تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۳
مشاور رئیس جمهوری و رئیس کمیسیون توسعه اقتصادی فرودگاههای افغانستان گفت: چابهار بهترین موقعیت برای ترانزیت کالاهای افغانستان به کشورهای دنیا را دارد و راه اندازی منطقه آزاد سیستان این روابط را عمیق تر می کند.
چابهار نقش مهمی در ترانزیت کالاهای افغانستان به کشورهای دنیا دارد/ منطقه آزاد سیستان روابط دو کشور را عمیق تر می کند
به گزارش عصرهامون، محمد داوود سلطان زوی مشاور رئیس جمهوری و رئیس کمیسیون توسعه اقتصادی فرودگاههای افغانستان و هیات همراه در سفری دو روزه به سیستان وبلوچستان از ظرفیت های اقتصادی، تجاری و طرح توسعه اسکله های شهید بهشتی و شهید کلانتری بازدید کردند.
داوود سلطان زوی روز گذشته در نشست با مدیر عامل منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه حمل و نقل کالا بین دو منطقه آزاد چابهار و سیستان قیمت کالا ها برای انتقال به افغانستان را کاهش می دهد، اظهار کرد: چابهار بهترین موقعیت برای ترانزیت کالاهای افغانستان به کشورهای دنیا را دارد و راه اندازی منطقه آزاد سیستان نیز می تواند این روابط را عمیق تر و گسترده تر کند.
مشاور رئیس جمهوری و رئیس کمیسیون توسعه اقتصادی فرودگاههای افغانستان از مهمان نوازی ایرانیان از مردم کشورش قدردانی کرد و افزود:  فعال سازی جاده ترانزیتی چابهار - میلک هیرمند می تواند به افزایش ترانزیت کالا بین دو منطقه آزاد کمک کند.
عبدالرحیم کردی مدیر عامل منطقه آزاد چابهار نیز در این نشست بیان کرد: همزمان با افزایش محدوده فعلی منطقه آزاد چابهار و الحاق بنادر به این منطقه با لایحه ایجاد منطقه آزاد سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز موافقت شده است.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد چابهار یکی از سه منطقه ای است که در سال 1372 در جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید، گفت: با ایجاد منطقه آزاد سیستان پیوند بین منطقه آزاد چابهار و میلک با هر یک از مناطق آزادی که در افغانستان و یا حتی در محدوده های دیگر باشد، می تواند کمک بسیار خوبی برای توسعه و تقویت ارتباطات لجستیکی به لحاظ حمل و نقل و هم از نظر صنعتی بین ایران و افغانستان باشد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: در سالهای اخیر به دلیل توسعه صنعت و فناورِی شکاف های تکنولوژی بین رقبا خیلی کم شد و تمامی شرکت ها به دنبال کاهش هزینه قیمت تمام شده کالاها بودند تا بتوانند در بازارها بمانند زیرا در قیمت تمام شده کالاها، هزینه حمل و نقل بسیار موثر است و بعد از اهمیت پیدا کردن هزینه حمل و نقل در قیمت تمام شده کالاها، شرکت های بزرگ به دنبال جابجا کردن خطوط تولید و تلاش برای نزدیکی به بازارهای مصرف بوده اند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت جایگاه چابهار در مسیر بین المللی ترانزیت، در سیاست های کشور مسیر توسعه شرق مورد توجه قرار گرفته است، این مسیر که برای دسترسی به کشورهای شمال ایران، آسیای میانه و افغانستان به عنوان یک مقصد و برنامه راهبردی مطرح بوده در سند توسعه محور شرق برنامه ریزی شده است.
مدیر عامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: مسیر ترانزیت جاده ای هم اینک با ظرفیت ترانزیت بیش از دو میلیون تن بار در حال بهره برداری است در این راستا تلاش شده تا زیرساخت های لازم از جمله آب، برق، فرودگاه، بندر و راه آهن همزمان در چابهار توسعه پیدا کند.
کردی در پایان خاطر نشان کرد: در ارتباط با فرودگاه چابهار دو فاز در حال توسعه، ایجاد ترمینال برای یک میلیون مسافر در فرودگاه فعلی و ایجاد یک شهر فرودگاهی در چابهار در دستور کار قرار دارد.
گفتنی است بازدید از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و منطقه آزاد فرودگاه امام خمینی (ره) از دیگر برنامه های این هیات کشور افغانستان به ایران است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciv5azpt1auw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما