تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۱
مدیرکل انتقال خون سیستان وبلوچستان با بیان اینکه 70 درصد نیاز خون استان صرف بیماران تالاسمی می شود، گفت: کل تولید گلبول قرمز استان صرف سه هزار و 100 بیمار تالاسمی می شود.
سهیلا خسروی مدیرکل انتقال خون سیستان وبلوچستان
سهیلا خسروی مدیرکل انتقال خون سیستان وبلوچستان
سهیلا خسروی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون ضمن تبریک 9 مرداد سالروز تاسیس انتقال خون اظهار کرد: سیستان وبلوچستان به همه گروه های خونی نیازمند است، اگرچه فرآوری گروه های خونی متفاوت است ولی خون باید برای همه گروه ها وجود داشته باشد تا پاسخگوی نیاز همه بیماران باشیم.
وی ادامه داد: از آنجایی که مصرف خون در سیستان و بلوچستان بیشتر از تولید است با کمبود همیشگی خون مواجه هستیم که خون مورد نیاز را از سایر استان ها دریافت کنیم.
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: در حال حاضر 70 درصد نیازخونی در داخل استان تولید و مابقی از استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، سمنان و کرمان تامین می شود که طبق تفاهم نامه ای با یک برنامه ریزی مشخص خون مورد نیاز از این مراکز به سیستان وبلوچستان ارسال می شود.
مدیرکل انتقال خون استان با بیان اینکه شاخص اهدای خون در سیستان و بلوچستان خوب است، افزود: در این استان شاخص خون 26درهر هزارنفر جمعیت و شاخص کشوری 27 در هر هزار جمعیت است که با این وجود با شاخص کشوری فاصله چندانی نداریم ولی مصرف این استان همچنان بالا است.
 
 

بیماران تالاسمی بالاترین آمار دریافت کنندگان خون را دارند
وی عمده علت مصرف بالای خون در استان را وجود بیماران تالاسمی، زنان باردار و مجروحان تصادفات جاده ای عنوان کرد و گفت: سه هزار و 100 بیمار تالاسمی در استان وجود دارد که 70 درصد نیاز خون استان را به خود اختصاص داده اند، به گونه ای که کل تولید گلبول قرمز استان صرف بیماران تالاسمی می شود و برای بقیه موارد خون را از سایر نقاط کشور دریافت می کنیم.
وی خونرسانی به زنان باردار و مجروحان تصادفات جاده ای را عامل دیگری در بالاترین آمار دریافت کنندگان خون دانست و ادامه داد: تمام تلاش سازمان انتقال خون این است که برای بیماران نیازمند خون مشکلی به وجود نیاید، بر همین اساس از نظر پاسخگویی به نیازهای خونی در استان مشکل خاصی وجود ندارد.
 
شاخص اهداکننده مستمر در استان 64 درصد است
این مسئول در ادامه در خصوص میزان اهداکنندگان خون در استان گفت: با احتساب جمعیت دومیلیون و 500 هزار نفری استان می توان گفت 70 هزار و 200نفر اهدا کننده خون در استان وجود دارد که این میزان شاخص اهدای خون بسیار خوبی است.
وی ادامه داد: از این میزان 93 درصد اهداکنندگان را آقایان و 7درصد را بانوان در بر می گیرند؛ همچنین شاخص اهداکننده مستمر در استان 64 درصد است که میانگین کشوری بین 50 تا 55 درصد می باشد و این نشان دهنده تعهد اهداکنندگان است که به سازمان خون مراجعه و سالی دوبار اهدای خون را در برنامه خود گنجانده اند.
 
کسب رتبه 3 سیستان وبلوچستان از نظر شاخص اهدای مستمر
وی ادامه داد: جایگاه سیستان وبلوچستان از نظر شاخص اهدای مستمر رتبه سوم و از نظر شاخص میزان مشارکت بانوان رتبه چهار در کشور است.
مدیر کل انتقال خون استان تصریح کرد: میزان مشارکت بانوان سیستان وبلوچستان در امر اهدای خون نسبت به کل کشور بیشتر است به گونه ای که در سیستان وبلوچستان میزان مشارکت بانوان و میانگین کشوری 5 درصد است.
 
 
نجات زندگی انسانها و آگاهی از سلامت جسمانی مهمترين اثر اهدای خون
وی ادامه داد: مردم سیستان وبلوچستان در همه حوادث ملی یا بومی احساس نوع دوستی دارند، نمونه آن در زلزله غرب کشور یا حادثه تروریستی مجلس است که مشارکت خوبی را ایفا کردند.
این مسئول مهمترين اثر اهدای خون را نجات زندگی انسانها و آگاهی از سلامت جسمانی بیان کرد و گفت: تحقيقات نشان داده اهدای مكرر خون به ميزان زيادی فرد را در برابر ابتلا به بيماريهای قلبی- عروقی محافظت می كند، همچنين اهدای خون نه تنها برای افراد سالم زيانی ندارد، بلكه موجب جلوگيری از ابتلای آنها به بيماری ها نيز می شود.
وی در ادامه در خصوص برنامه های مختص به روز اهدای خون گفت: در این روز از اهداکنندگان خون توسط مسئولین استقبال می شود، همچنین معرفی دستاوردهای انتقال خون و تقدیر از پرسنل سازمان و افرادی که در ترویج اهدای خون کمک می کنند از دیگر برنامه های این روز به شمار می رود.
 
 

پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز گامی در جهت درمان بیماری ها
خسروی با بیان اینکه انتقال خون ایران پیشرو در منطقه است، افزود: تهیه فرآورده های خونی یکی از کارهای نوین انجام شده در سازمان انتقال خون است که خطر و مشکلات بعد از تزریق خون را کم می کند، هم اکنون 100 درصد بیماران تالاسمی از این فرآورده خونی استفاده می کنند.
مدیرکل انتقال خون ادامه در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: تهیه فرآورده های اختصاصی به مثل پلاکت تک دهنده یکی دیگر از خدمات است که یک واحد آن به مثل 10 واحد فرآورده ای است که به صورت معمول از خون کامل تهیه می شود، این فرآورده باعث افزایش سلامت گیرنده خون می شود.
وی پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز را دیگر اقدام انجام شده دانست و افزود: این امر در درمان بیماری ها نظیر سرطان خون نقش مهمی دارد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchwxnzw23nv6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما