تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۳۴
در حالی رسانه های غربی از در خطر بودن پروژه توسعه بندر چابهار همزمان با خروج آمریکا از برجام خبر داده اند که ظریف با سفر به هند از پایبندی طرف هندی به تعهدات خود خبر داد.
تلاش‌ دولت برای نجات پروژه توسعه چابهار/ آیا مهاراجه ها به تعهدشان پایبند می مانند؟
به گزارش عصرهامون، پروژه هند، ایران و افغانستان در ایجاد مجموعه بندرگاه‌های چابهار، به عنوان بخشی از برنامه‌ها برای تاسیس یک راهروی ترابری به افغانستان اجرا شده است. این پروژه می‌تواند به افغانستان کمک کند از طریق تجارت، میلیون‌ها دلار درآمد کسب کند. تشکیل چنین راهروی ترابری می‌تواند اتکای این کشور را به پاکستان کاهش دهد.
بهبود اقتصاد افغانستان همچنین می‌تواند اتکای کابل بر کمک‌های خارجی را کاهش دهد و به تجارت غیرقانونی تریاک، منبع درآمد اصلی طالبان، ضربه شدیدی وارد کند.
این در حالی است که تصمیم ترامپ مبنی بر بازگشت تحریم‌ها علیه تهران و مجازات موسسات مالی برای کسب و کار در ایران، موفقیت پروژه چابهار را زیر سوال برده است.
 رسانه های غربی می‌گویند خروج آمریکا از برجام و آغاز دوباره تحریم‌ها علیه ایران پروژه چابهار را که هدف بخشی از آن کمک به بازسازی افغانستان بود ،‌ به خطر انداخته‌است.
یک دیپلمات ارشد دولت هند به رویترز گفته است تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از توافق اتمی ما را به سر خط بازگردانده و باید در مورد شرایط استفاده از چابهار دوباره مذاکره کنیم.
به گفته این دیپلمات هندی پروژه چابهار مسیری است که می‌تواند تجارت میان هند، ایران و افغانستان را دگرگون کند، اما در حال حاضر همه‌چیز در وضعیت نامعلومی قرار گرفته است.
در همین خصوص وزیر امور خارجه کشورمان برای گرفتن تضمین از طرف هندی در صدر یک هیات بلندپایه اقتصادی و سیاسی راهی دهلی نو شده است، با سوشما سواراج، وزیر امور خارجه هند دیدار و گفت‌وگو کرد. 
در این دیدار وزیر امور خارجه هند با اشاره به اهمیت برجام حمایت قاطع هند از تداوم اجرای آن را مورد تاکید قرار داد.  
ظریف نیز ضمن قدردانی از مواضع اصولی هند در حمایت از برجام گزارشی از تلاش‌‌‌‌های انجام شده برای تداوم برجام و حفظ آن بیان کرد.
وی ادامه داد: مناسبات ایران و هند همواره در سطح بسیار خوبی در زمینه‌‌‌‌های سیاسی و اقتصادی قرار داشته است و سران دو کشور تفاهم‌‌های بسیار خوبی برای توسعه بیش از پیش روابط اقتصادی داشتند.
در ادامه طرفین درخصوص افزایش همکاری‌‌‌‌ها در زمینه‌‌‌‌های بانکی، انرژی، تجارت، بیمه، کشتیرانی، استفاده از پول ملی، پروژه‌‌های چابهار، راه‌‌‌آهن چابهار - زاهدان مذاکره و گفت‌وگو کردند. 
وزرای امور خارجه دو کشور همچنین در ضیافت شام نیز درخصوص مهمترین موضوعات منطقه‌‌‌‌ای و بین‌‌‌المللی گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.
طرف هندی نیز در این خصوص گفته است: کشورش فقط از تحریمهای سازمان ملل پیروی می کند و سیاستش را تحریمهای یک جانبه کشورها تعیین نخواهد کرد.
در هر حال و با این صحبت های دو طرف باید منتظر ماند و دید آیا این بار مهاراجه ها به تعهداتشان پایبند می مانند؟
انتهای پیام//
  https://www.asrehamoon.ir/vdcgwx9quak9z34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما