ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> لزوم ثبت جهانی فرش سیستان بر پایه کمک رسانی و توسعه شرکتهای تولیدی اشتغالزایی ۶نفره با قالیبافی | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۲
قالیبافی یکی از مشاغلی است که از دیرباز در سیستان جایگاه خود را حفظ کرده و همیشه علاقمندان خود را داشته و از درآمد خوبی برخوردار بوده است.
لزوم ثبت جهانی فرش سیستان بر پایه کمک رسانی و توسعه شرکتهای تولیدی/ اشتغالزایی ۶نفره با قالیبافی
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ قالیبافی یکی از مشاغلی است که از دیرباز در سیستان جایگاه خود را حفظ کرده و همیشه علاقمندان خود را داشته و از درآمد خوبی برخوردار بوده است.

به دلیل اهمیت و ارزشمندی قالی سیستانی در سال جاری این فرش به ثبت جهانی رسید که این خود می‌تواند نویدبخش روزهای خوب برای بافندگان و شرکت های تولیدی باشد.

علیرغم ثبت جهانی فرش سیستان هنوز کارآفرینان بومی این عرصه با مشکلاتی مواجه و خواستار رفع این معضلات در سطوح مختلف هستند.

فعالیت ۶۰ نفر در شرکت فرش دستباف نیمروز

کارآفرین سیستانی به خبرنگار اوشیدا گفت: در حال حاضر ۶۰ نفر به صورت متمرکز و غیر متمرکز در خانه و در شرکت قالیبافی نیمروز فعالیت دارند.

ابراهیم شفاعتی نیا افزود: با پیگیری‌های فرماندار نیمروز و بخشدار مبلغ ۵۰ میلیون تومان وام دریافت کردم هر چند در کار فرش ارزش ۵۰ میلیون تومان تفاوتی با ۵۰ هزار تومان ندارد چرا که تولید فرش هزینه بر است و احتیاج به سرمایه بالایی دارد.

مدیر شرکت فرش دستباف نقش آفرین نیمروز با بیان اینکه در حال حاضر در این شرکت، فرش، تابلوفرش، گلیم، سجاده، پادری و قالیچه در اندازه های سه متری، دومتری، شش متری و چهار متری تولید می شود، ادامه داد: هر فرش دارای قیمتی معادل ۵۰۰ هزار تا ۱۸ میلیون تومان است.

وی ابراز کرد: برای کار فرش در شهرهای بزرگ وام های میلیاردی می دهند اما در سیستان و بلوچستان به خوبی از فرش بافان حمایت نمی شود؛ در حالی که برای این کار ۳۵۰ میلیون تومان هزینه کرده ام فقط توانستم ۵۰ میلیون تومان وام دریافت کنم.

اعطای مجوز به غیربومی ها راحت تر است

مدیر شرکت فرش دستباف نقش آفرین نیمروز اظهار کرد: تمام مشکلات فرش بافی در منطقه را سه شرکت فرش نیمروز، شرکت فرش زرنج و شرکت فرش نقش افرینان تحمل می‌کنند به طوری که آموزش کارآموزان و سرمایه گذاری تنها بخشی از کار انجام شده می باشد.

شفاعتی نیا بیان کرد: به راحتی به غیربومی ها و تهرانیها مجوز شرکت فرش دستباف اعطا می‌شود در حالی که آن ها فقط برای دریافت وام منطقه محروم آمده و پس از چند ماه بدون هرگونه اشتغالزایی و انجام کاری مثبت با وام دریافتی از منطقه به طور کامل خارج می شوند.

وی افزود: متاسفانه از این دست اتفاقات در منطقه بسیار رخ داده بنابراین نباید به چند دار قالی که به منظور سیاه نمایی علم شده اعتماد کرد.

کارآفرین سیستانی تصریح کرد: از ادارات رفاه، کار، صنعت ومعدن، بخشداریهای توابع و فرمانداریها خواهش می‌کنیم وام را در اختیار بافنده های بومی قرار دهند تا زیبایی فرش سیستان را به تمام ایران معرفی کنند.

وی تاکید کرد: از خبرنگاران خواهش می‌کنیم که هیچ شخص و اداره ای را متهم نکنند و خارج از باند وباند بازی درخواست های بافندگان را به مسئولین برسانند.

پشم سیستان بی نظیر است

کارآفرین سیستانی با عنوان اینکه دستگاه پرداخت بزرگترین نیاز قالیبافان سیستانی است، اذعان کرد: نبود امکانات و دستگاه برای بافت فرش، صرف زمان و هزینه را بالا برده چرا که برای پرداخت، فرش های تولیدی را به بیرجند فرستاده که این به معنای افزایش هزینه ها و کاهش سود است.

شفاعتی نیا با اشاره به اینکه هر ماه حداقل ۲۰ فرش را برای پرداخت به بیرجند می‌برم، اضافه کرد: دستگاه ریسندگی پشم در سیستان وجود ندارد بنابراین پشم سیستان که به عقیده ریسندگان یزدی بی نظیر است به شهرهای دیگر برای ریسیدن انتقال داده می شود.

وی تاکید کرد: نبود دستگاه های پرداخت، ریسندگی و لوله کردن نخها (چر برقی) هزینه تولید فرش را در سیستان دوبرابر کرده است.

شفاعتی نیا با عنوان اینکه اگر ثبت جهانی فرش سیستان بر پایه کمک رسانی و توسعه شرکت‌های تولیدی باشد، ابراز کرد: تهیه امکانات و بازار فروش برعهده دولت مردان است بنابراین می توانند کمک بیشتری به بافندگان کنند.

وی اظهار کرد: دولتمردان مجوز صادرات به کشور همسایه را درست کنند تا از این طریق رونق کسب وکار در منطقه ایجاد شود نه اینکه به اعطای چند لوح تقدیر اکتفا شود.

شفاعتی نیا تاکید کرد: امیدواریم ثبت جهانی فرش سیستان به سرنوشت ثبت جهانی تالاب هامون دچار نشود و واقعا در راستای رونق این هنر ارزشمند گام برداشته شود.


انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdchmznzq23nv-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما