تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۳
مرزهای در هر جامعه ای به عنوان یک ظرفیت بسیار مهم برای جذب سرمایه گذار، درآمد و گردشگر به حساب می آید که با وجود ظرفیت بسیار بالا در این بخش، بهره گیری از این ظرفیت در سیستان و بلوچستان بسیار کمرنگ است.
مرز ظرفیتی مغفول مانده در سیستان و بلوچستان/ میزان بهره گیری از مرز در شأن مرزنشینان نیست
به گزارش عصرهامون، در هر جامعه و کشوری که ورود پیدا کنیم بهره گیری از ظرفیت و پتانسیل ها به عنوان یک اولویت توسط مسئولان و مرزنشینان دنبال می شود اما به دلایل نبود زیرساخت های مناسب و عدم وجود قوانین و راهکارهای درست، این ظرفیت در سیستان و بلوچستان که بیش از هزار کیلومتر مرز آبی و خاکی دارد و به آبهای آزاد متصل است مغفول مانده و نیازمند تغییر رویه ای در این خصوص می باشیم.
براساس گزارش ایسنا 12آذرماه سال گذشته بود که رئیس جمهور در طی سفری فاز اول بندر شهید بهشتی چابهار را با ظرفیت 8.5میلیون تن افتتاح و به بهره برداری رساند اما تاکنون به دلیل نبود زیرساختهای مناسبی به مثل راه آهن و راه ترانزیتی و یا فرودگاه بین المللی در آن منطقه، بهره گیری لازم از تمام ظرفیتهای این بندر انجام نشده است.
سیستان و بلوچستان به عنوان تامین کننده سالانه 50هزار تن گوشت کشور در سالهای اخیر شناخته می شود اما به دلیل عدم وجود زیرساخت ها و فعال بودن مرزها تاکنون نتوانسته ایم این رقم را محقق کنیم.
معابر مرزی نیز در ماه های اخیر حذف شده و جابجایی کالا تنها از گمرک و پایانه های مرزی صورت می پذیرد.
در سالهای اخیر بحث فروش سوخت به صورت قانونی توسط مرزنشینان نیز به عنوان یک موضوع بسیار مهم برای تامین معیشت مرزنشینان که درحال حاضر با خشکسالها دست و پنجه نرم می کنند نیز از سوی استاندار سابق مطرح و دنبال شد اما با تشکیل تعاونی های مرزنشینان و پیگیری این مورد تاکنون دولت نتوانسته آنطور که باید در بحث پرداخت پول و سواخت به آنها اقدام لازم را انجام دهد و این موضوعات باعث افزایش گلایه مندی و رشد مهاجرت از منطقه شده است.
 
میزان بهره گیری از مرز در شأن مرزنشینان نیست
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در حال حاضر میزان بهره گیری از ظرفیت مرز در شأن مرزنشینان نیست.
علیم یارمحمدی درگفت و گو با خبرنگار عصرهامون،افزود: بهره گیری از مرز در سطح کشور مورد اعتراض همه نمایندگان و مسئولان قرار دارد.
وی ادامه داد: در بخش امنیتی فعالیت های انجام شده در مرز بسیار خوب می باشد اما نباید به مرز تنها دید امنیتی داشت بلکه باید بدانیم که مرز فرصت بوده و باید به خوبی از ظرفیت آن بهره گیری کنیم که متاسفانه نمره بهره گیری مان از آن زیر صفر می باشد و کار امنیتی بر دیگر امور سایه انداخته است.
وی اظهار کرد: فعالیت هایی که در مرز توسط دولتمردان انجام شده به مثل فروش قانونی سوخت به واسطه تعاونی های مرزنشینان، با مشکلات مختلفی مواجه می باشد که نیاز است وزارت کشور ورود جدی برای حل آنها داشته باشد و در این زمینه نیز تذکرات و پیشنهادات مان را به استاندار، وزیر کشور و وزارت اطلاعات داده ایم، میزان بهره گیری فعلی از مرزها در شأن مرزنشینان مان نیست.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شوای اسلامی گفت: طرح توسعه محور شرق و بندر چابهار بهترین فرصت برای توسعه و پیشرفت استان است اما این طرح مورد غفلت قرار گرفته و تاکنون نتوانسته ایم از آن به نحو شایسته استفاده کنیم، درحال حاضر برخی زیر ساخت های بندر چابهار آماده و به بهره برداری رسیده به طوری که ظرفیت آن از دو میلیون و 500 هزار تن به هشت میلیون و 500 هزار تن افزایش پیدا کرده اما زیرساخت های حمل و نقل نظیر راه ترانزیتی، راه آهن و فرودگاه هنوز آماده نشده و برای بهره برداری لازم از ظرفیت بندی، باید این زنجیره مهمِ توسعه و پیشرفت استان بطور یکنواخت آماده شود در غیر این صورت آن همه سرمایه گذاری نظام در بندرچابهار بازدهی لازم را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در گذشته زندگی مردم این استان با مرز مدیریت شده اما امروز انسداد مرز ضربه زیادی به معیشت مردم وارد می‌کند.
وی تاکید کرد: جلوی فعالیت بسیاری از کوله‌بری‌ها گرفته شده، باید مدیریت شود تا زندگی مرزنشینان با مشکل مواجه نشود و فعالیت کوله برها مجددا آغاز شود، همه مردم و مسئولان با قاچاق کالا که به اقتصاد کشور ضربه می زند مخالف هستند اما نباید این مساله موجب جلوگیری از دادو ستد مرزنشینان با کشورهای همسایه شود.
یارمحمدی تصریح کرد: مرزها ظرفیت و فرصت بسیار خوبی برای مردم استان هستند و باید از این فرصت در زمینه ایجاد اشتغال، رونق اقتصاد، معیشت مرزنشینان و ارتقا امنیت به بهترین شکل ممکن بهره گیری شود.
 
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9f0fzyt0zj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما