تاریخ انتشار :جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۰
یادداشتی درباره مدیریت بحران ایران:

غافلگیری؛ رفتار نهادینه شده در مسئولین کشور

از نگاه رفتارشناسی محیط زیست تاثیر مستقیمی بر چگونگی رفتار انسانها دارد. آرامش مردمی که در مناطق سرسبزی چون شمال کشور زندگی می کنند بی تاثیر از فضای سبز نیست. عدم پرخاشگری و افزایش صبر و تحمل، ویژگی های مردمی است که در محیط سرسبز زندگی می کنند.
غافلگیری؛ رفتار نهادینه شده در مسئولین کشور
مجید ابهری؛ به نظر می آید غافلگیری به رفتار نهادینه شده در میان سازمانها و نهادهای مسئول کشور تبدیل شده است. با آنکه هواشناسی از هفته قبل هشدارهای لازم را درخصوص شرایط جوی و بارش برف اعلام کرده بود مدیران شهری غافلگیر شده و تعداد کثیری از هموطنان و شهروندان ساعت ها در خیابانها، اتوبانها و ورودی های شهر اسیر سرما و بی تدبیری مسئولین شدند.
هر چند مردم در چنین وضعیتی، شرایط سخت عبور و مرور وتامین نیازهای روز مره اشان را تحمل کردند؛ اما محیط زیست به عنوان اصلی ترین سامانه حفظ سلامت مردم نیز دراین مورد آسیب و خسارت فراوانی به خود دید. خمیده شدن، شکسته وقطع شدن شاخ و برگ درختان و افتادن درختان در خیابان ها و روی خودروهای مردم از مواردی بود که در شهر تهران به وفور مشاهده شد.
از نگاه رفتارشناسی محیط زیست تاثیر مستقیمی بر چگونگی رفتار انسانها دارد. آرامش مردمی که در مناطق سرسبزی چون شمال کشور زندگی می کنند بی تاثیر از فضای سبز نیست. عدم پرخاشگری و افزایش صبر و تحمل، ویژگی های مردمی است که در محیط سرسبز زندگی می کنند.
موضوع حفظ طبیعت به دلیل تاثیرگذاری آن در افزایش سلامت مردم بسیار حائزاهمیت است؛ از این رو مشاهده کردیم که مردم یاریگر خود شدند و در نبود مدیریت واحد با اذعان به این نکته که حفظ محیط زیست ضرورت زندگی درتهران است تکاندن درختان و کاهش بار برف درختان را به عنوان یک وظیفه اجتماعی و اخلاقی انجام دادند تا این جانداران باارزش در شرایط عدم توجه مدیران مسئول از آسیب های بیشتر درامان بمانند.
متاسفانه فقدان برنامه ریزی و ضعف مدیریت نه تنها زندگی روزمره مردم بلکه محیط زیست را نیز مورد تهدید قرار داده است. غافلگیرشدن در مورد زلزله نیز نباید مورد پذیرش باشد چراکه همه می دانیم ایران در جغرافیای بلایای طبیعی قراردارد بنابراین آماده بودن ویژگی مدیران مسئولی است که از شرایط جغرافیایی کشور مطلع هستند.
به عنوان رفتارشناس و آسیب شناس اجتماعی به دوستان و مدیران شهر تهران توصیه می کنم به جای تمرکز بر تداوم کشمکش های سیاسی و متهم کردن این وآن قائل به انجام وظایف خود در قبال مردم و شهر تهران باشند شاید خاطره ای خوب از آنها در ذهن مردم باقی بماند!
وجود هر درخت در تهران ضرورت حیاتی دارد و منجر به کاهش آلودگی هوا می شود. توصیه می شود شورای شهر وشهرداری در کنار مردم بیش از پیش از فیلترهای تنفسی جامعه حفاظت کنند، هر چند که از نظر آسیب شناسی اجتماعی درایران این موضوع ثابت شده که این حوادث تا چند روز آینده به دست فراموشی سپرده می شوند و تا موضوع دیگری برای غافلگیرکردن مسئولین، اصل مدیریت مطلوب بایگانی می شود! دراین گونه موارد ورود سازمانهای نظارتی در انجام وظیفه ذاتی خود الزامی است چراکه شورای شهر، شهرداری و سازمان محیط زیست باید پاسخگوی عملکرد خود باشند تا از تکرار حوادث تلخ جلوگیری شود.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdcdnf0fkyt0zz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما