تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۳
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان وبلوچستان گفت: هیچ کسی حق ندارد در کشور بدون دریافت اجازه از مرجع قانونی، راهپیمایی، تظاهرات و تجمعی راه بیندازد.
با دعوت کنندگان تجمعات غیرقانونی برخورد می شود/ خبرنگاران سفیران دانایی و آگاهی هستند
محمدعلی حمیدیان در حاشیه بازدید از دفتر پایگاه خبری عصرهامون که به مناسبت روز خبرنگار انجام شد، در جمع خبرنگاران این رسانه در خصوص فراخوان هایی که برای راه اندازی تجمعات در شبکه های اجتماعی داده می شود، افزود: براساس قانون، هرگونه تظاهرات و راهپیمایی و تجمع در کشور نیازمند دریافت مجوز از مرجع قانونی است.
وی ادامه داد: هیچ کسی بدون مجوز قانونی حق تجمع، راهپیمایی و تظاهرات در شهرها را ندارد، اگر فراخوانی در این راستا باشد و اتفاقی افتاد و مباشرتی صورت گرفت، کسانی که در شبکه های اجتماعی و یا از طریق پیام تلفن های همراه مردم را تحریک به ایجاد تجمعات و راهپیمایی و تظاهرات غیر قانونی کند، به عنوان معاونت در جرم خاص خود، تحت تعقیب قانونی قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به اینکه گاها معاونت در جرم به عنوان یک جرم مستقل است، اظهار کرد: اگر برخی فراخوانی بدهند و مردم را تحریک کنند، براساس قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب سال1375 تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و مجازات هایی نیز در این زمینه در نظر گرفته شده است.
حمیدیان گفت: شاید تجمعی توسط مردم صورت گیرد و منجر به راهپیمایی و تظاهرات نشود که از طریق نیروهای نظامی و انتظامی برای رفع آن اقدام می شود.
وی تاکید کرد: کسانی که مبادرت به تحریک و دعوت مردم به تجمعات و راهپیمایی و تظاهرات غیر قانونی می کنند، مطابق قانون با آنان برخورد می شود، اما برخی موارد مانند ورشکستگی موسسات مالی و اعتباری که مردم تجمع و حرکت شان براساس مطالبه گری است و جنبه تشویش اذهان عمومی ندارد، قانون گذار با آنها کاری ندارد.
 
خبرنگاران را به عنوان یک نقاد می شناسیم
این مسئول قضایی افزود: نامگذاری روز خبرنگار مرهون شهادت محمود صارمی در سال 77در افغانستان است و حق نیز این بود که روزی به این عنوان نام گذاری شود.
وی تصریح کرد: خبرنگاران، کسانی هستند که آشنای نا آشنا هستند، نا آشنا به آن جهت که از مرارت ها و سختی ها و مخاطرات این مسیر و راه، مردم و عوام اطلاع ندارند.
وی اضافه کرد: اعتقاد دارم برخی خواص هم از مشکلات و مرارت های خبرنگاران اطلاع لازم را ندارند، خبرنگارانی که این راه را پذیرفتند قطعا با تهدید در تحدید روبرو هستند، آنان محدود بوده و برخی نیز نمی گذارند کارشان را به بهترین شکل انجام دهند.
حمیدیان تاکید کرد: خبرنگار را به عنوان واژه نمی شناسیم به عنوان یک جریان، راه و مسیر می شناسیم و چنین است.
وی گفت: خبرنگار به عنوان یک عبارت نیست مسیر و راه است به همین جهت است که بسیاری از مشکلات و مرارت ها از مخاطرات در مسیر یک خبرنگار که سفیران دانایی  آگاهی جامعه محسوب می شوند، است.
وی افزود: خبرنگاران با خلق بهترین آثار و واژه های خودشان تلاش می کنند تا مشکلات جامعه را بروز و ظهور داده و به گوش مسئولان برسانند، کسانی که واسطه بین دولت و ملت هستند و گاها به عنوان یک کاتالیزور عمل می کنند و گاها برخی از حکام و حاکمیت را راهبری می کنند.
وی خاطر نشان کرد: خبرنگاران عملکرد حاکمان یک کشور و حاکمان یک دولت را نقادی می کنند چرا که آنان نقاد هستند و نقال نیستند که تنها کار نقل خبر را داشته باشند و براین اساس است که خبرنگاری به عنوان یک حرفه شناخته می شود.
معاون دادگستری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در این مسیری که توام با عشق و به نوعی مشکلات خاص خودش است خبرنگاران ما زحمات خوبی می کشند و اغلب شان سعی می کنند ویژگی های خاص خبرنگاری که حق جویی و حق طلبی و حق نگری است را داشته باشند و به دنبال حق محوری باشند.
وی تاکید کرد: قطعا ما اینها را بسیار بزرگتر از آنچه که شاید برخی بپندارند می پنداریم، آنها شخصیت حقوقی هستند و فراتراز یک شخصیت هستند.
وی در پایان برای پرسنل پایگاه خبری عصرهامون آرزوی سلامتی و بهروزی کرد و گفت: در این رسانه مردمی شاهد نوشته هایی مبتنی بر حق گویی و حق محوری هستیم.
 
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcfvjdyew6dxxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

بلوچ
لطفا پیگیری کنید حکم افرادی که دستگیر شده اند، به کجا رسید؟