کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مسئول هیئت ووشو مطرح کرد:

کمبود اعتبارات مالی و فضاهای ورزشی مشکل ورزشی سیستان وبلوچستان/ فعالیت بیش از 3هزار ووشوکار در استان/ دستگاه های دولتی از ورزش حمایت کنند

19 اسفند 1396 ساعت 7:50

مسئول هیئت ووشو سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیش از 3هزار ووشوکار در استان فعالیت ورزشی دارند، گفت: نبود یک اسپانسر، کمبود اعتبارات مالی و فضاهای ورزشی از مشکلات ورزش استان است که در راستای حل آن باید همه باید دست به دست هم دهیم.


به گزارش عصرهامون،  ووشو یا کونگ فو به مجموعه هنرهای رزمی چینی گفته می‌شود که امروزه با نام‌های سی ام ای و به عنوان یکی از کامل‌ترین رشته‌های رزمی شناخته می‌شود.
ووشو در دو بخش ساندا (بخش مبارزه) و تالو (بخش اجرای فرم) می باشد و قدمت آن در کشور چین به زمان‌های بسیار دور و در حدود 3هزار سال پیش، بازمی‌گردد و به عنوان کهن‌ترین رشته رزمی جهان شناخته می‌شود، در آن زمان به منظور حفظ سلامتی، درمان بیماری‌ها، افزایش بنیه جسمانی و طول عمر و تعلیم مهارت‌های نظامی به افراد جامعه، حرکاتی ابداع شد که گسترش آن در طول دوره‌های مختلف به ورزش ووشو یا کونگ‌فو امروزی بدل شده است.
پس از انقلاب کمونیستی چین در ۱۹۴۹ این ورزش تحول یافت و دولت چین کلاس‌های آموزشی، کمربند و فنون جدید را به این ورزش رزمی اضافه کرد، ووشو امروزه یک ورزش بین‌المللی است که زیر نظر فدراسیون بین‌المللی ووشو اداره می‌شود.
مسابقات قهرمانی جهان این رشته از سال ۱۹۹۱ هر دو سال یک بار برگزار می‌شود و همچنین از ۱۹۹۰ در برنامه بازی‌های آسیایی قرار گرفته و همچنین مسابقات جهانی کونگ فو زیر نظر فدراسیون بین‌المللی ووشو در قالب ووشوسنتی برگزار می‌شود. کمربندهای ووشو به ترتیب شامل سفید، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قهوه‌ای، قرمز، مشکی مشکی‌دان۱-مشکی‌دان۲-مشکی‌دان۳-مشکی‌دان۴-مشکی‌دان۵-مشکی‌دان۶-مشکی‌دان۷-مشکی‌دان۸-مشکی‌دان۹ می باشند که البته در بعضی از سبک‌ها کمربند بنفش حذف می‌شود.
 
 

فعالیت بیش از 3 هزار ووشو کار در سیستان وبلوچستان
این ورزش در سیستان و بلوچستان نیز در سالهای اخیر علاقمندان زیادی پیدا کرده است به طوری که براساس آمار رسمی، بیش از 3هزار نفر در نقاط مختلف استان در این رشته ورزشی فعالیت دارند و روز به روز تعداد افراد علاقمند رو به افزایش می باشد.
در این راستا خبرنگار ما مصاحبه ای با رئیس هیئت ووشو استان انجام داده است تا از فعالیت های این هیئت ورزشی آگاهی بیشتری به آحاد مردم جامعه داده شود.
 
16شهرستان استان در حال فعالیت های رزمی-ورزشی هستند
رئیس هیئت ووشو سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از 20دی 1389مدیریت هیئت ووشو استان را با 221عضو قبول کردم، گفت: در حال حاضر با تلاش های انجام شده، توانسته ایم بیش از 3هزار نفر را به این رشته ورزشی جذب کنیم که در 16شهرستان استان در حال فعالیت های رزمی-ورزشی خود هستند.
عباس شیبک در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه در حال حاضر  ووشو به عنوان یکی از هیئت هایی که نماد وحدت در استان سیستان و بلوچستان مطرح است، افزود: رشته ووشو به پشتوانه افتخارهایی که کسب شده توانسته مورد توجه نسل جدید قرار گیرد و این موضوع باعث شده تا در پایان سال 95 بیش از سه هزار ووشوکار در استان بیمه و سازماندهی شوند که با توجه به ثبت سالیانه این آمار می توان گفت در آمار پایان امسال این تعداد به رقم قابل توجهی خواهد رسید.
 
 
880 ووشوکار بانو و 2220 ووشوکار آقا در استان
وی ادامه داد: از این تعداد 880 نفر ووشوکار بانو و دو هزار و220 نفر آقا هستند، طی سال های گذشته ووشو در همه نقاط استان علاقه مندان خود را پیدا کرده اما در قسمت بانوان حوزه جنوب استان، کمترین علاقه مند را داشته که این به دلیل توجه کم بانوان این خطه به امر ورزش است، بنابراین می طلبد تا علمای تشیع و تسنن در این مناطق برای جذب بانوان به سمت ورزش وارد عمل شوند چرا که ورزش یک نیاز طبیعی برای آنان است در حالی که شهرستان های چابهار و ایرانشهر در حوزه ورزش بانوان شرایط بهتری دارند و در این مناطق حتی بانوان ووشوکار نیز فعالیت چشمگیری از خود نشان داده اند اما نیاز است برای جذب بیشتر بانوان راهکاری را برای جنوب استان اندیشید.
وی اضافه کرد: بعد از فعال شدن هیئت ووشو در استان کاملا سیستیماتیک و به صورت یک هیئت واحد تحت نظر فدراسیون جمهوری اسلامی ایران و اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان اداره می شود.
شیبک بیان کرد: ووشو استان راه 30تا40ساله را با وجود رشته های قدمت دار ورزشی در استان را در چندسال طی کرد و در این مدت رشد بسیار خوبی در زمینه های مختلف این رشته ورزشی داشته ایم و این روند همچنان ادامه دارد.
 
 
بزرگترین رویداد ورزشی قاره کهن آسیا
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به توان ورزشکاران ووشو کارمان در بازی های آسیایی 2018 جاکارتا که تمام فدراسیون های ورزشی در تلاش هستند تا در آن رویداد بزرگ ورزشی حضور پیدا کنند، چرا که این مسابقات بعد از مسابقات جهانی بزرگترین رویداد ورزشی قاره کهن آسیا است.
وی اظهار کرد: برگزاری مسابقات بزرگی به مثل مسابقات بین المللی جام صلح و دوستی و دیگر رقابت های این جنینی که باید در سطح بالا انجام شود نیاز به تأمین منابع مالی دارد که متأسفانه استان در بعد مالی چندان شرایط خوبی ندارد و همه رشته های ورزشی از نبود حامی مالی رنج می برند.
 
دستگاه های دولتی از ورزش حمایت کنند
این مسئول تصریح کرد:  از طرفی با توجه به صنعتی نبودن استان نیاز است دستگاه های دولتی از ورزش حمایت کنند که در این قسمت نیز توفیق چندانی حاصل نشده است، برخی بر این اعتقاد هستند که اداره کل ورزش و جوانان متولی امر ورزش است و باید از هیئت ها حمایت مالی داشته باشد که با نگاهی منطقی تر می توان دید که تعداد هیئت های فعال در استان به حدی است که این اداره کل نمی تواند از همه آن ها حمایت مالی داشته باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط خاص استان بهتر است برای رفع مشکلات اقتصادی حوزه ورزش استان نمایندگان مردم در مجلس وارد عمل شوند و برای توسعه ورزش از وزیر ورزش و جوانان اعتبارات خاصی را برای سیستان و بلوچستان طلب کنند که در صورت محقق شدن آن قسمتی از مشکل های مالی برطرف می شود.
 
سپاه سلمان حامی ووشوی استان
به گفته وی، در استان چند کارخانه صنعتی و منطقه آزاد چابهار وجود دارد که متأسفانه چندان در حوزه ورزش ورود نکرده اند اما سپاه سلمان طی سال های اخیر به عنوان یکی از حامیان، ووشوی استان را تحت حمایت قرار داده است.
 
کمبود اعتبارات مالی و فضاهای ورزشی مشکلات ورزشی استان است
شیبک اظهار کرد: دغدغه من به عنوان کارشناس ورزشی تنها مشکلات ووشو نیست، چرا که  ورزش که پبشرفت کند ووشو هم رشد می کند، دغدغه ما این می باشد که ورزش استان را تکان دهیم، البته نبود یک اسپانسر، کمبود اعتبارات مالی و فضاهای ورزشی از مشکلات ورزش استان است و در راستای حل این مشکلات باید همه باید دست به دست هم دهیم، نمی شود کسی را در این زمینه به بی کفایتی محکوم کرد.
 

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط مناسب ورزشکاران فعالی در رشته ووشو استان می توان امیدوار بود که روند ایجاد شده همچنان ادامه داشته باشد زیرا مدال های به دست آمده ووشوکاران استان در رقابت های مختلف داخلی و خارجی نشان داده که آمادگی قابل قبولی دارند و در صورت حفظ آن می توانند همچنان بر سکوهای قهرمانی بایستند.
شیبک افزود: امسال علیرضا ریگی ووشوکار استان توانست با ارائه عملکردی مناسب در مسابقات انتخابی تیم ملی نام خود را در فهرست نهایی تیم ملی ووشو برای حضور در رقابت های آسیایی کره جنوبی ثبت کند و در این رقابت ها نیز پس از ارائه عملکردی شایسته و قدرتمند توانست طلای وزن خود را برای ایران کسب کند.
وی گفت: در همین دوره از مسابقات قهرمانی آسیا زینب عباسی که سال ها تجربه قضاوت مسابقات مختلف ووشو را در کارنامه اش دارد به عنوان داور به رقابت ها دعوت شد و برای اولین بار در تاریخ ووشو به عنوان داور وسط به قضاوت پرداخت و اولین بانوی مسلمان لقب گرفت که داور وسط رقابت های آسیایی ووشو بود.
وی بیان کرد: امسال ووشو استان در لیگ برتر ووشو بزرگسالان با تیم دانشگاه پیام نور زاهدان و در لیگ برتر جوانان با تیم سپاه سلمان به میدان رفت که متأسفانه پس از گذشت حداقل نیمی از رقابت های لیگ برتر، دانشگاه از ادامه تیم داری کناره گیری کرد و این تیم به ناچار از لیگ برتر کشور انصراف داد اما تیم سپاه در مرحله گروهی با اقتدار شرکت کرد و به نیمه نهایی راه یافت ولی در این مرحله نتوانست عملکرد شایسته ای داشته باشد و در پایان به کسب مقام چهارمی لیگ برتر جوانان کشور بسنده کرد.
 
 
رشته ووشو در استان قابلیت های فراوانی دارد
به گفته وی، در مسابقات لیگ برتر جوانان کشور تیم سپاه با بدنه ای بومی تشکیل شد و توانست به عنوان یکی از تیم های قوی خود را مطرح کند، این موضوع نشان داد که رشته ووشو در استان قابلیت های فراوانی دارد و می تواند این خطه را به یکی از قطب های ووشو در کشور تبدیل کند.
رئیس هیئت ووشو استان خاطر نشان کرد: ووشو کاران استان امسال در مسابقات انتخابی تیم ملی عملکرد قابل توجهی از خود به نمایش گذاشتند و این امر سبب شد تا هفت نفر از ورزشکاران این رشته به تیم ملی دعوت شوند که چهار نفر از آن ها در رقابت های آسیایی جاکارتا 2018 تیم ملی را همراهی خواهند کرد و سه نفر نیز به عنوان اعضای تیم ملی ووشو برای حضور در مسابقات ووشو قهرمانی جهان به برزیل اعزام می شوند.
وی در ادامه  برگزاری مسابقات قهرمانی شمال و جنوب استان، برگزاری مسابقات قهرمانی بسیج، حضور در لیک برتر جوانان کشور، حضور در مسابقات قهرمانی کشور آقایان و بانوان،  حضور در مسابقات قهرمانی آسیا، برگزاری اولین دوره یادواره شهدای ووشو کشور در زاهدان، فعالیت داوران استان در مسابقات های بین المللی و ملی، برگزاری دوره های مربی گری، برگزاری جام رمضان و غیره را از جمله فعالیت های هیئت ووشو در سیستان و بلوچستان طی سال جاری عنوان کرد که باعث کسب مدالهای رنگارنگ و افتخارات متعددی برای این خطه از کشور شده است.
وی تصریح کرد: شرایط خاص استان و بعد مسافت شهرستان ها با یکدیگر سبب شد تا برای برگزاری هر چه بهتر مسابقات ووشو در استان رقابت ها به شکل منطقه ای برگزار شود که استان به سه قسمت شمالی، مرکزی و جنوبی تقسیم شد و رقابت ها به شکل منطقه ای برگزار می شود، پس از آن نفرات برترهر منطقه برای تشکیل تیم استان با یکدیگر به رقابت می پردازند که در نهایت نفرات برتر استان برای کسب سهمیه حضور در تیم ملی به رقابت های انتخابی تیم ملی ووشو اعزام می شوند که این شرایط، امکان حضور در تیم ملی را برای همه ووشوکاران استان در دسترس قرار داده است.
 
در دنیای ووشو رقابت های قهرمانی جهان بزرگترین رویداد شناخته می شود
رئیس هیئت ووشو استان گفت: در دنیای ووشو رقابت های قهرمانی جهان بزرگترین رویداد شناخته می شود و پس از آن رقابت المپیک دومین رویداد بزرگ این رشته است اما مسابقات بین المللی ووشو قهرمانی جام پارس سومین رویداد بزرگ دنیای ووشو محسوب می شود که هر دو سال یک بار به میزبانی یکی از استان های ایران برگزار می شود و هیئت استان به دنبال آن است تا بتواند میزبان این رقابت ها باشد.
وی اظهار کرد: هر سال کشورهای بزرگ در این رقابت ها حضور داشته اند و پیش بینی می شود در این دوره نیز ووشوکاران حداقل 25 کشور شرکت کنند که اگر میزبانی آن به استان برسد علاوه بر معرفی چهره واقعی استان به جهانیان می توان زمینه توسعه گردشگری ورزشی را نیز فراهم کرد و از طرفی با جلب نگاه 25 کشور به استان می توان در حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی نیز گامی برداشت، اما محقق شدن این امر به عوامل مهمی بستگی دارد که حمایت همه جانبه دستگاه های استان از جمله استانداری نقش مهمی را در این زمینه ایفا می کند.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 101628

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/101628/کمبود-اعتبارات-مالی-فضاهای-ورزشی-مشکل-سیستان-وبلوچستان-فعالیت-بیش-3هزار-ووشوکار-استان-دستگاه-های-دولتی-ورزش-حمایت-کنند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir