تاریخ انتشار :جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۰
سال 96 با تمام تلخی‌ها و شیرینی‌هایش رو به اتمام است، امسال ‌سال سیاست بود، از همان روزی که انتخابات همزمان ریاست‌جمهوری و شورای شهر برگزار شد، همه چیز با دنیای سیاست گره خورد.
​سال 96 در سیستان و بلوچستان چه گذشت؟/ 10 رویداد مهم سیاسی در پهناورترین استان کشور + تصاویر
به گزارش عصرهامون، در حالی تقویم روزهای پایانی سال را نشان می دهد و دنیای سیاست روزهای آرامی را سپری می کند که در ادامه مهم‌ترین حوادث سیاسی استان در طول سال گذشته به روایت عصرهامون آمده است.
سال 96 از همان روزهای نخست با ثبت نام داوطلبان پنجمین دوره انتخابات شهر و روستا کلید خورد و فضای کشور از همان ابتدای بهار، رقابتی شد.
در استان سیستان و بلوچستان نیز همزمان با سایر استان ها بازار رقابت داغ شد و شمارش معکوس انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا آغاز شد و بخش اعظم نمایندگان شورای چهارم در کنار چهره های تازه نفس اسب خود را برای رقابتی تازه در 29 اردیبهشت زین کردند.

در این انتخابات هم باز نام سیستان و بلوچستان در صدر اخبار قرار گرفت و این بار خانم ها خبر ساز شدند، ماجرا از این قرار بود که ٤١٥ زن به شوراهای شهر راه یافتند و بالاترین میزان زنان راه‌یافته به شوراهای اسلامی سیستان ‌و بلوچستان به خاش با ١٣١ نفر اختصاص یافت.
همانگونه که پیشتر گفته شد سال 96 سالی رقابتی بود، بعد از ثبت نام شوراها نوبت به ثبت نام کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود و تب رقابت در کشور داغ تر از همیشه شد.

اما سرانجام روز موعد یعنی 29 اردیبشهت فرا رسید و مردم این استان با مشارکت 75 درصدی در انتخابات بازهم پایبندی خود به نظام و انقلاب را در عمل نشان دادند.
علی ای حال پس از انتخابات اوضاع کمی تغییر کرد و از فضای احساسی کاشته شد، به همین سبب تابستان 96 در عرصه سیاست سیستان و بلوچستان هم در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می شد که بار دیگر فضای سیاسی استان برای انتخاب شهردار داغ شد.
اسامی و گزینه های بسیاری برای سکانداری مدیریت کلانشهر زاهدان مطرح بود تا این قرعه به نام عبدالقادر پربار شهردار اسبق ایرانشهر افتاد و شورای شهر کلید مدیریت زاهدان را به وی سپرد.
در این برهه و با توجه حضور دولت جدید آقای روحانی زمزمه تغییر وزیران و استانداران شنیده می شد، در این خطه نیز همه رفتن اوسط هاشمی استاندار سابق را حتمی می دانستند، البته برخی دوستان آقای استاندار در این راه خودشان پیش قدم شدند، مجتبی خانجانی فرماندار سابق زاهدان از این دسته بود، او که بهتر از مدیرش از اوضاع خبر دار بود تصمیم گرفت قبل از برکناری، استعفا دهد.
در این بین اما منتقدان کارنامه نه چندان درخشان هاشمی در کنار رفتار سیاسی یکسویه را از دلایل ناکارآمدی او می دانستند و هوادارنش که طیف خاصی از اصلاح طلبان بودند با راه اندازی کمپین ها مجازی بر ماندنش اسرار می کردند.
با این حال اما وزارت کشور نظرش با برکناری اوسط هاشمی بود و سرانجام در 17 آبان ماه 96 چهار سال حضور پرالتهات هاشمی در پهناورترین استان کشور پایان یافت.
با رفتن هاشمی سکان مدیریت سیاسی استان به دانیال محبی نیا رسید تا فردی با مشی معتدل، بر صندلی استانداری سیستان و بلوچستان تکیه بزند.
رفتن هاشمی از استان اما باعث هجمه بیشتر به نزدیکانش شد و بسیاری خواهان حذف این مهره ها بودند، البته این عناصر نیز از این موضوع عصبانی بوده و گاهی نمی توانستند آنگونه که باید از خود شکیبایی نشان دهند، سکینه اشرفی معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی از این دسته بود، او در حالی که روز اربعین سرور و سالار شهیدان حسین ابن علی (ع)، از مجتمع فرهنگی و تفریحی لادیز در زاهدان بازدیدی به عمل می آورد که در جریان این بازدید؛ مدیر این مجتمع عنوان می کند :"اگر حمایت های استاندار نبود، به ما اجازه فعالیت نمی دادند." در این بین اما معاون استانداری که در مدت کوتاه حضورش در سیستان و بلوچستان حواشی زیادی داشته، در کمال تعجب بیان می کند: " مردم این استان بی فرهنگ هستند و اگر فرهنگ داشتند ما اینجا نبودیم."
همین توهین خانم معاون کافی بود تا واکنش های مردم استان به برکناری او افزایش یابد و دست آخر هم همین چندروز پیش خبر رفتن او از استانداری سیستان و بلوچستان قطعی شد.
پاییز 96 مانند بهارش پر از رویدادهای سیاسی برای این استان پهناور بود یکی از این رویدادهای سیاسی حضور منتخب مردم در روز 11 آذر در دیار نخل و کویر بود.

حسن روحانی در این سفر علاوه بر دیدار با گروهی از برگزیدگان استان، دستور افتتاح و آغاز به کار پروژه های عمرانی متعددی در این استان را صادر کرد و برای اولین بار نیز مراسم روز دانشجو که همواره در تهران برگزار می شد را در زاهدان برگزار کرد.

اما مهم ترین برنامه رئیس جمهوری در این سفر افتتاح اسکه بندری شهید بهشتی چابهار بود که تحولی عظیم در حوزه اقتصادی استان به شمار می رود.
همانطور که پیشتر گفته شد، رفتن هاشمی از استان سبب شده بود دوستان سابقش هم چندان به پست و سمت هایشان دل نبندند و یکی یکی یا استعفا دهند و یا عزل شوند، اینبار اما نوبت علی اصغر جمشیدنژاد معاون سیاسی استاندار و ایوب درویشی فرماندار چابهار بود تا رخت بربندد و یکی راهی شمال ایران و دیگر غرب نشین شود.
روزهای پایانی سال 96 در حالی می گذشت که 7 اسفند در انتصابی ضربتی محمد سلیم امرا بر کرسی اداره کل امور مالیاتی استان تکیه زد، موضوعی ساده که پشت پرده ای عجیب داشت.
این انتصاب درست در بحبوحه طرح سئوال دوم نمایندگان مجلس از رئیس جمهور و امضاهای پرشمار نمایندگان استان پای این طرح، زمینه شکل گیری معامله ای پهنان را رقم زده بود و باعث شد تا عده ای شرط باز پس گیری امضای خود را انتصاب برخی مدیران بدانند.
در هر حال سال 96 با همه فراز و فرودهایش در حالی روزهای پایانی خود را پشت سر می گذارد که اسب سرکش دنیای سیاست در سیستان و بلوچستان این روزها کمی آرام گرفته و منتظر است تا در سال 97 با قدرت بیشتری بتازد.
 
انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcf1ydyyw6dxva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما