تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۳
در حالی تالاب هامون دو سال پیش به فهرست ذخیره گاه‌های زیست کره اضافه شد که نه تنها این موضوع الزاماتی را برای حفاظت ازاین تالاب ایجاد نکرد بلکه روز گذشته برای دومین بار در سال جاری در آتش غفلت مسئولین سوخت.
تالاب هامون در آتش و خشکسالی می سوزد/ اینبار شعله های آتش به مصاف آب بازی خانم مدیرکل رفت
به گزارش خبرنگار عصرهامون، آذر ماه امسال بود که خبر آتش سوزی در هفتمین تالاب بین المللی دنیا نه تنها باعث از بین رفتن 60 هکتار از اراضی این تالاب شد که ابتکار عجیب دولت در خاموش کردن این تالاب با بیل و کلنگ و تیشه نیز باعث انتقاد فرماندار هامون و واکنش بسیاری از فعالان محیط زیست شد.
 
هر چند نیره پورملایی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان وبلوچستان درباره شگفت آور بودن بزرگی مساحت درگیر با آتش که از سوی فرمانداری هامون در رسانه ها اعلام شده بود با یادآوری اینکه در آتش سوزی قبلی نیز همین اشتباه از سوی این ارگان رخ داده بود و ما اصلاحش کردیم،گفت: من هم آمار ارائه شده را قبول ندارم و به آقای فرماندار نیز گفته ام. 
 

علی ای حال روز گذشته بار دیگر تالاب هامون دچارآتش شد و  این بار این آتش‌سوزی در اطراف کوه خواجه رخ داد در محدوده ای که  2 هفته قبل مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان خبر از رها سازی حق‌آبه 30 میلیون مترمکعبی به آنجا را داد.
 
7 بهمن امسال پایگاه اطلاع‌رسانی محیط زیست سیستان و بلوچستان در خبری اعلام کرد که با رهاسازی 30 میلیون مترمکعب حق‌آبه داخلی تالاب، "خون تازه به رگ‌های خشک هامون تزریق شد".
 
 مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفته بود که: دومین سهمیه حق آبه تالاب هامون از چاه نیمه ها در ادامه برنامه احیای تالاب هامون و اجرای طرح یکپارچه مدیریت تالاب با همکاری آب منطقه ای استان وارد تالاب شد.
پور ملائی ادامه داده بود که: این دومین حق آبه تالاب از محل چاه نیمه ها است که در سال جاری به تالاب هامون هدایت شده است. حق آبه تالاب هامون از محل چاه نیمه ها ۶۰ میلیون مترمکعب است که در دو نوبت در سال جاری تخصیص یافته است.

انتشار این خبر باعث واکنش کارشناسان و مسئولان ارشد محلی شد به طوری که عنوان کردند: 30 میلیون مترمعکب آب برای تالاب هامون هیچ است چرا که برای رطوبت سطحی آن هم کافی نیست. مشکل تالاب حادتر از این حرفا است و با این راهکارها حل شدنی نیست.
 
8هکتار از اراضی مرتعی تالاب بین المللی هامون در آتش سوخت
 
با این حال روز گذشته بار دیگر تالاب هامون دچار حریق شد که خبرنگار عصرهامون جهت پیگیری این موضوع در تماسی که با حسن کرمی زاده فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان هامون داشت، وی گفت: روز گذشته، 8هکتار از اراضی مرتعی تالاب بین المللی هامون در آتش سوخت
 
وی افزود: این آتش در مدت سه ساعت تلاش نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی هامون، هلال احمر، محیط زیست و نیروهای مردمی مهار و خاموش شده است.
وی با اشاره به اینکه این آتش سوزی در در شمال غرب کوه خواجه و در بستر خشکیده تالاب بین المللی هامون به وقوع پیوسته است، ادامه داد: بیشتر این آتش سوزی ها توسط گردشگران به وجود می آید.
 
کرمی زاده بیان کرد: پوشش گیاهی و علوفه مازاد بر مصرف دامداران در اطراف تالاب بین المللی هامون در شمال استان، خشک شدن دریاچه، وزش باد و طوفان و گرمای زیاد هوا احتمال وقوع آتش سوزی گسترده را در این منطقه بیشتر کرده است.
 
فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان هامون مردم در صورت مشاهده هر گونه آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی با شماره تلفن 1504 تماس حاصل کنند تا در سریعترین زمان نیروهای مرتبط در محل حاضر و اقدام به خاموش کردن آتش کنند.
 
در هر حال آنچه  از تصاویر ارسالی از شهروندان مشاهده می شود نحوه اطفای حریق توسط مردم و مسئولین است که گویا همچنان ذخیره گاه‌زیست کره هامون همچنان از نبود وسایل اطفاء محروم است و تیشه و بیل و کلنگ و چادر همچنان ابراز اطفاء حریق در هفتمین تالاب بین المللی هامون است.


جمعه 24 آذر ماه اطفاء حریق خانم دهمرده رئیس منابع طبیعی شهرستان هامون با استفاده از چادرش
 
علی ای حال تالاب هامون ، سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است که سال هاست در تب آتش و خشکسالی می سوزد و هر سال تشنه تر می شود.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccmsqs12bqx18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها