ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> 80 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان در معرض نابودی ضرر 60 میلیاردی به کشاورزان | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۸
ضعف مدیریتی در منطقه سیستان باعث شد 80 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان در معرض نابودی قرار بگیرند.
80 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان در معرض نابودی/ ضرر 60 میلیاردی به کشاورزان
به گزارش خبرنگار عصرهامون، در حالی سال هاست که سیستان و بلوچستان با معضل خشکسالی دست و پنجه نرم می کند که عدم مدیریت صحیح آب نیز معضلی دیگر بر مشکلات مردم این منطقه افزوده است.
 
علی ای حال عدم مدیریت صحیح در بخش آب در این منطقه در نخستین روز های سال 97 باعث خشک شدن 80 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه از استان شده و خسارت های میلیاردی را به دوش کشاورزان گذاشته است.
 
کشاورزان سیستانی امسال نیز چون سال های گذشته با رها سازی آب هزاران هکتار زمین کشاورزی را به کشت گندم و جو اختصاص دادند، اما با تحویل سال جدید و عدم رهاسازی آب از سوی مسئولین سیستان محصولات کشاورزی خشک و خسارات سنگینی به کشاورزان وارد کرد.
 
مسئولان به تعطیلات نوروز رفته اند
احمد بزی یکی از کشاورزان سیستانی به خبرنگار اوشیدا گفت: با هزاران امید امسال نیز مزارع خود را با هزینه فراوان به زیر کشت گندم بردیم تا با برداشت محصول آن امرار معاش کنیم اما با بی تدبیری مسئولان مربوطه تمامی زحمات کشاورزان بر باد رفت.
 
وی تصریح کرد: تمامی پس انداز خود را صرف کشت مزارع کردیم و در حال حاضر با از بین رفتن محصولات تمام دارایی خود را از دست داده و فقیرتر از قبل شدیم.
 
بزی اظهار کرد: علیرغم خسارت وارده هیچ مسئولی پاسخگو نیست و با خیال راحت به تعطیلات نوروزی رفته اند چرا که درد مردم رنج کشیده سیستان را نمی‌فهمند.
 
سومدیریت عامل اصلی خسارت به مردم
عباس نورزایی رئیس کانون جهادگران جهادسازندگی استان سیستان و بلوچستان در این خصوص به ندای هیرمند گفته بود که: پیش بینی می شود به هر هکتار زمین گندمزار بالغ بر یک میلیون تومان خسارت وارد شده است که مجموعاً معادل ۶۰ میلیارد تومان می شود.
 
نورزایی در ادامه به خبرنگار اوشیدا گفته بود:  بهترین زمان کاشت گندم در شهرستان های مختلف، بر اساس توصیه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی منطقه سیستان، بیستم آبان ماه است که اندکی جلوتر از این زمان، باید کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی استان، با بررسی وضعیت ذخایر آب، گزارشات هواشناسی، محاسبات مربوط به میزان بارش برف در حوزه های آبخیز شعب مختلف رودخانه هیرمند، میزان آب تخصیصی را برآورد کنند و در صورت اطمینان از تأمین آب برای دوره های مختلف آبیاری گندم، کشاورزان را از طریق روش های ارتباطی ترویج کشاورزی نسبت به کاشت یا عدم کاشت گندم، آگاهی دهند.
 
وی افزود: آنچه در سال جاری زراعی اتفاق افتاده، مصداق مشهود و واضح سوء مدیریت در دستگاه های عضو این کارگروه و توزیع آب کشاورزی است.
 
خسارت کشاورزان از محل اعتبارات مدیریت بحران استان پرداخت شود 
نورزایی اضافه کرد: در چنین شرایطی و با توجه به نقش و موقعیت استراتژیک و ژئوپولیتیک منطقه سیستان، به منظور روحیه بخشی به مردم، این میزان خسارت کشاورزان، باید به روش هایی از قبیل امهال وام کشاورزان خسارت دیده، پرداخت خسارت از طریق صندوق بیمه کشاورزی، تأمین خسارت کشاورزانی که بیمه نیستند از محل اعتبارات مدیریت بحران استان، تأمین آرد روستایی در سال جاری تا برداشت محصول سال زراعی بعد، تأمین علوفه یارانه ای برای دام دامداران، تأمین اعتبار دولتی برای خرید دام روستایی و کشتار آن در کشتارگاه های صنعتی و واحدهای بسته بندی گوشت مستقر در منطقه و تأمین بذر سال بعد برای زراعت کشاورزان خسارت دیده، توسط دولت جبران شود.
 
در جلسه ای که به منظور پیگیری مشکلات مردم خسارت دیده از خشکسالی در  مدیریت بحران آب منطقه سیستان در زاهدان برگزار شد جهت رفع این معضل تاکید شد.
 
در این جلسه کیخا، نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی به کاهش 98 درصدی نزولات جوی در استان اشاره کرد و گفت: بیشترین آسیب از موضوع خشکسالی در منطقه سیستان بوده که با توجه به کشت اول کشاورزان، ادامه کار با مشکل مواجه شده است.
 
وی افزود: حدود 80 هزار هکتار از اراضی منطقه سیستان به‌علت کم‌آبی و خشکسالی زیر کشت نرفته که نشان‌دهنده خسارت به کشاورزان و عدم درآمد آن‌هاست.

تعامل دولت و مجلس عامل رفع مشکلات مردم می شود
همچنین در این جلسه استاندار سیستان و بلوچستان گفت: موضوع کم‌آبی در استان یکی از مهم‌ترین مشکلات مردم است که پیگیری و حل این موضوع در اولویت قرار دارد.
 
سید دانیال محبی از مدیران و مسئولان سازمان‌ها و ادارات و بانک‌های عامل خواست تا نسبت به پیگیری دقیق مشکلات افراد خسارت‌دیده از خشکسالی در منطقه سیستان اقدام کنند.
 
استاندار هم‌چنین به تعامل دولت و مجلس در برطرف کردن مشکلات مردم اشاره کرد و آن را عاملی موثر در پیگیری مطالبات مردم استان سیستان و بلوچستان دانست.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcevz8z7jh87fi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما