تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۱۲
جمعی از علمای اهل سنت و تشیع سیستان وبلوچستان گفتند: وحدت دنیای اسلام بزرگترین نقطه قوت مقابله با دشمنان است در همان زمان هم امام حسن (ع) با صلح با معاویه اسلام را حفظ کردند تا از کشتار مسلمانان جلوگیری شود.
امام حسن(ع)، سبط نبی مکرم اسلام(ص)، ولادت،وحدت،حفظ دین،جوان مردی
عکس اینترنت
امام حسن(ع)، سبط نبی مکرم اسلام(ص)، ولادت،وحدت،حفظ دین،جوان مردی عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، پانزدهمین روز از ماه میهمانی پروردگار مصادف با میلاد امام حسن مجتبی (ع) است روزی که به احترام کرامت، بخشش و جود آن بزرگوار روز اکرام نامیده شده است.
 
جوان مردی در حفظ دین است
آیت الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه در سیستان وبلوچستان در آستانه سالگرد ولادت با سعادت سبط نبی مکرم اسلام(ص) امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: ایشان حفظ دین را در جوان مردی محسوب می کردند.
وی گفت: نشان جوان مردی در این است که نوع کارهایمان به گونه ای باشد که همگان نسبت به دین خوش بین باشند و به آن احترام بگذارند.
آیت الله سلیمانی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: حفظ دین این است که نسبت به دیگران احساس مسئولیت کرده و عزت نفس، کرامت و آبروی دیگران را حفظ کنیم؛ همچنین نرم خویی، دقت در عمل داشتن و کارها را به خوبی انجام دادن جزیی از جوان مردی است.
 
عبودیت و بندگی شاخص ترین ویژگی امام حسن مجتبی(ع)
حجت الاسلام میثم درانی کارشناس مذهبی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون ضمن تبریک ولادت با سعادت امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: عبودیت و بندگی شاخص ترین ویژگی این امام است امامی که بارزترین خصوصیات اخلاقی و سجایای رفتاری ایشان مهربانی و مهروزی با فقرا، ایثار، گذشت، بخشندگی، صبر و شکیبایی در سختی ها بود.
وی با بیان اینکه کمک به محرومان ویژگی بارز امام حسن مجتبی(ع) بود، ادامه داد: ایشان برای محرومان پناهگاهی بود و هیچ نیازمندی را محروم نمی کرد.
 
پیروی از سیره و روش امامان و ائمه اطهار(ع)سبب سعادت و خوشبختی می شود
وی با بیان اینکه همگان باید زندگی و سیره ایشان را سرلوحه زندگی خود قرار دهند، گفت: پیروی و اطاعت از سیره و زندگانی این امامان و ائمه اطهار(ع)سبب تقرب الی الله، سعادت و خوشبختی می شود.
حجت الاسلام درانی با بیان اینکه امام حسن(ع)در شب نیمه ماه پر خیر و برکت رمضان سال سوم هجری قمری در شهر مدینه متولد شد، افزود: مجتبی معروف ترین لقب ایشان و اخلاق کریمه مهمترین ویژگی این امام بزرگوار است.
 
امام حسن (ع) وحدت اسلامی را در بدو اسلام پایه گذاری کرد
امام جمعه اهل سنت مسجد امام حسین(ع) چابهار گفت: امام حسن علیه السلام با صلحی که در زمان امامتش انجام داد وحدت اسلامی را پایه گذاری کرد و شدیدا با اختلاف بین مسلمانان مخالف بود.
 عبدالرحمن ترنجزر به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام در گفت و گوبا چهاربهاران اظهار کرد: وحدت دنیای اسلام بزرگترین نقطه قوت مقابله با دشمنان است در همان زمان هم امام حسن (ع) با صلح با معاویه اسلام را حفظ کردند تا از کشتار مسلمانان جلوگیری شود.
وی با اشاره به فضائل و کرامات آن حضرت افزود: امام حسن(ع) همچون دیگر ائمه اطهار (ع) که دستگیری و کمک نسبت به فقرا داشتند، کمک رسان نیازمندان بودند اما تجلی کرامت در سیره امام حسن(ع) نمود بیشتری داشته است.
وی با بیان اینکه این نمود کرامت در سیره ایشان موجب شده است تا به کریم اهل بیت(ع) مشهور شوند، افزود: ایشان هیچگاه نمی شد فردی را که به درگاهشان مراجعه می کرد، ناامید برگردانند و اگر تاریخ زندگی ایشان را بررسی کنیم، مشاهده می شود که ایشان در رفع مشکل دیگران، هیچگاه کوتاهی نمی کردند و حتی در برخی مواقع، سائل و نیازمندی که مراجعه و حدی از مال را درخواست می کرد، امام حسن(ع) بیش از آن حد، به وی عطا می کردند.
 
کمک به فقرا از صفات بارز ایشان بود
امام جمعه اهل سنت مسجد امام حسین (ع) ادامه داد:  پیامبر (ص) از همان دوران کودکى همواره در حضور مردم مى ‏کوشید تا مقام و منزلت امام حسن و امام حسین علیهما السلام را به شیوه‏ هاى مختلف به آگاهى آنان برساند، به همین جهت در مسجد و بر فراز منبر آنها را بر سر دست خود بلند مى‏ کرد و مى ‏بوسید و مى‏ بویید و با آنها با مزاح و ملاطفت رفتار مى‏ کرد و مى‏ فرمود حسن و حسین سرور جوانان‏ اهل‏ بهشت‏ هستند.
​ترنجزر خاطرنشان کرد: روایت داریم وقتی رسول خدا در حال خطبه خواندن بودند و امام حسن (ع) در کودکی بر روی زمین افتاد خطبه را رها کردند و امام را به آغوش کشیدند و جوانان ما باید رفتار و سیره چنین عزیزانی را سرلوحه خود قرار دهند.
 
محور ولایت بر پایه شناخت مردم نسبت به دین خدا است
امام جمعه شهرستان سراوان گفت: امام حسن (ع) مردم را به سوی دین خدا ارجاع می دادند و بستر را برای جانشین بعد از خود فراهم می کردند طوری که محور ولایت را برای شناخت بیشتر مردم در نصایح خود داشته اند.
حجت السلام و المسلمین مجتبی بامری در گفت و گو با شستون ضمن تبریک به مناسبت ولادت با سعادت دومین نور آسمانی با بیان اینکه امام حسن (ع) یکی از چهره های برجسته تاریخ اسلام است و الگوی برای کسانی که می خواهند بندگی خدا را داشته باشند، گفت: یکی از محبوب ترین شخصیت ها نزد پیامبر اکرم (ص) امام حسن مجتبی (ع) بوده است.
وی با اشاره به اینکه در تمام موضوعات برجسته اسلامی و دینی پیامبر اکرم (ص) نام امام حسن مجتبی (ع) را ذکر فرموده است، اذعان داشت: امام حسن (ع) در زیر قبا پیامبر (ص) و یکی از دل دادگان ولایت بوده است.
امام جمعه شهرستان سراوان با بیان اینکه امام حسن مجتبی (ع) در بین اهل تشیع و تسنن از جایگاه خوب و ثابتی قرار دارد و همه ارادت خاصی به این بزرگوار دارند، تصریح کرد: اگر کسی می خواهد در مباحث رفتاری، اجتماعی، نگرشی، شکیبایی و بندگی خدا جایگاهی داشته باشد باید این بزرگوار را الگو قرار دهد.
 
امام حسن (ع) یکی از محبوب ترین شخصیت ها نزد پیامبر (ص)
وی ادامه داد: پیروی از امام حسن (ع) به این موضوع بستگی دارد که چقد افراد به این وجودیت نورانی شناخت داشته باشند.
حجت السلام  و المسلمین بامری یادآوری کرد: امام حسن (ع) مردم را به سوی دین خدا ارجاع می دادند و بستر را برای جانشین بعد از خود فراهم می کردند طوری که محور ولایت را برای شناخت بیشتر مردم در نصایح خود داشته اند.
وی تصریح کرد: امام حسن مجتبی (ع) شخصیتی بود که همه اقشار ایشان را می شناختند و دشمنان نسبت به این بزرگوار عقده داشتند و امامت ایشان برای دشمن سدی بود که نمی گذاشت به اهداف و انحرافات خود برسند که موجب شد با توطئه و خوراندن سم ایشان را به شهادت رساندند.
 
امام علی (ع) در برخی از رویدادها از امام حسن می خواست تا قضاوت کند
کارشناس مذهبی گفت:امام علی (ع) در برخی از رویدادها از فرزندش امام حسن می خواست تا قضاوت کند.
حجت الاسلام والمسلمین هادی بامری در گفتگو با دلگان پرس با اشاره به سالروز ولادت امام حسن (ع)، تصریح کرد: امام حسن مجتبی(ع) در طول 37 سالی که در کنار امیرمؤمنان(ع) زندگی کرد، فرزندی مطیع، امام شناس، بازوی نیرومند، یار صدیق و امین و باتجربه و سربازی عاشق و فداکار برای پدرش به حساب می آمد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در همان دوران کودکی، شخصیت بزرگ امام حسن(ع) برای آن پدر بزرگوارش آشکار و نمایان بود.
وی اظهار کرد: آن امام با حُسن خلق و صبر و بردباری توانست اهداف عالیه سیره نبوی را در جامعه جاری و زمینه های قیام کربلا را فراهم کند.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: اگر صلح امام حسن(ع) و به دنبال آن قیام عاشورا نبود خطر جدی اسلام را تهدید می کرد.
حجت الاسلام بامری افزود: امام علی(ع) در برخی از رویداد ها از امام حسن(ع) می خواست که قضاوت کند. 
وی عنوان کرد:بارها حضرت علی(ع) پاسخ به پرسش ها را به امام حسن(ع) ارجاع می داد.
این کارشناس مذهبی گفت: گاهی مردم پس از دریافت پاسخ، همان سؤال را از امام علی(ع) کردند که حضرت همان پاسخ را به آنها می داد. 
حجت الاسلام بامری خاطرنشان کرد: قرارگیری میلاد امام حسن مجتبی (ع) در نیمه ماه رمضان و الگوگیری از سیره ایشان در زندگی، می‌تواند سبب هوشیاری مسلمانان در دستگیری از نیازمندان شود که این خود مایه خیر و برکت در این ماه است.
 
امام حسن مجتبی(ع) شبیه ترین فرد به پیامبر در سیما و سیرت بودند
امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه گفت: اگر صفت بخشندگی و کمک به ضعفا و فقرای امام حسن مجتبی(ع)در جامعه نهادینه شود بدون شک فقر و تنگدستی از جامعه رخت برمی بندد.
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور در گفت و گو با لادیز اظهار کرد: حضرت امام حسن مجتبی(ع) نواده بزرگوار پیامبر اکرم(ص) در بین اهل سنت از جایگاه و منزلت خاصی برخوردار است ایشان یکی از شبیه ترین افراد به پیامبر در سیما و سیرت بودند.
وی افزود:احادیث بسیاری در کتب اهل سنت وجود دارد که امام حسن(ع) را در چهره و خلق و خو بسیار شبیه به جد بزرگوارشان پیامبر اکرم(ص) وصف کرده است و علمای اهل سنت این امام بزرگوار را شفیع امت اسلامی در قیامت می دانند چراکه ایشان از عزیزترین افراد نزد حضرت محمد(ص) و هدایت کننده مسلمین به خیر بودند.
مولوی ریگیان پور با اشاره به عدالت امام حسن مجتبی(ع) در حکومت کوتاهش، خاطرنشان کرد:ایشان امامی مهربان، عادل و بخشنده بودند و در مدت زمان حکومت خود تاکید بسیاری بر برقراری عدالت اجتماعی داشتند و مانند پدر بزرگوارشان به دنبال برقراری عدالت در جامعه بودند.
 
ترویج صفت بخشش ایشان فقر را از جامعه می زداید
وی جود و سخاوت را از ویژگی های بارز اهل بیت پیامبر(ص) عنوان و تاکید کرد: امام حسن مجتبی(ع) مانند پدر و مادر بزرگوارشان ضعفا و فقرا را تکریم می کردند و همواره به فکر محرومین و مستضعفین جامعه بودند و این بخشندگی و کرامت باعث شد تا به ایشان لقب کریم اهل بیت را عطا کنند.
امام جمعه اهل سنت میرجاوه اذعان کرد: اگر صفت بخشندگی و کمک به ضعفا و فقرای این امام بزرگوار در جامعه نهادینه شود بدون شک فقر و تنگدستی از جامعه رخت برمی بندد، تکریم فقرا و اهدای هدایا به زوج های جوان بی بضاعت از طرف رهبر معظم انقلاب در این ماه مبارک برگرفته از سیره ائمه اطهار و صفت بخشندگی و انفاق امامان بزرگوار است چراکه خداوند در قران به انفاق سفارش بسیاری کرده است و لازم است تا سبک زندگی این امام بزرگوار در جامعه جاری شود تا فقر و تنگدستی در جامعه ریشه کن شود.
 
 
امام حسن سرور جوانان بهشت است
امام جمعه اهل سنت هامون گفت: امام حسن سرور جوانان بهشت است بنابراین تبعیت از ایشان می تواند راهگشای بسیاری از امور باشد.
مولوی عبدالله حسن زهی در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا ابراز کرد: امام حسن نواده پیامبر مکرم اسلام توانست در عمر مبارک خویش تاثیر به سزایی در رشد و پیشرفت اسلام داشته باشد و با اخلاق حسنه خود افراد زیادی را به دین اسلام ترغیب کند.
امام جمعه اهل سنت هامون خاطرنشان کرد: منش، کرامت، سخاوت و رفتار ایشان بی نظیر بود بنابرابن انتظار می رود جوانان از بزرگانی همچون امام حسن الگو گیرند چرا که ایشان از هر نظر کامل بود و تاسی از این بزرگوار سبب رشد شخصیتی افراد خواهد شد.
 
جوانان از بزرگان دینی الگو گیرند
مولوی حسن زهی تاکید کرد: شخصیت و سیره امام حسن باید در جامعه نهادینه شود به طوری که ایشان به الگویی برای تمانی اقشار جامعه تبدیل شوند و با پیروی از راه آن بزرگوار در صراط مستقیم راه یابیم.
وی اظهار کرد: امام حسن در تمامی شرایط به دنبال منافع جامعه و پیشرفت اهداف اسلام بودند و در این راه همیشه از خودگذشتگی کردند زیرا برای ایشان مصالح مسلمین از اولویت بسیاری برخوردار بود.
امام جمعه هامون بیان کرد: تمامی ابعاد زندگی امام حسن سرشار از درس های انسان ساز بوده و این نشان از اوج ایمان و خلوص آن بزرگوار در زندگی دارد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciwrazyt1auq2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما