ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> آلوده ترین شهر جهان بحرانی تر می شود هوای ناسالم و بی آبی سهم هامون نشینان از مدیران بی برنامه | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۵
در حالی سال 96، آلوده ترین شهر جهان 91 روز هوای ناسالم را پشت سر گذاشت که معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفته است که برای احیای تالاب هامون پول هست اما برنامه نیست.
آلوده ترین شهر جهان بحرانی تر می شود/ هوای ناسالم و بی آبی سهم هامون نشینان از مدیران بی برنامه
به گزارش خبرنگار عصرهامون، در حالی سال 95 زابل عنوان آلوده ترین شهر جهان را به خود اختصاص داد که علی رغم وعده های مسئولین برای برنامه ریزی های دقیق برای کاهش آلودگی در سال 96 ،اما این شهر در سال جاری ۹۱ روز هوای ناسالم را پشت سر گذاشت و غلظت غبار در آلوده‌ترین روز به ۱۱۰ برابر حد مجاز رسید به طوری که رضا اربابی مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در کارگروه مقابله با پدیده گردوغبار در استانداری عنوان کرد که :هم‌اکنون تنم از اردیبهشت ماه و آغاز طوفان‌های ۱۲۰ روزه زابل می‌لرزد.
 
وی گفته بود که از ابتدای سال، 91 روز کیفیت هوای زابل ناسالم بوده و 95 روز دمای هوا به 40 درجه و بالاتر از آن رسیده است.
اربابی با اشاره به افزایش روند مراجعه‌کنندگان ناشی طوفان گردوخاک در زابل، گفته بود که: تعداد مراجعه‌کنندگان در روزهای طوفانی به مراکز درمانی حاکی از یک وضعیت بحرانی در شمال استان است، وضعیتی که سال 1394 تعداد سه هزار و 115 نفر را راهی بیمارستان‌ها کرده است.
 
مدیر کل مدیریت بحران استانداری به افزایش سه برابری مراجعه‌کنندگان بیماری‌های تنفسی در سیستان اشاره کرده و گفته بود که در سال‌ها 95 و 96 تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی در روزهای طوفانی و به سبب بیماری‌های تنفسی رشد قابل‌توجهی داشته است، به‌طوری‌که در سال گذشته تعداد چهار هزار و 716 نفر و امسال نیز هشت هزار و 137 نفر به سبب آسیب‌های ناشی از طوفان در روزهای طوفانی به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.
 
علی ای حال یکی از دلایل طوفان های گرد و خاک در سیستان خشکسالی های اخیر و تالاب هامون است که روز به روز در حال خشک شدن می باشد با این حال هنوز خبری از احیاء این تالاب بین المللی نیست به طوری که مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه کارگروه استانی احیای تالاب هامون گفت که کلانتری همیشه می‌گوید "اهواز در کنار زابل" است اما وقتی به لحاظ برنامه‌ای به سمت زابل نگاه می‌کنیم برنامه مشخصی وجود ندارد، درحالی‌که منابع مالی از صندوق توسعه ملی وجود دارد.
 
وی ادامه داده بود: برای اینکه این‌طور برداشت نشود که چون سمت اهواز فشار است ما زابل را فراموش کنیم اما وقتی به لحاظ برنامه‌ای نگاه می‌کنیم می‌بینیم که برنامه مشخصی در این سمت نداریم درحالی‌که منابع مالی مانند 100 و 150 میلیون دلاری که امسال و سال آینده از صندوق توسعه ملی تخصیص داده می‌شود، وجود دارد.
 
تجریشی افزود: ماده 10 و 12 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و قانون تشکیل مدیریت بحران که هم از دیگر منابعی است که می‌توان از آن استفاده کرد . امسال از این محل 220 میلیارد تومان منبع مالی داشته‌ایم ولی برنامه‌ای برای آن نداشتیم که به سازمان برنامه‌وبودجه ارائه دهیم. از طرفی سازمان برنامه‌وبودجه هم همیشه اشاره می‌کند که بیشترین منابع مالی را چه به لحاظ مطالعات و چه به لحاظ برنامه‌های اجرایی برای دشت سیستان تخصیص داده است، اما هنوز مسائل این منطقه، مسائلی حاد است.
 
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تدبیری اندیشیده شود تا بتوانیم الگوی کارگروه ملی تالاب‌ها را در خود استان داشته باشیم و صرفاً به برنامه‌های سازه‌ای توجه نکنیم بلکه همیشه استقرار، کشاورزی، سلامت و معیشت مردم در کنار هم دیده شود. انشالله برنامه موجود را چکش‌کاری کنیم و در هیئت دولت به‌عنوان بخشی از اقداماتی که در کلان باید انجام شود، نه صرفاً در قالب گردوخاک، ارائه دهیم و هم‌زمان بر روی منابع مالی این طرح نیز کار کنیم.
 
علی ای حال سید دانیال محبی استاندار سیستان و بلوچستان در کارگروه استانی احیاء تالاب بین المللی هامون گفت :باید با توجه به اقلیم خشک و قهر طبیعت در سیستان از ظرفیت های ملی و بین المللی برای احیای تالاب بین المللی هامون کمک گرفته شود.
 
 وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری و نگاه ویژه دولت دوازدهم به سیستان و بلوچستان بیان کرد: احیای تالاب هامون نیازمند تخصیص منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی است.
 
استاندار سیستان و بلوچستان بر هدف گذاری کانون های بحرانی طوفان در منطقه سیستان تاکید کرد و گفت: اگر این کانون ها مدیریت شوند از شدت این طوفان ها کاسته خواهد شد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9f0fxyt0z96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما