تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۶
به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی؛

میراث آقا مرتضی تَک و تَنها میان هجوم دشمن

در شرایطی که فرهنگ کشور با حملات گسترده ضدارزش ها مواجه است، دولت یازدهم و دوازدهم نتوانسته در دوران فعالیت خود به عنوان یک حامی مناسب از هنر ارزشی کشور حمایت کند.
میراث آقا مرتضی تَک و تَنها میان هجوم دشمن
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر عصرهامون به نقل از مرصاد، 20 فروردین ماه در تقویم ایرانیان به عنوان مناسبتی نامگذاری شده است که بدون شک حاصل مجاهدت های جهادگران هنرمندی است که امروز به ندرت می توان نام آن ها را شنید.
در این روز مرتضی آوینی هنرمند انقلابی و شهیر به شهادت نائل می شود تا با شهادت، نامش در اذهان ایرانیان و هنردوستان ماندگار شود. بدین ترتیب به مناسبت فعالیت های این شهید بزرگوار در عرصه هنر، 20 فروردین ماه هر سال به عنوان روز هنر انقلاب نامگذاری شده تا به صورت حداقلی نامی از جریان هنر انقلابی باقی بماند.

بدون شک با ظهور انقلاب اسلامی جریان جدیدی در عرصه هنر کشور متولد شد که تاثیرگذاری بی نهایت چشمگیری را در این حوزه داشت. در گذشته و در سال های رژیم طاغوت نگاه ها به هنر بیش از آنکه به ارزش ها متعهد باشد در راستای ضد ارزش ها حرکت می کرد اما جریان های انقلابی پس از پیروزی انقلاب با مقابله با این حرکات چنین اقداماتی را به حاشیه بردند.
با وجود این مسائل هنر انقلاب و متعهد در ایران در شرایط فعلی آنچنان که باید به پویایی خود نرسیده است. هنوز هم پس از  چند ده سال از پیروزی انقلاب در برخی از حوزه های هنر نارسایی هایی دیده می شود که نیازمند توجه جدی و اصلاح است.

لشگر ایسم ها برای شکست ارزش ها
روح هنر ارزشی و انقلابی در معنوی بودن آن است و هنری که نتواند به خروج روح انسان از جریان زندگی مادی کمک کند را نمی توان هنری قابل قبول دانست. در این میان مکاتب فکری و هنری جدید که یکی پس از دیگری در حوزه هنر قالب های جدیدی را ارائه می کنند به دلیل آنکه دارای روح معنوی نیستند در تضاد اهداف ارزش ها قرار دارند.
بی توجهی به هنر ارزشی و بها دادن به انواع مکاتب ایسم دار شرایطی را به وجود می آورد که رقابت برای هنر ارزشی سخت شود. هر چند که دامنه نفوذ هنر ارزشی به قلوب بسیار فراتر است اما قطعا در شرایط سخت رقابت، پویایی هنر انقلابی دشوار تر می شود.
این در حالی است که در برخی از دولت ها به جای توجه و حمایت جدی از هنر ارزشی، تولیداتی هنری مورد توجه قرار گرفته اند که نه تنها ارزشی نیستند بلکه بر ضد ارزش ها استوار هستند.
مظلومیت هنر ارزشی در دولت یازدهم و دوازدهم
هنر ارزشی دوران پر فراز و نشیبی را به خود دیده است اما در دولت یازدهم و دوازدهم ، به صورت شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.
این عدم توجه را شاید بتوان به نگاهی که شخص حسن روحانی به هنر داشته است، مرتبط دانست. او ماه ها پیش در خصوص هنرمندان ارزشی و غیرارزشی اظهار نظری کرده بود که نشان دهنده عدم اعتقاد او به زیرساخت های هنر ارزشی است.

روحانی در جمع هنرمندان گفته بود: تقسیم هنرمندان به هنرمندان ارزشی و غیر ارزشی بی‌معناست.
همین موضوع در برخی دیگر از نهادهای فرهنگی وابسته به دولت به وضوع دیده می شود به طوری گاهی مشاهده شده است که برخی از اقدامات غیر ارزشی بیش تر مورد حمایت این نهادها بوده اند.
خطوط اصلی در حوزه هنر انقلابی و ارزشی
حرکت در مسیر پویایی هنر انقلاب یکی از مهم ترین مواردی است که بایستی همواره مورد توجه فعالان عرصه هنر قرار بگیرد که در این راستا بایستی خطوط اصلی در این حوزه مشخص شود.

رهبر معظم انقلاب در این خصوص تاکید کرده اند: نباید تصوّر کرد که هنر دینى آن است که حتماً یک داستان دینى را به تصویر بکشد یا از یک مقوله دینى - مثلاً روحانیت و غیره - صحبت کند. هنر دینى آن است که بتواند معارفى را که همه ادیان - و بیش از همه، دین مبین اسلام - به نشر آن در بین انسانها همت گماشته‌اند و جانهاى پاکى در راه نشر این حقایق نثار شده است، نشر دهد، جاودانه کند و در ذهنها ماندگار سازد. این معارف، معارف بلند دینى است. اینها حقایقى است که همه پیامبران الهى براى آوردن آنها به میان زندگى بشر، بارهاى سنگینى را تحمّل کردند. نمى‌شود ما این‌جا بنشینیم و تلاشهاى زبده‌ترین انسانهاى عالم را - که مصلحان و پیامبران و مجاهدان راه خدا بودند - تخطئه کنیم و نسبت به آن بى‌تفاوت بگذریم. هنر دینى این معارف را منتشر مى‌کند؛ هنر دینى عدالت را در جامعه به صورت یک ارزش معرفى مى‌کند؛ ولو شما هیچ اسمى از دین و هیچ آیه‌اى از قرآن و هیچ حدیثى در باب عدالت در خلال هنرتان نیاورید.
انتهای پیام/

  https://www.asrehamoon.ir/vdcjtvevouqeyhz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما