تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۲
نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در موضعی متحد خواهان حل مشکلات شما استان شده موضوعی که بار دیگر ضرورت و همچنین اهمیت همدلی و همصدایی نمایندگان رانشان ‌داد.
همصدایی نمایندگان مردم در پیگیری مشکلات سیستان/ آیا دولت گوش شنوا دارد؟
به گزارش عصرهامون، این روزها اوضاع مردم منطقه سیستان چندان مساعد نیست، کم آبی و خشکسالی، سالهاست دامن این منطقه را گرفته و راهی جز کوچ مقابل مردم این خطه نگذاشته است.
امسال اما آسمان هم روی خوشی به مردم نشان نداد و سالی کم بارش برای سیستان رقم خورد تا در کنار جفای همسایه که سالهاست آب را به روی ساکن سیستان بسته است، مشکلات مردم دو چندان شود و بسیاری عطای زندگی در این منطقه را به لقایش ببخشند.
امروز بر کسی مصائب زندگی مردم سیستان پوشیده نیست و مردم سیستان و بلوچستان که در دوره دهم و یازدهم ریاست جمهوری نقشی عمده در پر کردن سبد رای روحانی داشتند چشم به تدبیری دولتی دارند که قولهایش خیلی زود از خاطرش می رود.
 
آقای روحانی فقر مطلقی که قول پیگیری آن را دادید بر کل منطقه حاکم است
روحانی در سفر آذر ماه سال گذشته هم مانند سفر سال 93 خود به مردم قول داد مشکلات کم آبی منطقه و حق آبه رودخانه هیرمند را پیگیری کند اما هنوز هیچکس از نتیجه پیگیری آقای رئیس جمهور خبر ندارد.
شاید همین موضوع هم باعث شده تا احمد علی کیخا نماینده مردم سیستان که تعلق خاطر خاصی به دولت روحانی دارد لب به انتقاد بگشاید و در نطق روز گذشته خود در صحن علنی گفت: سیستانی که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان تنگه احد جمهوری اسلامی ایران یاد می کند و خلاصه اینکه سیستانی که در کارنامه آن به عنوان فرزند صالح ایران حتی یک نقطه تاریک نمی توان از آن یافت، امروز متاسفانه در انظار عام و خاص جامعه در حال سوختن است.
کیخا افزود: به دلیل خشکسالی بی سابقه و قطع آب هیرمند تک تک مردمان آن عزادار، مزارع خشک و سوخته ای هستند که تمام سرمایه شان بوده است و حدود نیمی از جمعیت 400 هزار نفری آن تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند.
وی با بیان اینکه تقریبا فقر مطلقی که آقای رئیس جمهور وعده ریشه کن کردن آن ها را داده است بر کل منطقه حاکم است، تصریح کرد: مردمان نجیب آن برای امرار معاش آواره کوچه ها و خیابان های سایر بلاد ایران هستند و هر روز مورد بی مهری و اهانت مسئولینی که فاقد غیرت ملی و ایرانی هستند قرار می گیرند.
کیخا افزود: پدران و مادران پیر و ناتوان و فرزندان خردسال آن، در غم دوری فرزندان و پدرانی که برای کار عازم سایر شهرها هستند همیشه خون گریه می کنند و از همین رو شب تا صبح عده زیادی از زنان و مردان غیور این منطقه برای سیری شکم خویش سر در سطل های زباله شهر دارند.
وی با بیان اینکه گورستان زابل خوابگاه خیل عظیم بی پناهانی است که از داشتن یک سرپناه محروم اند، خاطرنشان کرد: چه بسیار پدران و مادرانی که به فرمایش رهبری عرق شرم بر پیشانی آنان به خاطر بیکاری فرزندانشان جاری است.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: غصه ناتوانی پدران و مادران در سیر کردن شکم فرزندان، چهره ها را پیر، فرتوت و شکسته نموده است و خانه های مردم این دیار در زیر ماسه بادی های ناشی از طوفان های شدید 120 روزه مدفون گشته است.
وی ادامه داد: قایق های صیادی آنان در بستر خشک هامون واژگون و به قبرستان یادگاران روزهای خوش این مردم مبدل شده است و این در حالی است که پمپ های انتقال آب به زاهدان با تمام قوت فعال است ولی در شمال دشت سیستان دسترسی به آب شرب کافی ندارد.
کیخا با بیان اینکه با کشیدن دیوار مرزی درهای روزی و درآمد را بر این مردم گل کرده اند، افزود: با احداث دایک مرزی در بستر تالاب های بین المللی هامون راه آب را به روی هامون بستند.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چه بسیار زنان و مردان و کودکانی که در آتش تیر ماموران انتظامی برای حمل چند لیتر سوخت برای امرار معاش سوختند و پرپر شدند و در حالی که تانکرهای 30 هزار لیتری صاحبان قدرت و ثروت جلوی چشم آن ها تردد می کنند.
وی ادامه داد: چه بسیار زنان و مردانی که در شهر و روستا مورد تعرض راهزنان و دزدانی قرار گرفته اند که فقط حاصل آن یک گوشی موبایل، یک کپسول گاز و یا چند قطعه مرغ، خروس، گوسفند و یا بز یک روستایی بیچاره بود و ده ها مسئله دیگر که غیرت و تعصب انسان مانع از طرح آن ها شده و شرم انسان می آید که از این تریبون بیان گردد.
کیخا افزود: به هر حال نمایندگان محترم، همکاران و رئیس کمیسیون اقتصادی، اینجانب به نمایندگی از این مردم نجیب و ولایتمدار از شما خواهش می کنم به داد این مردم برسید و از همین رو از مجلس نهم است که تصویب منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان منتظر رأی مثبت شما نمایندگان است و با تصویب هر چه سریع تر آن امید را به منطقه بازگردانید.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جناب آقای رئیس جمهور از شما بابت اجرای طرح انتقال آب با لوله به مزارع سیستان و برای دو بار ارسال لایحه منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان به مجلس شورای اسلامی تشکر می کنم ولیکن انتظار دارم به عنوان یک اقدام شایسته و لازم سازمان عمران سیستان را که یادگار دولت خردورز مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود را احیا کنید و نسخه توسعه خویش را برای خروج از بحران توسعه نیافتگی سیستان کامل کنید.
وی ادامه داد: نمایندگان محترم در طول 4 سال گذشته سیستان فدای سیاست های غیر علمی و غلط عده ای از مدیران و کارشناسان در تنظیم رابطه صحیح با کشور افغانستان شده است و اغلب بایستی رهبری و فرماندهی هر کمیسیون و کارگروه مشترکی با افغانستان فقط با وزارت نیرو باشد ولا غیر زیرا این وزارتخانه نیز بایستی خود را با تمام قوا برای انجام این ماموریت تجهیز کند و به نظام و ملت بزرگ ایران و مجلس شورای اسلامی پاسخگو باشد.
کیخا افزود: وزیر محترم نیرو مهم ترین کار شما در استان سیستان و بلوچستان تهیه و اجرای طرح تامین آب شرب این استان با تکیه بر منابع آب های داخلی از جمله شیرین کردن آب دریا و کاهش وابستگی به خارج است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: جناب آقای جهانگیری همانطوری که در نامه اخیر اینجانب به رئیس جمهور در 10 صفحه راهکارهای خروج از بحران خشکسالی و بی آبی فعلی به تفکیک وزارتخانه های مهم پیشنهاد شده است، انتظار داریم با قید فوریت با سفر به منطقه از نزدیک مشکلات مردم به ویژه کشاورزان، دامداران و عشایر را بررسی و چاره جویی نمایید که فردا قطعا دیر است.
 
مزارع سیستان در حال سوختن است
حسینعلی شهریاری دیگر نماینده استان نیز روز گذشته و در تذکر شفاهی از بی توجهی مسئولان نسبت به سوختن مزارع در سیستان انتقاد کرد و گفت: بی توجهی به این معضل مهاجرت مردم را در پی دارد.
نماینده مردم زاهدان با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی (ره) در پی اتفاقات سال های 49 و 50 مبنی بر اینکه عید نداریم، افزود: خشکسالی در آن سال ها باعث هجرت بسیاری از مردم شد، اکنون نیز به علت سوءتدبیر حقابه سیستان از افغانستان تحقق پیدا نکرده و سیاست لبخند در سیاست خارجی تبدیل به فاجعه ای گردید که مرزداران غیور باید مهاجرت و مرز را تحویل کسانی دهند که دولت باید صدها میلیارد تومان برای تامین امنیت آن هزینه کند.
وی ادامه داد: متاسفانه مزارع سوخته را حتی دام ها نیز حاضر نیستند بخورند، به علت اینکه شور می باشد و خسارت های جدی به کشاورزان وارد شد که باعث شده بسیاری از مردم مهاجرت کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار مردم غیور سیستان تامین خسارت های آنها از سوی دولت است تا جلوی مهاجرت مردم گرفته شود.
 
رسیدگی به وضعیت خشکسالی سیستان در اولویت کاری رئیس جمهور قرار گیرد
حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان نیز در تذکر شفاهی خود خطاب به رئیس جمهور خشکسالی سیستان و از دست رفتن دارایی مردم این منطقه را یادآور شد و گفت: رئیس جمهور به منظور کاهش درصدی از آلام مردم باید هیاتی را به این منطقه اعزام کند.
نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیش از 100 هزار هکتار از اراضی زراعی منطقه به دلیل کمبود منابع آبی فاقد کشت شده اند، لذا نسبت به پرداخت خسارت کشاورزان اقدام شود.
وی افزود: به دلیل عدم کشت و وجود چندین هزار دام در این منطقه، سازمان برنامه و بودجه باید نسبت به رفع مشکل تامین اعتبارات علوفه دامی اقدامات لازم را انجام دهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم تاکید کرد: رئیس جمهور همچنین باید نسبت به تامین حداقل 50 دستگاه تانکر آبرسان سیار برای روستاها و مناطق عشایری اقدام کند.
 
گره بیکاری با ایجاد منطقه آزاد سیستان باز می‌شود
علیم یارمحمدی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز در جمع خبرنگاران، گفت: ایجاد منطقه آزاد سیستان می‌تواند گره بیکاری را در استان باز کرده و تاثیر بسزایی در رونق اقتصادی و حل مشکلات معیشتی مردم منطقه داشته باشد.
وی ادامه داد: در صورت تصویب طرح و ایجاد منطقه آزاد سیستان، رشد صورت گرفته در بندر و منطقه آزاد چابهار نیز تکمیل می‌شود و اثر مطلوبی در توسعه استان خواهد داشت.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انجام پروژه‌های بزرگ عمرانی و تأمین زیرساخت‌های توسعه، هزینه بالایی دارد و نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، لذا رسانه‌ها باید در زمینه جذب سرمایه‌گذار، مسئولان را یاری کنند.
وی افزود: استان ما جزء امن‌ترین استان‌های کشور است و رسانه نیز باید این امنیت را به تصویر بکشد تا سرمایه‌گذار از این لحاظ، دغدغه نداشته باشد. مسئولین و مدیران ما نیز باید به‌دنبال سرمایه‌گذار باشند تا هرچه بیشتر بتوان از ظرفیت‌های استان بهره برد.
یارمحمدی همچنین با اشاره به تأثیر مرز در کسب‌وکار مردم منطقه، بیان کرد: مردم استان سال‌ها از مرز تأمین معاش می‌کردند و بسته شدن آن موجب بیکاری عده زیادی شده است، امیدواریم برای راه‌اندازی مجدد کسب‌وکار مردم و در عین حال جلوگیری از قاچاق، تدابیری اندیشیده شود.

انتهای پیام//
  https://www.asrehamoon.ir/vdcjovevxuqeyoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما