تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۳
تنها چند روز تا آغاز ماه مبارک رمضان فرصت باقی مانده که روزه داران می توانند با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر بدون هیچ گونه مشکلی از مزایای این ماه بهره مند شوند.
بخور نخورهای ماه مبارک رمضان/ از تغییر زمان مصرف دارو با مشورت پزشک تا اجتناب از خوردن غذاهای سرخ کردنی در افطار
به گزارش عصرهامون، در حالی دو روز تا آغاز ماه مبارک رمضان فرصت باقی مانده که نباید فراموش کرد با شروع این ماه، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند.
ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی دارای حساسیت و تحمل بیشتری است که با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره مند و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.
در همین راستا فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب که تغییر در زمان مصرف دارو باید با مشورت پزشک معالج انجام شود، اظهار کرد: قطع مصرف دارو و یا تغییر در میزان و زمان مصرف داروها، بدون مشورت با پزشک معالج و یا دکتر داروساز، کار نادرستی است که می تواند باعث بروز اختلال در روند درمان و کاهش اثر بخشی داروها شود.
وی با اشاره به عوارض ناگوار قطع خودسرانه مصرف برخی از داروها مانند داروهای بیماران کلیوی، داروهای مغز و اعصاب، داروهای فشار خون و صرع گفت: برای جلوگیری از بروز مسمومیت دارویی و یا تداخل مصرف داروها با یکدیگر، بیماران درخصوص نحوه مصرف داروها به همراه غذا و یا مصرف همزمان چندین دارو، با پزشک مشورت کنند.
فرجیان افززود: بیماران دیابتی، بیماران کلیوی، مبتلایان به آسم و یا صرع، مادران باردار و شیرده، مبتلایان به زخم های گوارشی حتماً باید قبل از اقدام به روزه داری، پزشک معالج خود را در جریان قرار داده و درخصوص نحوه مصرف داروهای خود با وی مشورت کنند.
وی در رابطه با بیماران دیابتی، به ویژه مصرف کنندگان انسولین بیان کرد: این دسته از بیماران باید زیر نظر پزشک اقدام به روز داری کرده و روزانه در چندین نوبت بصورت منظم میزان قند و فشار خون خود را کنترل کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به طولانی بودن مدت روزه داری وکاهش میزان الکترولیت ها، آب و قند بدن، توصیه کرد: بهتر است روزه داران گرامی افطار خود را با آب، چای، سوپ سبزیجات به همراه چند عدد خرما شروع و پس از گذشت یک تا دو ساعت از افطار، نسبت به صرف شام اقدام کنند.
فرجیان ادامه داد: در شروع افطار باید از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کردنی و حجیم اجتناب کرد و نوشیدن آب بسیار سرد نیز در ابتدای افطار باعث بروز اختلال در هضم غذاو تضعیف عمکلرد معده می شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfj0dyew6dxja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها