تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۱
با توجه به خشکسالی های پی در پی در منطقه سیستان و افزایش فقر و بیکاری در این منطقه تنها راه رهایی از مشکلات، بهره گیری از مرز است که در این زمینه ساماندهی آن باید در دستور کار قرار بگیرد.
ساماندهی مرز تنها راه رهایی از فقر در سیستان/ میزان بهره گیری از مرز در شأن مرزنشینان نیست
به گزارش عصرهامون، در هر جامعه و کشوری که ورود پیدا کنیم بهره گیری از ظرفیت و پتانسیل ها به عنوان یک اولویت توسط مسئولان و مرزنشینان دنبال می شود اما به دلایل نبود زیرساخت های مناسب و عدم وجود قوانین و راهکارهای درست، این ظرفیت در سیستان و بلوچستان که بیش از هزار کیلومتر مرز آبی و خاکی دارد و به آبهای آزاد متصل است مغفول مانده و نیازمند تغییر رویه ای در این خصوص می باشیم.
بسته شدن مرز در سیستان و خشکسالی های دو دهه اخیر عاملی شده تا وضعیت معیشتی مردم روز به روز درحال وخیم تر شدن باشد و اگر اقداماتی در این راستا صورت نگیرد باید انتظار فجایع غیر قابل قبولی را داشته باشیم.

مرز باید ساماندهی شود
امام جمعه شهرستان زهک گفت: با توجه به اینکه بحث اقتصادی را مقام معظم رهبری بیان فرمودند که راه برون‌رفت چیست، امروزسیستان وضعیت خوبی ندارد و این را همه می‌دانند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن خدری به اوشیدا افزود: بیش از ۸۵ درصد مردم سیستان زیر خط فقر هستند و این شامل تمام اقشار آن چه کارمند و چه غیر کارمند آن می شود.
وی با بیان اینکه از وضعیت مرز گلایه مند هستیم، خاطرنشان کرد: باید زودتر بحث مرز ساماندهی و استفاده شود، مردم زابل هم باید از این ظرفیت مرز بهره‌مند شوند، این طوری نیست که وضع مردم زابل از زهک بهتر باشد یا از زهک از هیرمند بهتر باشد باید کل سیستان اعم از کارمند و غیر کارمند در حوزه مرز که یک ظرفیت است، بهره‌مند شوند.
وی با بیان اینکه وضعیت کل سیستان معلوم است و انتظار می‌رود زودتر برای آن چاره ای اندیشیده شود، تاکید کرد: در برنامه کوتاه مدت می توان سهمیه گازوئیل و نفت و گازی که برای مردم اختصاص داده می شود را به مافیای فروش مواد نفتی نداد و از سودجویان آنها را دریافت و به مردم تحویل داد.
امام جمعه زهک تاکید کرد: شرکت‌های مرزنشینی نه حسابی و کتابی ندارند، سالهای سال است که هر کاری دلشان خواسته انجام داده اند، هر سال از مردم حق عضویت می گیرند ئ هیچ کسی نیست از حق مردم دفاع کند، سهمیه فرآورده های نفتی مردم را به خودشان بدهید خود مردم خوب می‌دانند چگونه آن را مدیریت کنند و از طریق مرز بفروشند.


میزان بهره گیری از مرز در شأن مرزنشینان نیست
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در حال حاضر میزان بهره گیری از ظرفیت مرز در شأن مرزنشینان نیست.
علیم یارمحمدی درگفت و گو با خبرنگار عصرهامون،افزود: بهره گیری از مرز در سطح کشور مورد اعتراض همه نمایندگان و مسئولان قرار دارد.
وی ادامه داد: در بخش امنیتی فعالیت های انجام شده در مرز بسیار خوب می باشد اما نباید به مرز تنها دید امنیتی داشت بلکه باید بدانیم که مرز فرصت بوده و باید به خوبی از ظرفیت آن بهره گیری کنیم که متاسفانه نمره بهره گیری مان از آن زیر صفر می باشد و کار امنیتی بر دیگر امور سایه انداخته است.
وی اظهار کرد: فعالیت هایی که در مرز توسط دولتمردان انجام شده به مثل فروش قانونی سوخت به واسطه تعاونی های مرزنشینان، با مشکلات مختلفی مواجه می باشد که نیاز است وزارت کشور ورود جدی برای حل آنها داشته باشد و در این زمینه نیز تذکرات و پیشنهادات مان را به استاندار، وزیر کشور و وزارت اطلاعات داده ایم، میزان بهره گیری فعلی از مرزها در شأن مرزنشینان مان نیست.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شوای اسلامی گفت: طرح توسعه محور شرق و بندر چابهار بهترین فرصت برای توسعه و پیشرفت استان است اما این طرح مورد غفلت قرار گرفته و تاکنون نتوانسته ایم از آن به نحو شایسته استفاده کنیم، درحال حاضر برخی زیر ساخت های بندر چابهار آماده و به بهره برداری رسیده به طوری که ظرفیت آن از دو میلیون و 500 هزار تن به هشت میلیون و 500 هزار تن افزایش پیدا کرده اما زیرساخت های حمل و نقل نظیر راه ترانزیتی، راه آهن و فرودگاه هنوز آماده نشده و برای بهره برداری لازم از ظرفیت بندی، باید این زنجیره مهمِ توسعه و پیشرفت استان بطور یکنواخت آماده شود در غیر این صورت آن همه سرمایه گذاری نظام در بندرچابهار بازدهی لازم را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در گذشته زندگی مردم این استان با مرز مدیریت شده اما امروز انسداد مرز ضربه زیادی به معیشت مردم وارد می‌کند.
وی تاکید کرد: جلوی فعالیت بسیاری از کوله‌بری‌ها گرفته شده، باید مدیریت شود تا زندگی مرزنشینان با مشکل مواجه نشود و فعالیت کوله برها مجددا آغاز شود، همه مردم و مسئولان با قاچاق کالا که به اقتصاد کشور ضربه می زند مخالف هستند اما نباید این مساله موجب جلوگیری از دادو ستد مرزنشینان با کشورهای همسایه شود.
یارمحمدی تصریح کرد: مرزها ظرفیت و فرصت بسیار خوبی برای مردم استان هستند و باید از این فرصت در زمینه ایجاد اشتغال، رونق اقتصاد، معیشت مرزنشینان و ارتقا امنیت به بهترین شکل ممکن بهره گیری شود.

انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcdxx0fkyt0z96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها