کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عصرهامون بررسی کرد؛

داستان نامگذاری چهارراه علیشاه در زاهدان

14 بهمن 1396 ساعت 9:26

ماندگاری یک اسم بسته به اتفاق تاریخی و اثر گذاری فردی است که در یک محل زندگی می کند و گاهی این ماندگاری باعث می شود تا نام یک فرد حتی تا ابد بر در و دیوار های یک شهر حک شود.


به گزارش خبرنگار عصرهامون، هر شهری شامل خیابانها و میادینی است که نامی برای خود دارند و بسیاری از این نامگذاری‌ها بر مبنای وقایع و رخدادهای اجتماعی و تاریخی و یا به‌واسطه یک رخداد مهم که در گذشته در آن محل رخ داد انجام می شود و بخشی از هویت اجتماعی زندگی ما می شود.

در این بین هستند میدان ها،خیابان ها و کوچه هایی که سال هاست نام بسیاری از افراد ناشناس و شناخته شده روی آن ها ثبت شده و همچنان بعد از گذشت سال‌ها در ذهن مردم باقی مانده است.


چهارراه علیشاه یکی از چهارراه های زاهدان است که شاید کمتر کسی دلیل نامگذاری این چهارراه را بداند لذا جهت پیگیری این موضوع پایگاه خبری عصرهامون پس از مراجعه به میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت و گویی با نصرالله کوهکن فرزند علیشاه کوهکن ثابت انجام داد.علیشاه کوهکن ثابت متولد ۱۳۰۸ در زابل است که در کودکی مادرش را از دست می دهد و پدر جهت جست و جوی کسب و کار بهتر به زاهدان سفر می کند و فرزندانش را در زابل نزد دوستان و آشنایان می گذارد.

سال ۱۳۲۰  ارباب او را برای وصول بدهی به لوتک می فرستد اما چون بدهکار را پیدا نمی کند علیشاه تصمیم می گیرد در جست و جوی پدر راهی زاهدان شود.

وقتی به زاهدان می رسد پدر را که حالا صاحب مغازه ای بود پیدا می کند و برای مدتی نزد او مشغول به کار می شود. پس از مدتی برای سربازی راهی تنگ سرحه ایرانشهر می شود و در همانجا که شاگردی مغازه را می کرده خواندن و نوشتن می آموزد.

بعد از مراجعه به زاهدان در سن ۳۰ سالگی با منصوره کوهکن کبیر ازدواج و صاحب ۶ پسر و یک دختر می شود.
وی پس از ازدواج اقدام به خرید منزل و زمینی در خیابان تقاطع خیابان مصطفی و امام (ره) (خیابان شاه سابق) آن زمان کرد و با بازگشایی مغازه در آن خیابان باعث خوشحالی همسایه های آنجا که تعدادشان زیاد هم نبود شد و این موضوع باعث شد تا مردم اسم چهارراه را علیشاه نام گذاری کنند.

هر چند امروز چهارراه علیشاه مرکز کلانشهر جنوب شرق است اما در گذشته انتهای غربی شهری بود که به بیابان پهلو می زد.

علیشاه داستان پیرمرد مهربان و خوش برخوردی است که روز های جمعه را نزد صمیمی ترین دوستانش آیت الله کفعمی و امیر توکل کامبوزیا می گذراند.

​خانه و مغازه علیشاه در سال ۷۵ به دلیل ساخت میدانی در محل چهارراه تخریب شد و خانواده به محل دیگری نقل مکان کردند اما با گذشت سال ها هنوز خبری از میدان تازه نیست و نام علیشاه علی رغم فوت وی در سال ۸۹ همچنان بر این چهارراه جلوه گری می کند.
انتهای پیام/


کد مطلب: 101111

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/101111/داستان-نامگذاری-چهارراه-علیشاه-زاهدان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir