تاریخ انتشار :جمعه ۲ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۵
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: برای اجرای کامل طرح های مطالعه شده بخش آبخیزداری و آبخوانداری استان بالغ بر هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص مورد نیاز می باشد.
نیاز هزار میلیاردی برای اجرای پروژه های آبخیزداری/ بهترین عامل نفوذ دهنده آب به زمین، پوشش گیاهی است
عبدالباسط پاکزاد در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: برای اجرای کامل طرح های مطالعه شده بخش آبخیزداری و آبخوانداری استان بالغ بر هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص مورد نیاز می باشد که این میزان اعتبار از محل اعتبارات ملی و استانی باید تامین شود و در صورت تخصیص، این طرح ها به مرحله اجرا در خواهند آمد.
وی در خصوص اینکه کدام یک از پروژه های آبخیزداری سیستان و بلوچستان شاخص است، بیان کرد: تمامی طرح و پروژه های آبخیزداری با توجه به منفعتی که می رسانند شاخص هستند، برخی از پروژه ها باعث تامین آب مورد نیاز سفره های زیر زمینی، برخی برای تجمیع آب های سطحی و غیره می شوند و هر کدام به نوعی سود خود را به مردم می رسانند.
وی ادامه داد: در حوزه سیستان و بلوچستان 5حوزه آبخیز تعریف شده است و در این راستا و براساس اولویتها و با توجه به بودجه تخصیصی اقدام به اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری می شود.
وی اظهار کرد: 17میلیون هکتار از کل میزان 18و7دهم هکتاری وسعت استان، دارای ماهیت آبخیزی می باشند.
وی تصریح کرد: در سالهای پر آبی، حدود20میلیون متر مکعب بارش در سیستان و بلوچستان داشته ایم که درصد بالایی از آنها تبخیر می شود، براساس آمار، در استان یک و 4دهم میلیارد متر مکعب رواناب وجود دارد.
وی افزود: با توجه به فعالیت های آبخیزداری انجام شده در استان از سال 1370 تاکنون، حداقل در هر بارندگی ظرفیت نگهداری 500میلیون متر مکعب آب را در سازه های کوچک آبخیزداری جمع آوری می شود.
این مسئول تاکید کرد: هدف از انجام کارهای آبخیزداری و آبخوان داری برخلاف کارهای دیگر نهادها، نگهداشت و ذخیره سازی آب نیست به طوری که در بندهای ساخته شده این نهاد، از طریق لوله ای آب به مسیر خود اما با سرعت بسیار کمتری ادامه می دهد.
وی در خصوص همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با شرکت سهامی آب منطقه ای و دیگر دستگاه ها، گفت: در بخش فصول آب و کشاورزی اعتبارات برای فعالیت های این اداره کل مشخص و در شورای برنامه ریزی سیستان و بلوچستان که به ریاست استاندار در استانداری برگزار می شود، مطرح و مصوب می شود، براساس این مصوبه ها، بخشی از اعتبارات شرکت آب منطقه ای در فصل اعتبارات بخش آب و برای انجام طرح های آبخیزداری به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تغلق می گیرد و و ما نیز در تعامل دو سویه فعالیتهایی در حوزه سدها برای جلوگیری از رسوب گل و لای در پشت سدها انجام می دهیم، سال گذشته 60میلیون تومان در قالب اعتبارات فصل آب، شرکت آب منطقه ای برای حوزه های آبخیزداری کنارک و چابهار به این اداره کل اختصاص پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: در حوزه آبخیزداری دنبال جامع نگری هستیم و براین اساس فعالیت های مشترکی در حوزه های آبخیز برای مشارکت دیگر دستگاه ها تعریف و از ظرفیت آنها بهره می بریم، متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات استان، جزیره ای عمل کردن دستگاه ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی است.
وی افزایش پوشش گیاهی را از برنامه های مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برشمرد و گفت: بهترین عامل نفوذ دهنده آب به زمین، پوشش گیاهی است.


انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcgwt9q7ak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما