تاریخ انتشار :جمعه ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۰
آژیر ممتد خشکسالی در سیستان و بلوچستان به صدا درآمد؛

بحران آب به مرز هشدار رسید/ خالی شدن 60 درصدی ظرفیت سد های جنوب شرق

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان از خالی شدن 60 درصد ظرفیت سد های استان از ابتدای سال تا کنون خبر داد.
بحران آب به مرز هشدار رسید/ خالی شدن 60 درصدی ظرفیت سد های جنوب شرق
به گزارش خبرنگار عصرهامون، 20 سال است که استان سیستان و بلوچستان شاهد خشکسالی های پی در پی بوده است و هر سال بر معضلات این خشکسالی افزوده می شد به طوری که در سال جاری بحران آب به مرز هشدار رسید و عنوان کم بارش ترین استان کشور را به خود اختصاص داد.
 
بهمن ماه سال جاری  بود که پس از بررسی های کارشناسانه علی ملاشاهی رئیس گروه هشدار و پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: سیستان و بلوچستان امسال رتبه نخست کم بارش ترین استان کشور را به خود اختصاص داد.
 
وی گفته بود که: از مهرماه امسال تاکنون 3 . 4 دهم میلی متر باران در سیستان و بلوچستان باریده است که کاهش 91 درصدی نسبت به بلند مدت را نشان می دهد.
 
ملاشاهی گفته بود که: امسال 100 درصد مساحت سیستان و بلوچستان دچار خشکسالی است.
رئیس گروه هشدار و پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزوده بود: از ابتدای مهرماه تا پایان آذرماه 19.9 دهم درصد مساحت سیستان و بلوچستان دچار خشکسالی خفیف، 56.5 درصد خشکسالی متوسط و 23.2 درصد دچار خشکسالی شدید است.
 
وی تاکید کرده بود: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته روند کاهش بارندگی ها در سیستان و بلوچستان تا پایان سال ادامه خواهد داشت به طوری که میزان بارش ها در سه فصل آخر سال کمتر از حد نرمال خواهد بود.
وی در ادامه با توجه به کاهش بارندگی ها در استان از دستگاههای دست اندرکار خواسته بود تمهیدات لازم را برای تامین آب کشاورزی و آشامیدنی مدنظر قرار دهند.
 
جهت پیگیری این موضوع در تماسی که خبرنگار عصرهامون با اتابک جعفری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان داشت ، وی پاسخگوی تلفن خود نبود.
 
در ادامه در تماسی که خبرنگار عصرهامون با همایون مهر مسئول روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان داشت ، وی گفت از گفته های مدیر عامل که در این خصوص با ایرنا داشته اند، استفاده کنید.
 
اتابک جعفری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفته بود که هم اینک 60 درصد ظرفیت سدهای این استان از ابتدای سال آبی 96 -97 در همسنجی با پارسال خالی است.
 
وی اظهار کرده بود: از ابتدای مهرماه امسال همزمان با شروع سال آبی جدید 785.64 میلیون متر مکعب آب در پشت هفت سد مخزنی سیستان و بلوچستان ذخیره شده است.
 
جعفری با بیان اینکه این مقدار آب نسبت به مدت مشابه سال قبل با یک میلیارد و 30 میلیون متر مکعب، کاهش 24 درصدی را نشان می دهد، افزوده بود که میزان حجم ذخیره آب در پشت هفت سد مخزنی سیستان و بلوچستان هزار و 967 میلیون متر مکعب است که هم اینک تنها 40 درصد ظرفیت آنها ذخیره سازی شده است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: از مجموع 22 سد در دست بهره برداری در سیستان و بلوچستان، هفت سد مخزنی و 15 سد تغذیه ای است.
 
وی با بیان اینکه مهمترین سدهای در دست ساخت در این استان شامل سد مخزنی کهیر(کنارک) با حجم 314 میلیون متر مکعب، سد تغذیه ای گوهرکوه(خاش) با حجم 10 میلیون متر مکعب و سد شهری کور (مهرستان) با حجم 103 میلیون متر مکعب است، گفته بود که: با ساخت این سدها ظرفیت ذخیره سازی سدهای سیستان و بلوچستان به 2 میلیارد و 400 میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbs8b8arhbgfp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها