تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۱
معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان می‌گوید: مونسون با بادهای موسمی اقیانوس هند در نیمه گرم سال اتفاق می‌افتد؛ دلیل آن اختلاف دمای فاحشی است که در فصول گرم بین خشکی و دریا اتفاق می‌افتد و موجب باد، تشکیل ابر و بارندگی می‌شود.
آغاز مونسون در چابهار عاملی برای کاهش گرما و مواج تر شدن دریا
به گزارش عصرهامون، دوست‌محمد کلیم در گفت‌وگو با چهاربهاران اظهار کرد: بیشترین تأثیر مونسون در کشورهای هند و پاکستان است و بیشترین تأثیر آن در کشور ما هم در سواحل اقیانوسی سیستان و بلوچستان تاکنون وجود داشته است و تأثیرهایی هم بر استان هرمزگان و حتی در برخی موارد استان کرمان دارد.
وی با اشاره به کاهش گرما در چابهار افزود: نتیجه مونسون نسیم، باد و باران است؛ اختلاف دمای خشکی و دریا در فصل مونسون به ۳.۵ درجه می‌رسد و موجب بارش و باد می‌شود؛ بیشترین بارش را در فصل مونسون «چراپونچی» هند دارد که متوسط بارندگی در آن بالای ۲۴ هزار میلی‌متر است و پر باران‌ترین نقطه دنیا است.
وی بادهای موسمی را با عث مواج تر شدن دریا دانست و ادامه داد: تأثیر مونسون همان‌طور که گفتم در بنادر ما متعادل‌تر است و هوای لطیف‌تری را هم به‌همراه دارد؛ رکورد بارندگی در فصل مونسون در بندر چابهار به ۲۰۰ میلی‌متر در فاصله کمتر از یک ساعت می‌رسد که پدیده‌ای منحصربه‌فرد در کشور آن‌هم در فصول گرم سال است.
معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان​ عنوان کرد: بندر چابهار در جنوب شرق ایران و سواحل شمالی دریای عمان از خوش آب و هواترین بنادر جنوبی ایران محسوب می‌شود  که به دلیل قرارگیری در مسیر بادهای موسمی هند در تابستان دارای آب و هوایی نسبتاً خنک‌تر از سایر بنادر حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان است.
وی با اشاره به وجود موج فشان های طبیعی در چابهار تشریح کرد: به دلیل وجود سواحل صخره‌ای در چابهار با برخورد موج با صخره‌ها پدیده زیبای موج فشان را در اینجا داریم که در نوع خود منحصر به‌ فرد است و از دیگر تأثیرات این پدیده بر گردشگری منطقه پدیده آبفشان‌های طبیعی در کنار ساحل است.
کلیمی تاکید کرد: مهم‌ترین تأثیر آن بر گردشگری و جذب گردشگر علاوه بر سردتر کردن هوا قابلیت اجرای موج‌سواری در تنها بندر اقیانوسی کشور است که می‌تواند گردشگران زیادی را از داخل و خارج کشور به این بندر جذب کند.
خبرنگار: حامد رهبر کهخا ژاله
​انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjytevvuqeyaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما