تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۳
بی توجهی برخی مسئولان در حوزه سیستان عاملی شده تا سلامت بخشی از مردم سیستان و بلوچستان و مسافران نوروزی در معرض خطر قرار گیرد و شنا و قایق سواری در آب های ممنوعه چاه نیمه به راحتی انجام شود.
سلامت مردم قربانی بی توجهی مسئولان/قایق سواری و شنا در منطقه ممنوعه آب های چاه نیمه
به گزارش عصرهامون، در حالی شنا کردن و قایق سواری در چاه نیمه های منطقه سیستان ممنوع می باشد که این روزها با توجه به ایام تعطیلات نوروزی و حضور گردشگران و مسافران نوروزی در این منطقه، شاهد قایق سواری و شنای گردشگران در آب های چاه نیمه می باشیم.
این درحالی است که در سنوات اخیر پروژه ای به عنوان "هامونک" که اولين و بزرگترين درياچه مصنوعي سيستان وبلوچستان به شمار می رود افتتاح و به بهره برداری رسید که قایق سواری در آنجا صورت پذیرد اما در چاه نیمه ها که محل اصلی تامین آب مردم منطقه سیستان و بخشی از زاهدان می باشد در ایام تعطیلات نوروز که درحال حاضر رو به اتمام است، شاهد قایق سواری و شنای گردشگران هستیم و اقدامی در این خصوص توسط مسئولان مربوطه صورت نگرفته است.
امیدی یکی از شهروندان ساکن در مشهد که سیستان وبلوچستان را مقصد سفرهای نوروزی خود انتخاب کرده است در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: برای قایق سواری در چاه نیمه 20هزار تومان پرداخت کردیم و من و خانواده ام در چاه نیمه قایق سواری کردیم.
وی ادامه داد: با آن که می دانستیم شنا کردن و قایق سواری در این آب ها ممنوع اعلام شده اما این اقدام به راحتی و بدون هیچ محدودیتی در حال انجام بود و کسی جلوگیری از این اقدام نمی کرد و نکته جالب آنکه یکی از قایق هایی که اقدام به جابجایی مسافر می کند، از شهرداری زابل است.
وی تاکید کرد: رسیدگی به فضای سبز در مجتمع بقيه الله الاعظم (عج) چاه نيمه دانشگاه زابل  نسبت به گذشته که حضور پیدا کرده ام بسیار کمرنگ و ناچیز است و نمی دانم این عدم رسیدگی بابت چیست.
 
جلوگیری از شنا و قایق سواری در چاه نیمه ها  در دستور کار فرمانداری است
فرماندار زهک در این خصوص گفت: فرمانداری این شهرستان پیگیری جلوگیری از انجام شنا و قایق سواری در آبهای چاه نیمه را به عنوان اولویت در دست پیگیری قرار داده است .
جمشید رخشانی نسب در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: درحال حاضر با توجه به شرایط و کمبود نزولات جوی، با خشکسالی شدیدی روبرو می باشیم که اثرات آن برای همگان قابل مشاهده می باشد.
وی ادامه داد: مجتمع بقيه الله الاعظم (عج) و چاه نیمه ها زیر نظر دانشگاه زابل و امور آب سیستان می باشد، در خصوص مراقبت از آب موجود در چاه نیمه ها تذکرات لازم به مسئولان مربوطه داده شده است.
وی در خصوص فعالیت فعالیت شهرداری زابل در چاه نیمه ها نیز گفت: این موضوع صحت دارد و منبع درآمدی برای شهرداری شده و تلاش می کنیم تا جلوی این حرکت گرفته شود و به جز شهرداری افراد و نهادهای دیگری نیز در این زمینه فعال هستند و از امروز پیگیری جلوگیری از تردد قایق های آنان در آبهای چاه نیمه در دستور کار خواهد بود.
 
قایق سواری و شنا کردن در آبهای چاه نیمه ممنوع است
مدیر حفاظت محیط زیست زهک نیز در این زمینه گفت: براساس قوانین و دستورات ابلاغیه، قایق سواری و شنا کردن در آبهای چاه نیمه ممنوع است و در حال حاضر هلال احمر در محل حاضر بوده و از شنای افراد در آبهای چاه نیمه جلوگیری می کند.
مهدی سراوانی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: یکی از قایق دارانی که در چاه نیمه کار چرخاندن گردشگران و مسافران در سطح چاه نیمه را به عهده دارد روز گذشته از سوی اداره حفاظت محیط زیست زهک اخطاریه ای دریافت کرده است.
وی با اشاره به این نکته که متولی چاه نیمه ها با توجه به اینکه منبع آب می باشد و از نظر قانونی نیز حفظ منابع آب در اختیارات ، امور آب می باشد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از قایق های موجود در آّبهای چاه نیمه که گار جابجایی گردشگران را به عهده دارد، مربوط به شهرداری زابل است که باید با تعامل این مشکل حل شود.
این مسئول در گلایه ای از امور آب نیز گفت: متاسفانه مسئول امور آب زهک حضور نیروهای حفاظت محیط زیست را منوط به هماهنگی با حراست امور آب کرده است و این در صورتی است که باید به صورت غافلگیرانه محیط زیست اقدام به گشت زنی و برخوردبا  متخلفین زیست محیطی کند و امیدواریم تعامل فی مابین این دو نهاد باعث حذف این مشکل شود.

انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcjavevmuqeyaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما