تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۳
در حالی سیستان و بلوچستان سهم به سزائی در تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی دارد که ثبت نشدن برخی ازدواج ها به صورت رسمی، دریافت نکردن مشاوره قبل از ازدواج و وجود نگرش های منفی در زمینه سقط جنین از عوامل روند رشد تالاسمی به حساب می آیند.
سیستان و بلوچستان رکوردددار آمار مبتلایان به تالاسمی/3110بیمار در استان وجود دارد/ دریافت نکردن مشاوره قبل از ازدواج یکی از علل بروز بیماری
به گزارش عصرهامون، ازدواج‌های فامیلی، ازدواج‌های ثبت نشده و خارج از دایره قانون و عدم اعتقاد به آزمایشات قبل از ازدواج از عمده دلایل ابتلا به بیماری تالاسمی است که باید گفت همه ساله در سیستان و بلوچستان به این دلایل کودکانی پا به عرصه گیتی می گذارند که خواه ناخواه از طرف والدین خود این بیماری را به ارث برده و درد بی پایان آن را تا آخر عمر به جان می خرند.
بر اساس آمارهای موجود سیستان و بلوچستان سهم به سزائی در تعداد مبتلایان در بیماری تالاسمی دارد به گونه ای که درمان آن هزینه های هنگفتی به بدنه دولت و خانواده ها تحمیل می کند که در صورت عدم درمان مناسب و به موقع شاهد مرگ زود رس مبتلایان خواهیم بود.
گفتنی است یکی از راهکارهای عدم ابتلا به این بیماری ازدواج نکردن دو فرد ناقل بایکدیگر است تا از تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی ماژور جلوگیری شود برای این کار همه افراد قبل از ازدواج باید آزمایش خون انجام دهند تا از ناقل بودن خود باخبر شوند.
در این خصوص سهیلا خسروی مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه از تالاسمی به عنوان معضلی در استان یاد کرد و گفت: این بیماری مصرف خون بالایی را می طلبد.
به گفته وی شیوع تالاسمی مینور در کشور 8/4 درصد است که در سیستان و بلوچستان به 10 درصد می رسد، به طوری که از 16 هزار و 648 بیمار تالاسمی کشور سه هزار و 110 بیمار در این استان هستند که بیشترین میزان را نشان می دهد.
مدیرکل انتقال خون بیان کرد: از ابتدای سال گذشته 71 نفر مبتلا به تالاسمی در سیستان و بلوچستان شناسایی شده اند که در همین راستا در سال های اخیر برنامه های مختلفی برای شناسایی و پیشگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی ماژور اجرا شده است.
خسروی در تکمیل مطلب فوق خاطر نشان کرد: در سیستان و بلوچستان با توجه به ثبت نشدن برخی ازدواج ها به صورت رسمی و در نتیجه دریافت نکردن مشاوره قبل از ازدواج و وجود نگرش های منفی در زمینه سقط جنین، همچنان روند رشد تالاسمی صعودی است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcb98b80rhbgzp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما