> بیکاری کارگران سیستان و بلوچستان به دلیل حضور کارگران افغانی نظارت ضعیف وزارت کشور بر تردد اتباع بیگانه در مرزها | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۷
مهاجرت بی‌رویه اتباع کشورهای خارجی به ویژه افغانستان و پاکستان به ایران طی سالهای اخیر، مشکلاتی را به وجود آورده و بی تدبیری برخی مسئولان امر و ضعف قوانین موجود امروز به پیدایش معضلات بسیاری از جانب اتباع خارجی منجر شده و کارگران ایرانی را خانه نشین کرده است.
بیکاری کارگران سیستان و بلوچستان به دلیل حضور کارگران افغانی/ نظارت ضعیف وزارت کشور بر تردد اتباع بیگانه در مرزها
به گزارش عصرهامون به نقل از تفتان ما، با توجه به مهیا بودن شرایط کار برای اتباع خارجی خصوصا افراد تبعه افغان در کشور، تعداد زیادی از افغانستان راهی این کشور شدند و برخی دیگر نیز برای بهتر شدن شرایطشان در ایران با دختران ایرانی ازدواج می کنند.

با تصویب قانون دال بر آزادی تحصیل دانش آموزان اتباع رسمی و غیر رسمی، تاکنون تعداد بسیار زیادی از دانش آموز افغان در مدارس شهرستان خاش ثبت نام کرده اند.

مقام معظّم رهبری فرمودند: «هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که به‌صورت غیرقانونی و بی‌مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل باز بمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند» در کشور مبنای عمل قرار گرفت و پس از آن، با همکاری نهادهای مسئول، دانش‌آموزان اتباع خارجی بعد از طی مراحل قانونی در مدارس تعیین شده ثبت‌نام می‌شوند و تحصیل آنها در مدارس دولتی کشور رایگان است".

علی ای حال این روزها زمانی که از میادین اصلی شهر مثل میدان امام حسین(ع) و ساختمان پنج طبقه خاش عبور می کنی، با انبوهی از جمعیت افغان‌ها روبرو می‌شوی که در جستجوی کار هستند و به بیل و کلنگ خود تکیه داده‌اند تا بلکه صاحبکاری آنها را به کار روزانه فراخواند.


 
معضل دیگر این روستاها، وجود دانش آموزان بی هویت ایرانی – افغانی است که آثار به جا مانده از وجود اتباع افغان است. فرزندانی که حاصل ازدواج مردان افغانی و زنان ایرانی است که پس از مدتی شوهران افغان از منطقه خارج شده و چندین فرزند را بی سرپرست رها می کنند.

در سال‏های گذشته با توجه به مشکلات سیاسی بعضی کشورهای همسایه شاهد ورود و پناهندگی اتباع آن کشورها به ایران هستیم؛ این افراد به خصوص اتباع افغانستان که جمعیت قابل توجهی را تشکیل می‏دهند با پذیرایی و آغوش گرم ایرانیان مواجه شده و به مرور در کنار اتباع ایران به زندگی و کار پرداخته‎اند.

مهاجرت اتباع خارجی به کشور به صورت قانونی و غیرقانونی منشا بروز مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و بعض از ناهنجاری‌ها است که از جمله آن‏ها ازدواج مهاجران خارجی با اتباع ایرانی و به ویژه ازدواج مردان افغان با زنان ایرانی است که بدون رعایت مقررات قانونی صورت گرفته است.

وزارت کشور بر تردد اتباع بیگانه نظارت ضعیفی دارد
نماینده مردم شهرستان خاش و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: جمهوری اسلامی به مدت ۴۰ سال پذیرای برادران مسلمان افغان است و بستر مناسبی در همه زمینه ها در کشور از جمله سکونت، تحصیل و بهداشت و درمان و حتی بیمارستان و درمانگاه های خاص برای آنها فراهم شده است.

علی کرد افزود: ورود و تردد اتباع بیگانه به کشور باید قانونمند شود و باید نظارت بیشتری بر تردد و ورود و خروج اتباع بیگانه در مرزها صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: وزارت کشور بر تردد اتباع بیگانه ضعیف عمل کرده و باید ورودی جدی به این مسئله داشته باشد چرا که تبعات و آسیب های بهداشتی، امنیتی و اقتصادی ناشی از این معضل کشور را تهدید می کند.


 
کرد با بیان اینکه با بیان اینکه باید اتباع بیگانه ساماندهی شوند، ادامه داد: وزارت کشور بایستی با شناسایی اتباع بیگانه غیرمجاز زمینه خروج آنها از کشور را فراهم کند.

نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: قاچاق افاغنه در مرزهای شرقی کشور به شدت در حال انجام است.

وی افزود: افراد سودجو و قاچاقچیان انسان با مخفی سازی ۱۸ تا ۲۰ افاغنه در خودروهای سواری و ۳۰ نفر در وانت تویوتا آنها را از طریق جاده های فرعی و خاکی به کشور وارد می کنند که بعضی از آنها از غرب کشور به خارج از کشور انتقال داده می شوند و متاسفانه مرزهای کشور به محل امنی برای قاچاق انسان تبدیل شده است.

کرد با بیان اینکه خودروهای حامل اتباع بیگانه با سرعت زیادی در محورها تردد می کنند، تصریح کرد: متاسفانه روزانه شاهد حوادث مرگباری در جاده ها و به تبع آن تحمیل هزینه های هنگفتی به کشور هستیم.

وی با بیان اینکه وزارت کشور، مرزبانی،  نیروی انتظامی و شورای تامین استان ها باید جهت تقویت مرزها تلاش کنند، اذعان کرد: تردد غیرقانونی اتباع بیگانه علاوه بر بروز مشکلات امنیتی و سلامتی، آمار بیکاری و تورم را افزایش و آرامش جامعه را خدشه دار می کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید هرچه سریعتر لایحه ساماندهی اتباع بیگانه به مجلس ارائه شود، اظهار کرد: لایحه ساماندهی باید قابلیت عملیاتی و اجرایی شدن را داشته باشد و در آن به جنبه های نوع دوستی و انسان دوستی نیز توجه شود؛ انتظار داریم وزارت کشور هر چه سریع تر لایحه را به مجلس ارسال کند تا مجلس با کار کارشناسی آن را بررسی و تصویب کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchwznz-23nvxd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها