تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۳
گزارش عصرهامون از خسارت میلیاردی آفت جهانی به باغات کشور؛

مرگ 4 هزار درخت جنوب شرق در یک سال/ حذف آفت نیازمند اعتبار 5 میلیارد تومانی است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سوسک سرخرطومی در یک سال باعث مرگ 4 هزار درخت در استان شد، گفت: برای حذف این آفت نیازمند 5 میلیارد تومان اعتبار هستیم.
مرگ 4 هزار درخت جنوب شرق در یک سال/ حذف آفت نیازمند اعتبار 5 میلیارد تومانی است
به گزارش خبرنگار عصرهامون، سال هاست سیستان و بلوچستان با خشکسالی و عوامل طبیعی بسیاری درگیر است که در این بین بخش کشاورزی خسارت های زیادی متحمل شده است.
 
علی ای حال در سال های اخیر قاچاق پاجوش های آلوده از کشور های پاکستان و عربی باعث ورود آفت مرگباری به نام سوسک سرخرطومی یا حنایی خرما به استان بودیم که این آفت در حال حاضر در کل کشور ورود کرده است.
 
در تماسی که برخی کشاورزان استان با پایگاه خبری عصرهامون داشتند خواستار پیگیری حذف این آفت از استان شدند.
جهت پیگیری این موضوع در تماسی که خبرنگار عصرهامون با غلامحسین تیموری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان داشت، وی با بیان اینکه سوسک سرخرطومی حنایی خرما آفتی است که به درختان خرما صدمه می زند، اظهار کرد: این سوسک مثل سایر سوسک ها دارای چهار مرحله زندگی تخم، لارو، شفیره و حشره کامل است که خسارت این آفت در زمان لاروی یا نوزاد کرمی شکل رخ می دهد.
 
وی با بیان اینکه این آفت اولین بار در سال 1369 با پاجوش آلوده توسط برخی کشاورزان از کشور پاکستان وارد کشور شده است، افزود: در ابتدا تنها برخی از باغات سراوان به این آفت آلوده شدند سپس اطراف شهرستان سراوان و بعد ها درختان سرباز نیز به این آفت آلوده شدند.
 
تیموری با بیان اینکه دهه 80 پاجوش آلوده باعث آلودگی درختان ریگ ملک میرجاوه شد، تصریح کرد: پاجوش های آلوده از کشور ای عربی نیز وارد شده است و باعث آلودگی درختان شهرستان نیکشهر نیز شد.
 
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر کل کشور به این آفت آلوده است، تصریح کرد: در سال 93 پاجوش  آلوده از کشور های عربی در برخی شهرستان های استان هرمزگان و در سال 96 برخی شهرهای استان فارس وارد و باعث آلودگی این استان ها شد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات این آفت این است که زمانی داخل درخت است قابل شناسایی توسط کشاورزان نیست ، خاطر نشان کرد: جهاد کشاورزی استان برنامه های مختلفی برای حذف این آفت انجام داده که هرس درختان و محلول پاشی از جمله این اقدامات است.
 
وی با بیان اینکه اکثر کشاورزانی که متضرر شدند هرس و بهداشت باغ را رعایت نکردند، گفت: اگر کلیه درختان یک منطقه همه موارد بهداشتی را رعایت کنند و تنها یک باغ رعایت نکند همان باغ می شود کانون آلودگی و باعث می شود آفت منطقه را در برگیرد.
 
تیموری با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی بر اثر وظایف اموزش های خوبی داشته است، اظهار کرد: تامین برخی اقلام مثل اره ،کمک های سم ،پلاستیک و مواد شیمیایی و کمک هایی به صورت درصدی 50 -50 در اختیار کشاورزان قرار داده شده است تا جلوی خسارات بیشتر گرفته شود.
 
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: خسارت این آفت در یک سال باعث آلودگی چهار هزار درخت در استان و خسارت 12 میلیاردی می توانست شود که با اقدامات انجام گرفته توسط جهاد کشاورزی باعث جلوگیری از این خسارت شد.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اصلی باغدارانی هستند که مسائل بهداشتی را در باغات رعایت نمی کنند و باغات خود را رها کرده اند، ادامه داد: برای حذف این آفت از استان نیاز به سالانه 5 تا 10 میلیارد تومان اعتبار داریم .
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci3zazyt1aup2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها