین حقوق و رفع تبعیض های موجود بین کارکنان مرکز شهرستان ها بوده است.

یکشنبه ۲۳ مهرماه ۵۷ 
اعتصاب کارگران ناحیه راه آهن
از تاریخ ۲۰ مهر ماه ۵۷ لغایت ۲۳ مهر ماه ۵۷ کارکنان و کارگران ناحیه راه آهن زاهدان در حالی که در محل ماموریت خود حاضر می شدند از انجام وظایف روزانه خودداری می کردند این کارگران که تعداد آن ها بیش از ۱۹۰ نفر بوده و از ایستگاه زاهدان تا آخرین نقطه مرز میل ۷۲ میرجاوه مسئول نگاهداری و سایر امور خط آهن بودند به علت کمی مزایا و عدم پرداخت پاداش دست به کم کاری زدند. این عده همچنین خواستار اجرای طرح طبقه بندی به تاخیر افتاده مشاغل بودند.

یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۵۷ 
اعتصاب کارکنان سازمان تعاون روستائی استان 
کارکنان این سازمان وارد نهمین روز اعتصاب خود شده و طی تلگرامی مراتب سلب مسئولیت عواقب این اعتصاب را که موجب نارضایتی کشاورزان خواهد بود به وزیر کشاورزی و عمران روستائی مخابره کردند.

یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۵۷ 
اعتصاب آرام و نشسته کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
کارکنان این کانون خواست های خود را طی تلگرامی به کانون مرکزی مخابره کرده و اعلام داشتند تا زمانیکه به وضع آنان رسیدگی نشود به اعتصاب آرام و نشسته خود ادامه خواهند داد. روشن شدن وضع استخدامی، تهیه مسکن یا پرداخت وام مسکن، برقراری فوق العاده شغل، بدی آب و هوا و حق مرزی افزایش حقوق و تعیین ساعات کار از جمله خواست های آن ها اعلام شده بود.

یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۵۸ 
خواست های معلمان زاهدان 
نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ تن از دانش آموزان دبیرستان ها و دانشجویان مدارس عالی و هنرستان های زاهدان در این روز به کلاس درس نیامدند و براساس اطلاعیه اداره کل آموزش و پرورش استان که شب قبل از رادیو تلویزیون زاهدان پخش شد تا پایان اعتصاب دبیران و معلمان همچنین از حضور در کلاس ها محروم خواهند بود. معلمان زاهدان ضمن تشکیل جلسه ای خواست های خود را در ۲۲ مورد با انتشار اعلامیه ای به شرح زیر مطرح کردند: 
ما معلمان زاهدان ضمن اعلام همبستگی عمیق خود با معلمان سراسر کشور و با آگاهی به نقش حساس و خطیر خود در حساس ترین موقعیت تاریخی در پاسداری از منش های ملی و قانون اساسی به منظور برخورداری از رفاه نسبی و ادراک آرامش در پرتو عدالت اجتماعی و امنیت شغلی با توجه به محرومیت های خاصی که در این منطقه عملا لمس کرده و با آن دست به گریبان می باشیم موارد اعلامیه زیر را به عنوان درخواست های ضروری و عینی خود بدینوسیله به آگاهی مسئولین امور می رسانیم به این امید که با ادراک واقعیت های موجود با جامه عمل پوشاندن به تقاضاهای عنوان شده موجباتی جهت اقدامات دسته جمعی دیگری فراهم نگردد.

یکشنبه ۳۰ مهر ماه ۵۷ 
ادامه اعتصاب فرهنگیان و تعطیل آموزشگاه ها 
ادامه اعتصاب کارگران راه آهن ،خواست های کارگران و رانندگان اداره کل راه و ترابری، ادامه اعتصاب کارمندان سازمان تعاون روستائی، یازدهمین روز اعتصاب در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان.


یکشنبه ۳۰ مهر ماه ۵۷
اعتصاب و کم کاری کارکنان اداره کل ارشاد اسلامی 
کارکنان این واحد ضمن ارائه درخواست های خود به مرکز، ضمن حضور در محل کار به کم کاری ادامه دادند.

چهارشنبه ۳ آبان ماه ۵۷
 ادامه اعتصاب کارکنان سازمان تعاون روستائی استان

چهارشنبه ۳ آبان ماه ۵۷ 
بررسی خواست های فرهنگیان زاهدان 
بنا به درخواست دبیران و معلمان زاهدن در این روز خطیب مشاور وزیر آموزش و پرورش وقت وارد زاهدان شد و در ساعت ۵ بعد از ظهر در اجتماع دبیران و معلمان شرکت کرد و خواست های آنان را مورد بررسی قرار داد.

شنبه ۶ آبان ماه ۵۷ 
کم کاری کارکنان سازمان هواشناسی استان 
به دنبال اعتصاب کارکنان سازمان هواشناسی مرکز و دیگر نقاط کشور کارکنان سازمان هواشناسی استان سیستان و بلوچستان نیز با اعلام ۱۷ مورد خواست های خود به کم کاری متوسل شدند.

یکشنبه ۷ آبان ماه ۵۷ 
اعتصاب واحد خبر کارکنان رادیو تلویزیون استان 
این کارکنان از چند روز پیش با اعلام خواست هایی دست به کم کاری زدند.

یکشنبه ۷ آبان ماه ۵۷ 
ادامه اعتصاب کارکنان سازمان تعاون روستائی
 این اعتصاب وارد بیست و سومین روز خود شد.


شنبه ۱۳ آبان ماه ۵۷ 
تظاهرات آرام و تعطیلی مغازه ها در زابل 
پیش از ظهر این روز گروهی در حدود دو هزار نفر از دانش آموزان و اصناف و  زنان شهر زابل در حالیکه شعارهائی می دادند و پلاکاردهائی با خود حمل می کردند در برابر مسجد حکیم این شهر اجتماع کرده و از آنجا به اتفاق چند تن از روحانیون این شهر پس از راهپیمائی در خیابان های شهر در بولوار خلیج فارس به سخنرانی یکی از روحانیون گوش فرا دادند و در حالیکه مامورین انتظامی از دور مراقب آن ها بودند خواست های خود را که از جمله آزادی زندانیان سیاسی و لغو حکومت نظامی بود اعلام کردند. در این تظاهرات برخوردی روی نداد همچنین به جز چند مغازه ،نانوائی و خواربار فروشی بقیه مغازه ها بسته بودند.

یکشنبه ۱۴ آبان ماه ۵۷ 
تظاهرات آرام در زاهدان 
ساعت ۸ صبح دانش آموزان دبیرستان مهران سابق زاهدان از رفتن به کلاس های درس خودداری کرده و در حالیکه در محوطه این دبیرستان اجتماع کرده بودند به تظاهرات آرام دست زدند و ضمن دادن شعارهای ضد دولتی خواست های خود را که لغو حکومت نظامی و برقراری حکومت اسلامی بود اعلام کردند.

اعتصاب کارکنان شرکت مخابرات استان 
از صبح این روز در چهارچوب همبستگی با سایر کارکنان این شهر در سطح کشور کارکنان شرکت مخابرات استان دست از کار کشیدند و اعلام اعتصاب نمودند. این کارکنان طی انتشار اعلامیه هائی اعلام نمودند تا انجام کلیه خواست های خود به این اعتصاب ادامه خواهند داد.

سه شنبه ۲۱ آذر ماه ۵۷ 
تاسوعا و عاشورا و مراسم عزاداری 
در زاهدان وسایر شهرهای استان مردم متدین و مسلمان غرق در ماتم بودند زاهدان و نقاط دیگر استان سیاهپوش و پرچم های سیاه بر سر در مغازه ها و برخی خانه ها به چشم می خورد در زاهدان از چند شب پیش به طور منظم مجلس عزاداری در مسجد جامع و سایر مساجد و چند حسینیه برپا بود و وعاظ و روحانیون با ذکر فداکاری ها و مناقب سرور شهیدان عالم حضرت حسین(ع) مردم را پیش از پیش با چگونگی واقعه کربلا و نتایج مبارزه بزرگ تاریخ اسلام و پیروزی حق بر باطل آشنا ساختند. در بامداد  روز تاسوعا جمعیت انبوهی از طبقات مختلف مردم زاهدان پس از اجتماع در مسجد جامع شهر در حالیکه پلاکاردهائی که روی ان ها آیاتی از کلام الله مجید و شعارهای ضد دولتی نوشته شده بود با خود حمل می کردند دست به راهپمایی زدند و چند خیابان شهر را پیمودند در این راهپیمایی حلت عزاداری کمتر به چشم می خورد و شعارهای گوناگون که گاهی از جمعیت بلند می شد به این تظاهرات مذهبی چهره ای سیاسی داده بود . نظم و آرامش این مراسم به وسیله خود مردم کنترل می شد. افراد پلیس دخالتی در این راهپیمایی نکرده و از دور مراقب بودند.

چهارشنبه ۲۲ آذر ماه ۵۷ 
ناآرامی در زاهدان 
چماقداران رژیم پهلوی در این روز با پرتاب سنگ و ضرب و جرح مسلمانان متدین و آزادیخواه به گمان خود چند روزی بر عمر رژیم می افزودند.

پنجشنبه ۲۳ آذر ماه ۵۷ 
اجتماع کارمندان دولت 
به دنبال ناآرامی های پراکنده ای که در روز های دوشنبه و سه شنبه این هفته در شهر زاهدان رخ داده بود و عده ای با چوب و چماق تعدادی از اتومبیل های مردم را خرد کردند از ظهر روز گذشته کارمندان دولت و فرهنگیان در سالن کاخ دادگستری اجتماع کردند و به عنوان اعتراض به پیش آمد های دو روز اخیر خواستار تامین امنیت عمومی وشناسائی محرکین و مسببین ودستگیری عاملان ناآرامی و مجازات آنان شدند. اجتماع کنندگان ابتدا با رئیس کل دادگستری استان ملاات کردند و خواسته های خود را با وی در میان گذاردند و به دنبال آن شب گذشته را نیز در کاخ دادگستری باقی مانده و شب را در همان محل به صبح رساندند و دانشجویان نیز به آنان پیوستند و چند تن از نمایندگان آنان به ایراد سخنرانی هایی پرداختند.

چهارشنبه ۶ دی ماه ۵۷ 
تعطیلی آموزشگاه های متوسطه زاهدان 
به دنبال تعطیلی چند روز اخیر دبیرستان ها و هنرستان های زاهدان صبح امروز ضمن اطلاعیه ای از طرف اداره کل آموزش و پرورش استان اعلام گردید که چون در وهله اول سلامت دانش آموزان عزیز مورد نظر دبیران و روسای مدارس و اداره کل آموزش و پرورش می باشد به منظور حفظ جان دانش آموزان و دانشجویان کلیه دبیرستان ها، هنرستان ها و انستیتوتکنولوژی و مراکز تربیت معلم دانشسراهای مقدماتی پسران و دختران و دانشسراهای راهنمائی تحصیلی، مرکز مربی کودک و مدرسه عالی بهداشت زاهدان از پنجشنبه هفتم دی ماه تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند بود.

سه شنبه ۱۲ دی ماه ۵۷ 
تعطیلی بانک ها در زاهدان 
در حالیکه بانک های خصوصی در زاهدان ار روز های آغاز این هفته تقریبا با کم کاری و حالت نیمه تعطیل روبرو بودند بانک ملی ایران و شعبات آن تا روز گذشته به کار خود ادامه می دادند ولی این بانک نیز از دیروز تعطیل شد و کارهای بانکی متوقف ماند.

یکشنبه ۱۷ دی ماه ۵۷ 
عزای ملی در استان 
به دنبال اعلام عزای ملی به مناسبت بزرگداشت کشته شدگان اخیر و قطع برنامه های موسیقی از شبکه رادیو تلویزیونی کشور در استان ما نیز مردم در این عزای ملی شرکت کردند و پاره ای از مغازه ها و اماکن عمومی تعطیل گردید.

دوشنبه ۱۸ دی ماه ۵۷ 
ادامه عزای ملی و تعطیلی بانک ها 
در پی اعلام عزای ملی از طرف حضرات آیات عظام بانک ها، مغازه ها و اماکن عمومی شهر زاهدان تعطیل شد و به همین مناسبت در مسجد جامع شهر مراسم عزاداری و ایراد سخنرانی های مذهبی برپا گردید و آموزشگاه ها و پاره ای از ادارات و سازمان های دولتی به حالت تعطیل در آمد جمعیتی که در مسجد و خیابان های اطراف آن اجتماع کرده بودند و حدود ۱۵ هزار نفر از کلیه طبقات و کارمندان دولت ، اصناف و بازاریان، دانشجویان ، دانشگاهیان، اصناف ، فرهنگیان، کارگران و بانوان تخمین زده می شدند ساعت ۱۰ با آرامش در صفوف منظم دست به راهپیمائی زدند . این عده در حالیکه شعارهائی می دادند و پلاکاردهائی با خود حمل می کردند و تصاویری از رهبر انقلاب ، حضرت آیت الله العظمی خمینی در دست داشتند از چند خیابان شهر عبور نموده و به هنگام اذان ظهر در میدان ششم بهمن سابق ابتدا روی زمین نشسته به صدای اذان که از بلندگوها پخش می شد گوش فرادادند پس از اذان مجددا با شعار خمینی، خمینی خدا نگهدار تو راهپمائی خود را ادامه دادند.

چهارشنبه ۲۰ دی ماه ۵۷ 
راهپیمائی آرام در زاهدان 
پیش از ظهر اینروز گروهی از روحانیون، فرهنگیان، کارکنان دولت، اصناف ، دانشجویان و دانش آموزان و عده ای از دوشیزگان و بانوان به منظور شرکت در یک راهپیمائی ابتدا در مسجد چامع زاهدان گرد هم آمدند و در حالیکه تمثال هائی از حضرت آیت الله العظمی امام خمینی و شعارهای مخالف رژیم با خود حمل می کردند ابتدا از خیابان آزادی( شاهپور سابق) و خمینی (پهلوی سابق) گذشته و به سوی مسجد جامع رفتند در طول مسیر این تظاهر کنندگان سخنرانی تنی چند از روحانیون را که بلندگوهای سیار پخش می شود استماع کرده و به طور دسته جمعی شعارهائی مانند تنها راه سعادت ایمان ،جهاد، شهادت  می دادند. استقلال، آزادی ، جمهوری اسلامی نیز ا جمله شعارهائی بود که به وسیله تظاهرکنندگان تکرار می شد.

جمعه ۲۲ دی ماه ۵۷ 
راهپیمائی در زاهدان 
از ساعت ۹ بامداد در زاهدان گروه کثیری از طبقات مختلف مردم به منظور شرکت در راهپیمائی در محل مسجد رضوی این شهر گرد هم آمدند و پس از استماع سخنرانی یکی از روحانیون در حالیکه تمثال هائی از حضرت آیت الله العظمی امام خمینی و شعارهای مخالف با رژیم در دست داشتند از خیابان ها گذشتند و ملت را به صفوف فشرده وحدت دعوت نمودند.

بکشنبه ۲۴ دی ماه ۵۷ 
اعتصاب و همبستگی و مخابره تلگرام 
کارکنان استانداری، اداره کل ارشاد اسلامی ، خبرگزاری پارس، مسکن و شهرسازی پاره ای سازمان های دولتی و دیگر اعلام اعتصاب و تجدید همبستگی با رهبر انقلاب نموده و در اجتماع فرهنگیان زاهدان شرکت نمودند. در این اجتماع در پی اعتصابات کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان جامعه معلمان زاهدان طی تلگرامی که به وزیر آموزش و پرورش دولت شاپور بختیار مخابره شده و قرائت گردید به وی توصیه نمودند که در اولین فرصت استفاده از مقام وزارت با مجاهدین هم صدا شود و به مردم بپیوندند. در این تلگرام آمده است آقای محمد امین ریاحی وزیر آموزش و پرورش دولت غیرقانونی بختیار ما فرهنگیان زاهدان ضمن محکوم کردن دولت بختیار شرکت شما را در این کابینه ننگین که به گمان خود می تواند خون های شهیدان راه آزادی را با مادیات جبران کند تائید ننموده و آماده ایم تا سرنگونی رژیم مستبد وفاشیست کنونی مبارزه بی امان خود را تا رسیدن به جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی و ایجاد ایرانی مستقل و آزاد از هر گونه دخالت خارجی ادامه دهیم.

دوشنبه ۲۵ دی ماه ۵۷ 
بازگشائی دانشگاه سیستان و بلوچستان 
به دنبال هفته بازگشائی دانشگاه های کشور دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز که به عنوان اعتراض به وقایع اسفناک دانشگاه تهران و روی کار آمدن دولت نظامی اقدام به تعطیلی نموده بود فعالیت مجدد خود را آغاز کرد.

دوشنبه ۲۵ دی ماه ۵۷ 
اعلام همبستگی
کارکنان فرمانداری زاهدان ، اداره کل تعاون و امور روستاها، پست و تلگراف، مخابرات،ثبت اسناد ، امور اقتصاد و دارائی، دادگستری استان، شهرداری، برق، ناحیه هواپیمایی، صندوق کارآموزی، پیکار با بی سوادی، سازمان منطقه ای بهداری و بهزیستی طی اعلامیه هائی به عنوان همبستگی با دیگر همکاران اعتصابی خود و جامعه روحانیت به نشانه اعتراض به وقایع خونین و مخالفت با اختناق حاکم بر کشور دست از کار کشیدند.

راهپیمائی 
۲۵ هزار تن از طبقات مختلف مردم زاهدان به نشانه اعتراض به رژیم حاکم و رویدادهای خونین در نقاط مختلف کشورمان در حالیکه گروه کثیری از روحانیون، معتمدان محلی ،فرهنگیان ، دانشجویان ،دانش آموزان،کارکنان ، سازمان های دولتی و ملی استان و عده زیادی از بانون در میان آنان به چشم می خوردند در حالی که تمثال هائی از امام خمینی (ره) و شعارهای مخالف با رژیم حاکم بر کشور و دولت شاپور بختیار با خود حمل می کردند در خیابان های شهر دست به یک راهپیمائی طولانی زدند و هم صدا باهم به دادن شعارهای مختلفی در مخالفت با اختناق و استبداد حکومت های جا بر گذشته و رژیم حاکم بر ایران پرداختند.

پنجشنبه ۲۸ دی ماه ۵۷ 
تشکیل جلسات سخنرانی در دانشگاه سیستان و بلوچستان 
اولین جلسه با حضور گروه کثیری از روحانیون، دانشگاهیان، فرهنگیان، مقام های محلیو اداری استان و طبقات مختلف مردم برگزار گردید و اعلام شد که از این پس همه روزه صبح ها جلسات سخنرانی پیرامون مسائل سیاسی و مملکتی و موضوعات روز در محل دانشگاه تشکیل خواهد شد.

جمعه ۲۹ دی ماه ۵۷ 
راهپیمائی 
جمعه بیستم ماه صفر مصادف با بیست و نهم دی ماه به مناسبت اربعین حسینی مراسم مذهبی ویژه ای در محل رضویه زاهدان برگزار شد. پس از برنامه سخنرانی مذهبی وعاظ و روحانیون در ساعت ۹:۳۰ راهپیمائی گروه های گوناگون مردم در خیابان های شهر شروع شد و مقارن ظهر خاتمه یافت. شبیه این مراسم در زابل نیز برگزار گردید.

شنبه ۳۰ دی ماه ۵۷ 
راهپیمائی 
جمعیتی نزدیک به ۳۰ هزار نفر در حالی که عکس هائی از امام خمینی(ره) و شعارهای مذهبی در دست داشتند در صفوف منظم دست به راهپیمائی زدند این راهپیمائی که ابتدا با آرامش کامل همراه بود با حدود ۲۰۰ نفر چماق به دست روبرو شد و ارتش که مراقب بود بلافاصله با گاز اشک آور چماق به دستان را متفرق ساخت و راهپیمایان به طرف مسجد جامع شهر به راهپیمائی ادامه داده و در مسجد نماز جماعت برگزار کردند.
۴۰ نفر از چماق به دستان توسط شهربانی دستگیر شدند ، به دنبال این وقایع به عنوان اعتراض کلیه مغازه های شهر تعطیل شد و عده ای از اصناف که مغازه های آنان مورد هجوم قرار گرفته بود با مراجعه به شهربانی درخواست مجازات مهاجمین و تامین امنیت عمومی را نمودند.

شنبه ۳۰ دی ماه ۵۷ 
بازگشائی دانشسرای عالی
به دنبال گشایش دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشسرای عالی زاهدان پس از دو ماه تعطیل و با حضور گروهی از طبقات مختلف مردم که در مسجد جامع اجتماع کرده و به همراه روحانیون به طرف دانشسرای عالی راهپیمائی کردند، آغاز به کار نمود و مردم مورد استقبال استادان ودانشجویان قرارگرفتند. در مراسم بازگشائی دانشسرای عالی ابتدا آیاتی از کلام الله مجید توسط یکی از دانشجویان تلاوت شد و یکی از استادان و دو تن از روحانیون پیرامون مجاهدات اخیر سخنرانی کردند.

دوشنبه ۲ بهمن ماه ۵۷ 
دستگیری عده ای از مهاجمین 
تعداد ۳۰ تن از افرادی که در راهپیمائی روز اربعین به چند مغازه و اداره دولتی حمله کرده و خساراتی وارد کرده بودند دستگیر و به مقامات صالحه تسلیم شدند.

سه شنبه ۳ بهمن ماه ۵۷
اجتماع مدیران کل و نمایندگان کارمندان دولت 
به دنبال اجتماعاتی که طی دو روز گذشته کارمندان دولت و فرهنگیان در سالن اجتماعات آموزش و پرورش و دادگستری به منظور اعتراض به خرابکاری چماق به دستان و ایجاد نا امنی به وسیله گروهی افراد ناشناخته تشکیل داده بودند، مدیران کل و مسئولان ادارات دولتی و چند تن از نمایندگان کارمندان دولت در سالن اجتماعات استانداری با حضور استاندار وقت تشکیل جلسه دادند. یکی از شرکت کنندگان در جلسه گفت جامعه روحانیت در این شهر جوانان و کلیه اقشار را مرتبا به نظم و آرامش دعوت می کنند و همین امر موجب شده تا کنون در این منطقه اتفاقات ناگوار به صورتی که در سایر شهرهای کشور رخ داده پیش نیاید.

چهارشنبه ۴ بهمن ماه ۵۷
تشکیل اولین انجمن محلی در زاهدان 
در ارتباط با رویدادهای اخیر و ظهور گروهی چماق به دست که موجب نگرانی خانواده ها شده بود ساکنان کوی متحدین (فرح سابق) در مدرسه راهنمائی بایندر اجتماع و به بحث و گفت و گو پیرامون موقعیت خاص شهر زاهدان و پدیده های اخیر در چهارچوب خشونت های به عمل آمده پرداختند. به پیشنهاد یکی از شرکت کنندگان ۵ نفر از ساکنین کوی فرح به عنوان اعضاء انجمن محلی برگزیده شدند و با این ترتیب اولین انجمن محلی در شهر زاهدان تشکیل گردید در همین جلسه شرکت کنندگان به اتفاق آراء نام کوی فرح را به کوی متحدین تغییر داده و برای تامین امنیت محله برنامه های کشیک شبانه تنظیم گردید.

چهارشنبه ۴ بهمن ماه ۵۷ 
درمانگاه امام خمینی(ره)
به همت پزشکان زاهدان و مدیر داروخانه پاستور و با همکاری سازمان منطقه ای بهداری و بهزیستی استان درمانگاهی به نام درمانگاه امام خمینی(ره) در طبقه دوم ساختمان کتابخانه عمومی مسجد جامع تاسیس شد که همه روزه بیماران به طور رایگان ویزیت و داروی مجانی نیز در اختیار آنان قرار می داد.

شنبه ۷ بهمن ماه ۵۷ 
تظاهرات مردم زاهدان 
شنبه هفتم بهمن ماه مصادف با ۲۸ صفر و سالروز رحلت حضرت محمد بن عبدالله (ص) پیامبر بزرگ اسلام وشهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) بود به همین مناسبت مجلس عزا و سخنرانی در مساجد شهر زاهدان برپا شد و مردم که در مسجد جامع اجتماع کرده بودند از آنجا به یک راهپیمائی آرام پرداختند. راهپیمایان که در شعارهای خود خواستار ورود امام خمینی(ره) به کشور بودند پس از عبور از چند خیابان در محل چهاراه مراد ریگی و امام خمینی(ره) روی زمین نشستند و به سخنان یکی از روحانیون پیرامون اوضاع جاری کشور گوش دادند. در این حال عده ای که در اطراف جمعیت پراکنده بودند اقدام به پرتاب سنگ به سوی جمعیت کردند با ادامه سنگ اندازی گروهی از جوانان از صفوف راهپیمایان درصدد مقابله برآمدند و در نتیجه ماموران انتظامی مجبور به مداخله شده و با پرتاب گاز اشک آور از ایجاد برخورد ممانعت نمودند.

شنبه ۷ بهمن ماه ۵۷ 
کمبود بنزین در زاهدان 
به علت تمام شدن موجودی بنزین در انبارهای شرکت ملی نفت شعبه زاهدان فروش بنزین در جایگاه های شهر متوقف شد و صفوف اتومبیل ها طولانی تر گردید در این جریان کارکنان و کارگران شرکت ملی نفت ایران به علت اعتراض به دولت موقت دست از کار کشیده بودند.

سه شنبه ۱۷ بهمن ماه ۵۷ 
اجتماع فرهنگیان در دبستان مصدق 
گروهی از فرهنگیان و دیگر طبقات مختلف مردم در دبستان مصدق اجتماع کردند چند تن از دبیران پیرامون انقلاب ملت ایران و اوضاع کشور سخنرانی کردند اجتماع کنندگان که نزدیک به هزار نفر بودند سپس تابلوی این دبستان را که به هنگام ساختمان مدرسه از کاشی تهیه و به سر در ساختمان به نام محمد رضا شاه نصب شده بود شکسته و دبستان را به نام دکتر مصدق نامگذاری نمودند شرکت کنندگان در این اجتماع در پایان از دبستان خارج و بعد از یک راهپیمائی کوتاه به مسجد جامع شهر رفتند.

سه شنبه ۱۷ بهمن ماه ۵۷
تظاهرات خشونت آمیز و شهادت مجاهدان در زاهدان 
حدود پنج هزار نفر از مردم زاهدان پس از اجتماع در مسجد جامع شهر دست به یک راهپیمائی زدند این راهپیمائی که ابتدا با آرامش صورت گرفت پس از مدت کوتاهی با حمله عده ای افراد ناشناس چماق به دست به خشونت گرائید و گروهی که خود را موافق دولت اعلام می کردند با پرتاب سنگ به طرف راهپیمایان آغاز گر برخورد های بعدی بودند. راهپیمایان پس از این واقعه هر کدام با سنگ و چوب های بلند و وسیله های فلزی مسلح شدند و در یکی از چهارراه ها یک دستگاه وانت بار حامل افراد موافق دولت مورد هجوم راهپیمایان قرارگرفت و با پرتاب یک نوع ماده آتش زا از طرف راهپیمایان به دو دسته تقسیم شدند و در حالیکه بسیجیان آمده بودند الله اکبر گویان به راهپیمائی خود ادامه دادند در چهارراه دیگری یک دستگاه وانت حامل تعدادی چماق به دستان به صفوف جمعیت حمله کرد و تعدادی از راهپیمایان را به سختی مجروح ساخت و در نتیجه تنی چند از جوانان راهپیما که به شدت خشمناک شده بودند با چند تن از موافقان دولت درگیری پیدا کردند که منجر به زخمی شدن تعدادی از آن ها شد، در برخورد های این روز حدود ۳۰ تن زخمی شدند و تعداد دو تن به اسامی تیمور مرادقلی و رزمجو مقدم به درجه شهادت رسیدند به دنبال این واقعه شهر متشنج گردید و ادارات و مغازه ها تعطیل گردید.

شنبه ۲۱ بهمن ماه ۵۷ 
وقوع چند سرقت
طی چند روز اخیر سرقت هائی در شهر اتفاق افتاده، چند خانه و مغازه مورد دستبرد سارقین قرارگرفت و جوانی به ضرب گلوله در حوالی بنگاه های مسافربری زاهدان به قتل رسید.

یکشنبه ۲۲ بهمن ماه ۵۸ 
در گذشت یکی دیگر از مصدومین 
نیمه شب گذشته یکی دیگر از مصدومین برخورد های خشونت آمیز زاهدان در بیمارستان جان سپرد این شخص نعمت الله کمشکی ۵۵ ساله بود.

یکشنبه ۲۲ بهمن ماه ۵۷
در لحظه پر شکوهی که صدای ایران آغاز پیروزی انقلاب را با اعلام همبستگی ارتش به نیروهای مبارز و مجاهد ملت ایران اطلاع داده شد شور و هیجان غیر قابل وصفی مردم منتظر و نگران زاهدان را در برگرفت در آن لحظه با شکوه که با پیروزی ملت بر بقایای رژیم کهنه رایحه دلپذیر آزادی رابرای ملت ستمدیده و استبداد زده ایران به ارمغان آورد مردم شهر ما یکپارچه به هم پیوسته به خیابان ها ریختند و با شادی و شعفی که در نوع خود بی نظیر است پیروزی بزرگ را به یکدیگر تبریک می گفتند و کوچک و بزرگ ، زن و مرد، پیرو جوان به رقص و پایکوبی پرداختند از ساعات بعد از ظهر گروه گروه از طبقات مردم در مقابل مسجد جامع اجتماع کردند و با توزیع نقل و شیرینی بین مردم پیروزی خود را جشن گرفتند اتومبیل های سواری و کلیه وسائط نقلیه در حالیکه چراغ های خود را روشن کرده و بوق ها را به صدا درآورده بودند در خیابان های زاهدان به حرکت آمدند و تا پاسی از شب گذشته در هر گوشه شهر در حرکت بودند، گروه زیادی از جوانان در حالیکه بر چند دستگاه وانت سوار بودند با گفتن شعار بازرگان ،بازرگان ، نخست وزیر ایران پیشاپیش صف وسائط نقلیه که هر کدام به طوری تزئین شده بود احساسات خود را ابراز می کردند و به طرف میدان مجسمه حرکت کرده با وسائلی که همراه داشند مجسمه این میدان را که آخرین پدیده رژیم در زاهدان بود پائین کشیده و در حالیکه آنرا به پشت یک کامیون بسته بودند از چند خیابان عبور کردند.  نظیر این جشن و پایکوبی در شهرهای استان نیز برگزار گردید و به مناسبت پیروزی ملت مجاهد ایران از سوی کلیه قشرهای اجتماعی ، فرهنگی، کارگران، اصناف ، دهقانان و کارمندان دولت پیام های شاد باشی در رسانه های گروهی زاهدان منعکس شد.

دوشنبه 23 بهمن ماه 57
شورای کنترل نظم و آرامش 
شورای کنترل نظم و آرامش با شرکت روحانیون شیعه و تسنن در زاهدان تشکیل شد و طی اطلاعیه ای از مردم خواست به مناسبت پیروزی انقلاب سعی کنند بر احساسات و عواطف خود مسلط باشند.

دو شنبه 23 بهمن ماه 57 
جشن پیروزی انقلاب در زاهدان 
مردم زاهدان که در طول مجاهدات و مبارزات رهائی بخش ملت رزمنده ایران همگام و همصدا بودند با اعلام پیروزی بزرگ ملت و سرنگونی پایه های استبداد و استعمار از صدای انقلاب موهبت آزادی که به رهبری امام خمینی(ره) نصیبشان شد غرق در سرور و شادمانی به خیابان ها ریختند و به رقص و پایکوبی پرداختند از لحظه ای که صدای انقلاب ایران در آسمان کشور طنین انداخت مردم زاهدان در حالیکه گروه گروه در خیابان ها به حرکت در آمده و تمثال هائی از رهبر عالیقدر را با خود حمل می کردند پیروزی ملت ایران را به یکدیگر تبریک می گفتند و صدها اتوموبیل در حالیکه چراغ های خود را روشن کرده و بوق ها را به صدا در آورده و در خیابان ها به راه افتاده بودند و دسته دسته از جوانان مجاهد همصدا با دادن شعارهای انقلابی به شادی و سرور مردم رونقی خاص می بخشید تظاهرات شادی آفرین مردم زاهدان را گروه زیادی از برادران سرباز جلوه خاصی بخشیده بودند بعد از ظهر هزاران نفر در حالیکه برادران ارتشی از زندان رژیم منفور رسته را روی دست بلند کرده بودند در خیابان حرکت کرده و با دادن شعارهای هیجان آور این افسران را تا مسجد روی دست های خود داشتند در محوطه مسجد یکی از افسران مذکور طی سخنانی ضمن تبریک پیروزی ملت ایران یکبار دیگر همبستگی نیروهای مسلح مستقر در استان را به انقلاب ملت ایران اعلام کرد که با احساسات پرشور و بی سابقه مردم روبرو شد.

دوشنبه 23 بهمن ماه 57
آزادی همافران از پادگان خاش 
صبح روز سه شنبه 24 بهمن ماه 57 جمعی از آقایان روحانیون به اتفاق چند تن از صاحب منصبان نیروهای مسلح و گروهی از نمایندگان طبقات مختلف مردم برای استقبال و گرامیداشت آزادی تعدادی از همافران مجاهد که در پادگان خاش به دست رژیم پهلوی زندانی شده بودند با اتومبیل ها به شهرستان خاش عزیمت و همافران را آزاد و همراه با استقبال شکوهمند مردم استان به زاهدان آوردند.

سه شنبه 24 بهمن ماه 57
اعلامیه روحانیون زاهدان 
بسم الله الرحمن الرحیم 
این پیروزی خون را بر شمشیر و پیروزی دولت الله را بر دولت غیر قانونی به عموم مسلمانان جهان به ویژه هموطنان محترم تبریک گفته از همگان خواستاریم نظم و آرامش را رعایت نموده و در حفظ آسایش و منافع کشور بیش از حد کوشا باشند اکنون که همه اقشار ملت به نهضت اسلامی پیوسته اند و پشتیبانی خود را از دولت موقت جناب آقای مهندس بازرگان اعلام نموده اند از اهالی زاهدان و شهرهای دیگر تقاضا می شود شعور انقلابی خود را نشان داده برای جلوگیری از خطر احتمالی از داخل شدن به سرباز خانه ها و کلیه تاسیسات نظامی خودداری کنند و در حفظ و امنیت منطقه با قوای انتظامی همکاری نمایند.

چهارشنبه 24 مهر ماه 57
ملاقات روحانیون با پیشوایان مذهبی برادران اهل تسنن 
حجت الاسلام آقای زنجانی به اتفاق چند از آقایان روحانیون به مسجد برادران اهل تسنن رفته و با جناب مولوی عبدالعزیز پیشوای مذهبی و سایر روحانیون ملاقات و مذاکره کردند و در این ملاقات حجت الاسلام آقای زنجانی طی سخنانی پیرامون لزوم اتحاد و همبستگی ملی و دینی مطالبی بیان داشت و تاکید کرد که هیچگونه اختلافی بین اهل تشیع و تسنن وجود ندارد و جز خدا، قرآن و تعالیم عالیه اسلامی مسئله دیگری مورد نظر نیست.

سه شنبه  24 بهمن ماه 57
همبستگی برادران بلوچ با انقلاب ملت ایران 
هزاران تن از روسای افراد عشایر بلوچ مقیم زاهدان در اجتماع عظیم و با شکوهی که در مسجد جامع شهر زاهدان تشکیل دادند همبستگی کامل و بی دریغ خود را با انقلاب رهائی بخش ملت ایران به رهبری امام خمینی(ره) اعلام داشتند. در این مراسم پرشکوه و بی نظیر حضرت مولوی عبدالعزیز پیشوای دینی برادران اهل تسنن پیرامون اتحاد و همبستگی عمیق برادران اهل تسنن با شیعیان استان و همچنین اتحاد و اتفاقی که عشایر بلوچ در همه حال با سایر برادران هموطن خود داشته و دارند مطالبی بیان داشت و پیروزی کامل ملت مجاهد و رزمنده ایران تحت رهبری بزرگ مرد تاریخ امام خمینی(ره) را از درگاه قادر متعال مسئلت نمود.

سه شنبه 24 بهمن ماه 57 
آزادی پرسنل نیروی هوائی در خاش 
چند تن از افسران مجاهد نیروی هوائی که در زندان خاش بودند به زاهدان وارد شدند. اسامی آزادشدگان به شرح زیر است: 
1-  ستوان یکم غلامرضا زندیان 
2-  ستوان یکم حسین عادی
3-  ستوان یکم امر الله شاکری
4-  ستوان دوم منصور معینی زاده 
5-  ستوان دوم عبدالعلی معینی زاده 
6-  ستوان دوم عبدالعلی پزشکی 
7-  ستوان دوم فضل الله رحیمان 
8-  ستوان دوم محمد طالبیان 
9-  ستوان دوم محمد حسین وظیفه خواه 
10-  ستوان دوم احمد گودرزی

چهارشنبه 25 بهمن ماه 57
تلگرام های همبستگی کارمندان دولت 
از طرف ادارات و سازمان های دولتی زاهدان طی تلگرام هائی که به عنوان آقای مهندس بازرگان نخست وزیر دولت موقت اسلامی ایران مخابره شد ضمن اعلام مجدد همبستگی کارمندان دولت با انقلاب اسلامی ایران آمادگی کارمندان در راه اجرای اهداف دولت آقای بازرگان و جانبازی و فداکاری در راه منویات بشر دوستانه امام خمینی(ره) ابراز گردید.

چهارشنبه 25 بهمن ماه 57 
آزادی زندانیان زاهدان 
مردم غیور زاهدان با شکستن درب خروجی زندان حدود 200 تن از زندانیان عادی ندامگاه شهربانی را آزاد کردند.

جستجو در ساختمان ساواک سابق
گروه زیادی از مجاهدین و جوانان شهر زاهدان ساختمان ساواک سابق را که در حال حاضر در اختیار اداره راهنمائی و رانندگی بود اشغال کردند و قسمت های مختلف آنرا مورد جستجو قرار دادند این ساختمان قبلا وسیله عوامل ساواک تخلیه و کلیه اسناد و وسائل آن از محل خارج شده بود.

26 بهمن ماه 57 
تشکیل شورای انقلاب و اقدامات انجام شده 
در اجرای دستور شورای انقلاب اسلامی ایران و اوامر امام خمینی(ره) رهبر بزرگ انقلاب، شورای انقلاب اسلامی زاهدان تشکیل شد و امور جاری شهر را در دست گرفت در این شورا نمایندگان روحانیون اهل تسنن، نمایندگان نیروهای مسلح( ارتش، ژاندارمری، شهربانی) قضات فرهنگیان و رادیو تلویزیون به اطلاع مردم زاهدان رسید. جلسات شورای انقلاب اسلامی زاهدان به طور مرتب و منظم در سالن اجتماعات اداره کل ارشاد اسلامی تشکیل شد.
انتصاب 
از طرف شورای انقلاب اسلامی زاهدان انتصاباتی به شرح زیر صورت گرفت:
سرکار سرهنگ مقدم به سمت رئیس شهربانی های استان 
سرکار سرهنگ کاشفی مفرد به سمت فرمانده ناحیه ژاندارمری استان 
سرکار سرگرد رشنوادی به سمت فرمانده هنگ ژاندارمری زاهدان 
اقای نعمت الله یاسان دادستان استان به سرپرستی دادگستری کل استان منصوب گردید.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchmznzx23nvvd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما