تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۳
20 سال از خشکسالی در سیستان و بلوچستان می گذرد و هنوز مسئولین برنامه مشخصی برای مقابله با این مشکل ندارند.
اختصاص ۹۳ میلیارد تومان برای حل "تنش آبی " در سیستان و بلوچستان /نماینده مردم خاش: اعتباری برای خشکسالی پرداخت‌ نشده
به گزارش خبرنگار عصرهامون، در حالی خشکسالی در سیستان و بلوچستان به 20 سالگی رسیده که راهکار مسئولین تنها رعایت مصرف آب است و خبری از دیپلماسی آب نیست.
 
علی ای حال بیش از هزار روستا در سیستان و بلوچستان متقاضی آبرسانی سیارهستند و طرح‌های آب‌رسانی تنها بندر اقیانوسی ایران نیز روند کند را طی می کند به طوری  که ایران نژاد  نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی  با انتقاد از این موضوع گفت: روند کند و ۲۰ ساله اجرای‌ طرح‌های آب‌رسانی به ۲۰۰ هزار نفر از مردم روستاهای چابهار هیچ توجیهی ندارد.
 
وی گفته بود شاخص دسترسی به شبکه آب در شهرستان چابهار با بیش از ۲۷۰ هزار نفر جمعیت، ۲۳ درصد است و این‌ درحالی است که میانگین شاخص دسترسی به آب در کشور حدود ۹۰ درصد است که براین مبنا و طبق آمارهای موجود از وزارت نیرو شهرستان چابهار با آنکه اهمیتی فرا راهبردی برای ایران دارد، پایین‌ترین شاخص‌دسترسی به آب در بین شهرهای کشور را دارد.
 
وی افزود: بیش از ۴۰۰ روستای چابهار با حدود ۲۰۰ هزار نفر جمعیت فاقد لوله‌کشی آب هستند و به‌صورت سقایی و با تانکر به‌صورت جیره‌بندی با سهمیه روزانه هر نفر ۱۵ لیتر آب‌رسانی می‌شوند که این میزان از جمعیت روستایی بدون لوله‌کشی آب در کشور بی‌سابقه است.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای حل بحران آب در شهرستان چابهار دو سد بزرگ «پیشین» و «زیردان» بر روی رودخانه‌های بالادست شهرستان چابهار در اوایل دهه ۷۰ احداث‌شده و باآنکه بیش از ۲۰ سال از احداث این سدها می‌گذارد اما هنوز شبکه پایین‌دست آن‌ها به بهره‌برداری نرسیده است.
 
علی ای حال اول اسفند ماه 96 در شورای برنامه‌ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان از ابلاغ ۹۳ میلیارد تومان برای حل مشکل تنش آبی در شهرهای این استان خبر داده شد. 
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی سیستان و بلوچستان در این جلسه اظهار داشت: با توجه به اینکه مشکلات اساسی در زمینه وضعیت منابع آب و تأمین آب آشامیدنی در کشور به وجود آمد، اعتباراتی در این بخش پیش‌بینی شده است. غلامرضا مالکی افزود: بر اساس درخواستی که وزارت نیرو، وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران کشور از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داشتند از محل ماده10قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده 12 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران450 میلیارد تومان به موضوع تنش آبی و خشکسالی اختصاص یافت. وی ادامه داد: از این اعتبار 93 میلیارد تومان یعنی 20 درصد آن به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت. 
 
مالکی بابیان اینکه این اعتبار فقط برای تنش آب شهری هزینه می‌شود، افزود: از این 93 میلیارد تومان، 18 میلیارد تومان برای زمان اضطراری و زمان تنش آب به‌صورت توزیع نشده در نظر گرفته‌شده است. بقیه اعتبار بر اساس درخواست ستاد بحران کشور و وزارت نیرو بین پروژه‌ها توزیع‌شده و به استان ابلاغ‌شده است. 
گفته های رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی سیستان و بلوچستان در حالی است که علی کرد ‌نماینده مردم خاش در مجلس ‌گفت: با آنکه سیستان و بلوچستان درگیر یک خشکسالی بی‌سابقه و همه‌جانبه است اما تاکنون ریالی برای مبارزه با این بحران به استان پرداخت‌ نشده است.
 
وی افزود: خشکسالی‌های 20 ساله بر محرومیت سیستان و بلوچستان افزوده و موجب بیکاری و مهاجرت هزاران نفر از روستاها شده است.
کرد با بیان این‌ که خشکسالی همه‌جانبه تمام مساحت استان را درگیر کرده است، افزود: عمق خشکسالی به‌قدری است که درصورتی‌که در سال‌های آتی بارش‌های خوبی هم داشته باشیم، باز نمی‌توانیم بر بحران خشکسالی در این استان فائق آییم.
 
نماینده مردم خاش در مجلس‌ با بیان اینکه امسال میزان بارش در بعضی شهرهای سیستان و بلوچستان کمتر از 5 میلی‌متر بوده است، تصریح کرد: مجمع نمایندگان استان در حال رایزنی برای اختصاص یک بودجه مناسب برای مبارزه با خشکسالی بی‌سابقه در این استان در لایحه بودجه 97 است چراکه درصورتی‌که فکری به حال خشکسالی نشود، بحرانی فراگیر استان را در برمی‌گیرد؛ همین حالا هم به سبب خشکسالی‌ها آمار بیکاری در سیستان و بلوچستان چندین برابر شده است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcirzazut1auy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما