تاریخ انتشار :شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۱
چابهار با توجه به شرایط جغرافیایی خاص به همراه فرهنگ و سنن دیرپای و گستردگی اقوام و طوایف موجبات هنرآفرینی ساکنان بومی ان را فراهم اورده است، به طوری که این منطقه از کشور را می توان جزء قطب های صنایع دستی ایران نامید.
صنایع دستی و گردشگری چابهار در انتظار جهانی شدن
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران، صنایع دستی را میتوان نقطه تبلور فرهنگ و سفید و نماد فرهنگی یک منطقه محسوب کرد که ارتباط مستقیمی با اقلیم و نحوه زندگی، معیشت و تاریخ مردم یک منطقه و قوم دارد.

چابهار از نقاطی است که شرایط جغرافیایی خاص آن به همراه فرهنگ و سنن دیرپای و گستردگی اقوام و طوایف موجبات هنرآفرینی ساکنان بومی ان را فراهم اورده است، به طوری که این منطقه از کشور را می توان جزء قطب های صنایع دستی ایران نامید.

بدیهی است که با سرمایه گذاری بر روی این نوع صنعت که آمیخته با هنر است می توان برنامه هایی خاص طراحی و در نهایت موجبات جذب گردشگر، ارزآوری، تولید، اشتغال زایی و سایر آثار مثبت را فراهم آورد.

صنایع دستی از جمله صنایعی است که با سرمایه ای اندک قابلیت سودآوری و ارزش افزوده بسیاری دارد.

دو شهرستان چابهار و کنارک با دارا بودن ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی از زرآباد تا گواتر، میانگین دمای سالیانه ۳۶ درجه سانتیگراد و بیش از ۲۰۰ نقطه تفریحی، تاریخی، سیاحتی، پدیده های جغرافیایی مانند گل فشان، آب فشان، کوههای مینیاتوری، تالاب صورتی، سواحل صخره ای و خزه ای و همچنین ظرفیت صنایع دستی و غذاهای سنتی سالانه بسته به فصول مختلف سال گردشگران و مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور این دو شهرستان را بعنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند.

منطقه آزاد چابهار همراه با سیاست های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص ترویج صنایع دستی و حفظ آن اقدامات بسیار موثری انجام داده که تاسیس بزرگترین و کامل ترین مرکز آموزشی صنایع دستی شهرستان از آن جمله است.

ضرورت های چگونگی حضور چابهار در بازارهای داخلی و خارجی
پیش قراول دستیابی به بازارهای داخلی و خارجی در بخش های صنایع دستی و گردشگری به عنوان دو جذابیت چابهار نیازمند تدوین سند راهبردی توسعه صنایع دستی و گردشگری به صورت کارشناسی مبتنی بر فرهنگ و اقتصاد می تواند راهگشای توسعه پایدار با هدف اقتصادی و سودآوری این دو بخش باشد.
در روزهای اخیر "حمیدرضاشش جوانی" از اساتید دانشگاه و پژوهشگر اقتصاد و فرهنگ به دعوت سازمان منطقه آزاد چابهار تحقیقات و مطالعات میدانی خود را در بخش های گردشگری و صنایع دستی آغاز کرده است تا سند راهبردی توسعه صنایع دستی و گردشگری چابهار را تدوین کند.

برگزاری نشست های تخصصی با صنعتگران، متصدیان مراکز اقامتی، پذیرایی و تورلیدران
پس از برگزاری سه نشست تخصصی جداگانه با حضور مدیرگردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار، صنعتگران، متصدیان مراکز اقامتی، پذیرایی و تورلیدران تنگناها و مشکلات آنان مطرح تا در این سند راهبردی مهم به منظور مرتفع کردن آنان گنجانده شوند.
تنگناها و مشکلات صنایع دستی وگردشگری چابهار از منظر متولیان امر پس از سه نشست تخصصی متولیان عرصه صنایع دستی و گردشگری به مشکلات و تنگناهای خود پرداختند که مهم ترین آنها؛ عدم نشان تجارتی واحد برای صنایع دستی، ناشناخته بودن چابهار و نیازبه تبلیغات بیشتر در رسانه ها، گرانی هزینه های سفر به چابهار، کمبود پرواز از مراکز استان ها به چابهار، عدم اطلاع رسانی برای حضور صنایع دستی و گردشگری در نمایشگاههای داخلی و خارجی، نامتوازن بودن قیمت تمام شده صنایع دستی از تولید تا عرضه، ناشناخته بودن سوزن دوزی در بازارهای داخلی، ورود غیرقانونی برخی از بنگاههای املاکی برای سرویس دهی مسافران و گردشگران ورودی به چابهار است. https://www.asrehamoon.ir/vdcippazqt1auv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما