تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۳
پس از حمله شیمیایی تروریستها به «دوما» واقع در غوطه شرقی دمشق آمریکا به دنبال بهانه های واهی برای حمله به سوریه و تضعیف جبهه مقاومت است تا شکستهای تروریستهای دست نشانده خود در سوریه را کمرنگ کند.
آیا جنگ نیابتی آمریکا و متحدانش با سوریه به جنگ مستقیم تبدیل خواهد شد؟
به گزارش عصرهامون به نقل از دانا، در پی شکست مفتضحانه  تروریستهای تحت حمایت غرب و آمریکا در غوطه شرقی  گروهک تروریستی جیش الاسلام در «دوما» آخرین منطقه تحت اشغال خود را در غوطه شرقی مورد حمله شیمیایی قرار داد تا در یک سناریوی از پیش تایین شده از طرف حامیان غربی خود٬ دولت سوریه را مسبب این حمله معرفی کند.
 
همچنین در جریان حمله موشکی به فرودگاه تیفور (T4) واقع در حمص سوریه که منجر به شهادت ۷ نفر از مستشاران ایرانی حاضر در این پایگاه شد٬ نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت:ما یک قاعده ساده داریم و آن این است که کسی که در صدد حمله به تو است، باید هر چه زودتر به آن حمله کنی. نتانیاهو با اشاره به این موضوع  به صورت غیر مستقیم تلویحا دست داشتن رژیم صهیونیستی در حمله به فرودگاه «تی-۴» سوریه را تایید کرد.

اظهارات نتانیاهو، اولین اذعان تلویحی رسمی رژیم صهیونیستی درباره مسئولیت این رژیم در حمله به فرودگاه نظامی سوریه در حمص است.
در همین رابطه  کاخ سفید هم اعلام کرد که ترامپ و ماکرون توافق کردند تا به حمله شیمیایی ادعا شده در منطقه دوما که تحت کنترل مخالفان سوری است، واکنش مشترک نشان دهند.

از سوی دیگر دی‌میستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه گفت: ما نمی‌توانیم صحت گزارش‌ها در خصوص حمله شیمیایی به دوما را تأیید کنیم ولی نمی‌توانیم بی‌تفاوت هم باشیم.
وی همچنین اظهار کرد: گزارش‌هایی هم به ما رسیده از حمله موشکی به پایگاه تی ۴ ارتش سوریه؛ هیچ‌کس تا الان مسئولیت آن را قبول نکرده و آمریکا و فرانسه هم گفته‌اند که در آن دست نداشته‌اند!

وی گفت سازمان ملل نمی‌تواند مستقلاً در خصوص مسئولیت این حمله نظری بدهد ولی از طرفین می‌خواهد که کمال خویشتنداری را به کار ببندند و از تنش‌آفرینی یا رویارویی پرهیز کنند.
نماینده روسیه در سازمان ملل نیز گفت:  کشورهای غربی بدون داشتن هیچ مدرکی، ایران و روسیه را به خاطر حمله شیمیایی به دوما متهم می‌کنند.
شب گذشته مشاجره نمایندگان آمریکا و روسیه در شورای امنیت بالا گرفت و نیکی هیلی عنوان کرد روسیه هرگز دوست آمریکا نخواهد بود.
در واکنش به این گفته نماینده آمریکا واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل پاسخ داد: ما  چندان علاقه‌ای به دوست بودن با شما نداریم. و هشدار داد داد اگر یکبار دیگر دولت کشوری (سوریه) را «رژیم» خطاب کند، جلسه را متوقف و از آن خارج خواهد شد.

بشارالجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد نیز اظهار کرد: نماینده آمریکا می گوید که روسیه از منابعی استفاده می کند که از آنچه او رژیم می خواند٬ حمایت می کند! سوال من این است: آمریکا منابعش را در سوریه صرف چه می کند؟ آیا غذا به مردم و بچه ها می رساند؟ یا اسلحه به گروههای مسلح؟
همچنین نماینده آمریکا در سازمان ملل از شورای امنیت خواست تا پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مورد «حمله شیمیایی ادعایی در سوریه» را روز سه شنبه به رأی گذارد.
با افزایش احتمال حمله موشکی آمریکا٬ سی‌ان‌ان گزارش داد ناو آمریکایی «دونالد کوک» با ۶۰ موشک تام‌هاوک در ۱۰۰ کیلومتری بندر طرطوس در غرب سوریه مستقر شده است.
سی‌ان‌ان همچنین افزود: چندین جنگنده روسی با برخاستن از پایگاه هوایی در سوریه، اکنون در ارتفاع پایین برفراز این ناوشکن پرواز و برای آن ایجاد مزاحمت کرده‌اند.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای نزدیک شدن ناوشکن دونالد کوک به سواحل سوریه را تکدیب کرد.
وی اما از ارائه جزئیات درباره اینکه این ناوشکن از بندر قبرس راهی چه مقصدی شده، امتناع کرد.

علاوه بر ناوشکن دونالد کوک، نیروی دریایی ایالات متحده ناوشکن یو اس اس لابون را نیز به نزدیکی سواحل سوریه منتقل کرده و در آنجا مستقر شده و در حالت آماده باش به سر می برد. گفته می شود این ناوشکن تعداد بیشتری موشک کروز نسبت به ناوشکن یو اس اس دونالد کوک در اختیار دارد.
همچنین ایالات متحده زیردریایی یو اس اس جورجیا SSGN-729 را نیز در سواحل سوریه مستقر کرده است.این زیردریایی ۱۵۴ تیر موشک کروز توماهاوک دراختیار دارد.
بدین ترتیب با احتساب این ناوشکن و این زیردریایی هم که در سواحل سوریه درحالت آماده باش جنگی به سر میبرند ، درحال حاضر نیروی دریایی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ تیر موشک کروز توماهاوک آماده برای شلیک در ۶۰ مایلی سواحل سوریه در اختیار دارد.
مقامات ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که فرانسه، بریتانیا و متحدان منطقه‌ای آمریکا، آن‌ها را در حملات احتمالی به سوریه در پاسخ به حملات شیمیایی یاری خواهند کرد.
همچنین المصدر نیوز در گزارشی اعلام کرد ارتش روسیه به طور ناگهانی نیروهای خود را به حال آماده‌باش کامل جنگی درآورده است. تحرک نیروهای روسیه بیش از همه در بخش غربی این کشور، نزدیک مرزهای اوکراین و بلاروس و همچنین منطقه «ترانس بایکال» و خاور دور دیده می شود. این گزارش می افزاید: روزهای هشتم و نهم آوریل سال جاری میلادی شاهد تحرکات خودروهای نظامی و نفربرهای زرهی بزرگ و همچنین سامانه های موشکی «اسکندر» با پشتیبانی دفاع هوایی بودیم. برخی از منابع نیز از استقرار سامانه های فرماندهی و کنترل در پایگاه های دریایی اصلی و فرودگاه های نظامی روسیه خبر می دهند. این در حالی است که مقامات دفاعی روسیه از اظهارنظر دراین باره خودداری کرده اند.

برخی کارشناسان تحرکات اخیر نیروها و تجهیزات نظامی روسیه را به سبب بیم حمله احتمالی آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سوریه پس از ادعاهای اخیر درباره حمله شیمیایی به دوما می دانند.
از سوی دیگر، استفان پولتوراک، وزیر دفاع اوکراین، نیز مدعی شد روسیه ۱۱ گردان متشکل از هفتاد و هفت هزار نیرو را در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرده است.
رئیس‌جمهور روسیه پس از آنکه همتای آمریکایی‌اش علناً گفت که شاید حمله شیمیایی اخیر سوریه کار مسکو باشد، نسبت به تبعات اقدامات تحریک‌آمیز و گمانه‌زنی‌های بی‌اساس، هشدار داد.
آنطور که خبرگزاری فرانسه گزارش داده، پوتین در مکالمه تلفنی با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، به این جنجال‌های رسانه‌ای پاسخ داده و نسبت به تبعات این «اقدامات تحریک‌آمیز و سخنان مبتنی بر حدس و گمان» هشدار داده است.

ترامپ علناً از روسیه نام برده و گفته بود «بالاخره خواهیم فهمید که آیا این حمله کار ایران، روسیه، رژیم اسد یا همه آنها بوده است!
شبکه المیادین در توئیتی به نقل از رسانه‌های صهیونیستی از احتمال وقوع حمله آمریکایی علیه سوریه خبر داد. شبکه العربیه نیز اعلام کرد که گزارش‌هایی از وضعیت هشدار در مواضع ارتش و متحدان سوریه منتشر شده است.
هاآرتص گفت : اسرائیل حالا در حال مواجهه مستقیم با ایران در سوریه است.
ایمس هارل تحلیلگر هاآرتص در واکنش به حملات اسراییل به پایگاه T-4 سوریه نوشت : به نظر می رسد اسرائیل دیگر در حاشیه نیست و در حال به عهده گرفتن نقش فعال تری در رویدادهاست.ظاهراً تهران در نشست آنکارا برای کوشش های خود به منظور تثبیت حضور خود در سوریه از جمله نزدیک مرز اسرائیل ٬ حمایت روسیه را بدست آورده است.چنین مسئله ای می تواند اقدامات اسرائیل برای مقابله با حضور ایران در را تشدید کند.این رویکرد تهاجمی است که می تواند عواقبی به همراه داشته باشد ؛ از خروج آمریکا از سوریه تا به مخمصه افتادن اسرائیل در این کشور.
باید دید قدرت پدافندی سوریه و هم پیمانانش اینبار چگونه جواب خواهد داد؟ آیا بار دیگر موشکهای آمریکایی به مواضع سوریه و هم پیمانانش اصابت می کند؟ یا اینکه یکبار برای همیشه پاسخ متجاوزان غربی داده خواهد شد.
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdchmznzk23nvwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما