تاریخ انتشار :شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۰۵
سیستان از سبقه تاریخی ارزشمندی برخوردار است اما علیرغم این سابقه و امکانات یافت شده در شهر سوخته آن امروز این منطقه حال و روز خوشی ندارد.
لزوم ایجاد و اصلاح شبکه فاضلاب در سیستان/ بهره‌برداری از انرژی های پاک ضرورتی اجتناب ناپذیر در منطقه
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ علیرغم وجود انرژی های پاک از قبیل باد و خورشید هیچ استفاده ای از آن ها نشده در حالی که اگر این منابع در جای دیگر وجود داشت به طور حتم اوضاع آن منطقه امروز بسیار بهتر از مردم سیستان بود.

در کنار عدم استفاده بهینه از امکانات اندک امکانات موجود در سیستان نیز از وضعیت نامناسبی برخوردارند که در این راستا می توان به فاضلاب شهری زابل اشاره کرد که از قدمتی ۲۰ساله برخوردار و به دلیل آزبستی بودن بحران های زیستی را با خود به همراه خواهد داشت.

یکی از شهروندان سیستانی به خبرنگار اوشیدا گفت: با توجه به وجود نعمت باد در سیستان ایجاد نیروگاه های بزرگ بادی در آن بسیار سودمند است تا مردم زجر کشیده سیستان، باید نعمات این پدیده را به دیده بینند همانطور که طوفانهایش را به ریه کشیده اند.

حسن عودی افزود: ایجاد مزارع نیروگاه های خورشیدی برای رفع مشکل برق منطقه و در کنار آن درآمدزایی و اشتغال می تواند موثر واقع شود به طوری که در فاز اول؛ به خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی پنل خورشیدی داده شود و برق آنها تضمینی خریداری شود.

وی با بیان اینکه به منظور از بین رفتن نیاز منطقه به آب هیرمند که ریشه خارجی دارد و تاکنون مشکلات زیادی را برای منطقه ایجاد کرده کلنگ زنی طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان مورد توجه قرار گیرد، اذعان کرد: پیگیری عملی با جدیت کامل حق آبه هیرمند و تالاب هامون از سوی مسئولان از جمله مطالبات به حق مردم منطقه به شمار می رود.

عودی تاکید کرد: جلوگیری از شروع فاز سوم بند کمال خان در افغانستان با دیپلماسی و در کنار آن جلوگیری از احداث کانال انحرافی از بند کمال خان به گود زره با دیپلماسی باید انجام شود.

وی با اشاره به اینکه چرا در سیستان برای چاهکهای ۱۸ متری باید مجوز بگیریم؟ یعنی مجوز برای بافتهای خاص است نه برای زه آب سیستان، اضافه کرد: اتمام پروژه نیمه کاره تصفیه خانه فاضلاب شهر زابل که سالهاست خاک می‌خورد و تخصیص بودجه به تمامی شهرستان های منطقه سیستان برای احداث تصفیه خانه فاضلاب از اهمیت بالایی برخوردار است.

این شهروند با ضروری خواندن راه اندازی اتاق فکر آب، در سیستان، ادامه داد: در جلسات هیات دولت طرح تشکیل وزارت آب به صورت مستقل با توجه به مشکلات آب کشور که موضوعی کاملا استراتژیک می باشد مورد بررسی قرار گیرد. 

شهروند سیستانی اظهار کرد: اصلاح و تعویض شبکه فاضلاب و آب شرب شهر زابل به علت فرسودگی،  تکمیل شبکه نیمه تمام فاضلاب شهر زابل که حدود ۲۰ سال است که طول کشیده و احداث شبکه فاضلاب برای سایر مراکز شهرستان ها و شهرهای منطقه سیستان اعم از؛ زهک، هیرمند، هامون، نیمروز، علی اکبر، جزینک و بنجار بسیار ضروری است.

عودی ابراز کرد: راه اندازی مرکز پایش آب در ورودی آب از افغانستان به سیستان و چاه نیمه ها جهت اطمینان و جلوگیری از عدم آلودگی آب، تخصیص درصدی از قبوض آب زاهدان به شهرداری های منطقه سیستان و تکمیل خط دوم انتقال آب از شهرستان زهک به شهرستان هیرمند از دیگر مستئلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با عنوان اینکه بودجه ای تعریف شده برای جایگزینی شیرآلات آب شرب و مصرفی قدیمی به شیرآلات جدید در منطقه سیستان با یارانه دولت جهت صرفه جویی در مصرف آب تخصیص گیرد، افزود: به شهرداری های منطقه جهت راه اندازی آبیاری قطره ای برای فضای سبز شهری و کاهش مصرف آب کمک مالی شود.

وی بیان کرد: بودجه برای انجام طرح لوله کشی آب حاصل از تصفیه خانه های فاضلاب برای مصرف فضای سبز شهری توسط شهردار ها، اطراف کمربندی ها و جاده های مواصلاتی برای ایجاد فضای سبز تخصیص یابد و به صورت بلاعوض از کشاورزان و باغداران سیستانی بابت مکانیزه کردن آبیاری زمین های کشاورزی، باغات حمایت مالی شود؛ همچنین از اصناف و مغازه داران منطقه سیستان و تبدیل برق تجاری مغازه ها از درجه ۲ به درجه یک حمایت شود.

انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcbffb89rhbgwp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما