تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۲۱
سيستان و بلوچستان به عنوان رنگين کمان معادن کشور توانسته با اکتشافات چند سال اخیر نام خود را در استانهای معدنی به همگان بشناساند.
سیستان وبلوچستان رنگین کمان معادن کشور/ کشف بالغ بر یک درصد کل ذخایر معدنی استان در سال 96
به گزارش عصرهامون، معدن و اکتشافات معدنی در ایران دارای سابقه ای طولانی و پرافتخار است. صدها نام به جای مانده از روزگاران گذشته مانند آهنگران، کوه زر و کوه نقره گواه این تاریخ پرگوهر و قدمت آن است.
از آنجایی که نقش معادن و منابع در رشد اقتصادی کشورها انکار ناپذیر می باشد، یکی از مهمترین و اساسی ‌ترین پایه‌های اقتصاد هرکشوری منابع معدنی و ذخایر تحت اراضی آن کشور محسوب می شود.
معادنی که تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع بوده و در امر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال مولد و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه یک کشور نقش بسزایی دارند.
در این میان یکی از استان هایی که معروف به رنگین کمان معادن کشور است، سیستان و بلوچستان می باشد که در سالهای اخیر توجه خاصی به این بخش شده و مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است.
این استان به جهت ساختار زمین شناسی خاستگاه مناسبی برای مواد معدنی است و تنوع کانی های معدنی شناسایی شده در آن نشان دهنده استعداد بالقوه در بخش معدن است که سهم قابل توجه معادن و ذخایر معدنی در شکل گیری صنایع استان اهمیت بخش معدن را به عنوان زیرساخت توسعه و تامین کننده مواداولیه صنایع بزرگ و پایدار نشان می دهد.
از جمله ظرفیت ها و ذخایر معدنی کشف شده در این خطه از کشور به تفکیک ماده معدنی و براساس گواهی های کشف شده شامل مس، گچ، آلوویوم، لوماشل، آهک، آهن و آهن پلاسری، سنگ لاشه، نیکل، تیتانیوم، منگنز، ،آنتیموان، کرومیت، طلا، سیلیس، زئولیت، پوزولان، تراورتن، سنگهای تزئینی مرمر، مرمریت، تراورتن و گرانیت و غیره است که این موارد بستری برای سرمایه گذاری در بخش خصوصی نیز محسوب می شوند.
روند فعالیت های معدنی و رشد فزاینده شاخص های بخش معدن سیستان و بلوچستان نسبت به سال های گذشته و ارتقای جایگاه معدن استان در سال های اخیر نشان از آن دارد که این بخش می تواند به عنوان محور توسعه استان قلمداد شود.
سهم نزدیک به 50 درصدی صنایع معدنی سیستان و بلوچستان از کل صنایع نشان دهنده جایگاه ویژه معدن در رشد و توسعه استان است.
زون نهبندان خاش، بلوک لوت و زون مکران و بخش های رسوبی و کربناته قدیمی، مجموعه پوسته اقیانوسی و دو کمربند کانی زائی نهبندان ایرانشهر و جنوب جازموریان و مجموعه های آذرین نظیر توده گرانیتی زاهدان و کوه سفید سراوان، کمپلکس های ولکانوپلوتونی بزمان، تفتان و لار، زون فلیشی ناحیه مکران، حوضه رسوب گذاری جوان هامون جازموریان، دشت سیستان و سواحل دریای عمان بسترهای مناسبی برای کانی زائی در سیستان و بلوچستان است.
در راستای کسب آخرین وضعیت معادن و اکتشافات معدنی خبرنگار عصرهامون، گفت و گویی با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام داده است.
 
کشف بالغ بر یک درصد کل ذخایر معدنی استان در سال گذشته
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: بالغ بر یک درصد کل ذخایر کشف شده استان در سال 96 صورت گرفته است.
نادر میرشکار در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: ذخیره کلی مواد معدنی کشف شده در استان تاکنون، بالغ بر یک میلیارد و 100 میلیون تن می باشد که از این میزان بالغ بر 683 میلیون تن دارای پروانه بهره برداری و 410 میلیون تن نیز برای واگذاری به سرمایه گذاران شناسایی شده است.
وی ادامه داد: مهمترین مواد معدنی استان شامل شن و ماسه، خاک رس، آهک و مارن، لوماشل، شیل و ماسه سنگ، انواع سنگ لاشه، پوزولان، کائولن، گچ خاکی (مصالح ساختمانی)، گرانیت، مرمر، تراورتن، تراکیت، سنگ چینی، مرمریت (سنگهای تزئینی و نما )، آنتیموان، کرومیت، منگنز، مس، آهن، تیتانیوم (مواد معدنی فلزی) و منیزیت، سیلیس، گل سفید، تالک، خاک صنعتی، زئولیت، کلسیت، گارنت (مواد معدنی غیر فلزی) هستند.
وی افزود: ذخیره کلی مواد معدنی کشف شده در استان بالغ بر یک میلیارد و 100 میلیون تن می باشد که از این میزان مقدار یک میلیون و 200 هزار تن مربوط ذخایر کشف شده در سال 96 است که معادل بالغ بر یک درصد از ذخایر کل مواد معدنی کشف شده می باشد.
میرشکار افزود: از کل میزان ذخیره کشف شده در سال 96، مواد معدنی فلزی 39 درصد، مواد معدنی غیرفلزی 11.5 درصد، مواد معدنی سنگ های تزئینی و نما 25 درصد و مواد معدنی مصالح ساختمانی 24.5 درصد را شامل می شوند.
وی در پایان آمادگی استان را برای واگذاری معادن برای بهره برداری به سرمایه گذاران اعلام کرد.
 
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdci5raz3t1auw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها