تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۶
کارشناس ارشد زراعت سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: به دلیل نبود کارخانه روغن کشی فعال، متاسفانه دانه های روغنی تولیدی این خطه پهناور به صورت خام به فعالان صنایع تبدیلی در استانهای دیگر فروخته می شود.
خام فروشی دانه های روغنی در نبود کارخانه روغن کشی در سیستان و بلوچستان!
علی اکبر اربابی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: باوجود کشت دانه های روغنی مختلف در سیستان و بلوچستان تنها کارخانه روغن کشی استان در منطقه آزاد چابهارغیر فعال است و روغن گیری از دانه های روغنی با محوریت کنجد، تنها در برخی از کارگاه های کوچک موجود در شهرک های صنعتی و به صورت محدود صورت می پذیرد.
وی ادامه داد: با توجه به نبود صنایع تبدیلی، دانه های روغنی تولیدی در استان، به صورت خام و برای فرآوری به استانهای دیگری به مثل فارس، خراسان و غیره فرستاده می شود.
وی تاکید کرد: جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان آماده حمایت و ارائه تسهیلات لازم به کشاورزان و علاقمندان فعال در عرصه دانه های روغنی است.
وی خاطر نشان کرد: به ترتیب در سال گذشته کلزا با هزار، کنجد با 800، گلرنگ با 630و آفتابگردان با 100هکتار بالاترین آمار کشت دانه های روغنی سیستان وبلوچستان را به خود اختصاص داده بودند.
اربابی اضافه کرد: در هرهکتار در اراضی کشت کلزا و گلرنگ هزار و 200کیلو و در بخش کشت آفتابگران و کنجد یک تن برداشت دانه های روغنی را در استان شاهد هستیم.
وی خاطر نشان کرد: دانه های کشت شده آفتابگردان با توجه به میزان کم کشت، بیشتر به عنوان آجیل مورد بهره برداری قرار می گیرد و برای روغن گیری استفاده نمی شود.
وی تاکید کرد: کشت کلزا و دانه های روغنی با هدف تأمین روغن مورد نیاز کشور، در تناوب با زراعت گندم و جو موجب کاهش بیماری‌ها، آفات و علف‌های هرز می‌شود، دارای خرید تضمینی درزمان برداشت بوده، عامل بهبود واصلاح خاک محل کشت با کاه وکلش باقیمانده جهت کشت سال بعد می شود.
وی بیان کرد: جهاد کشاورزی نیز با ارائه تسهیلات ارزان قیمت، ارائه یارانه کود، سم، دستگاه ها و ادوات کشاورزی وغیره از کشاورزان این محصولات حمایت می کند.
این کارشناس زراعت با اشاره به ابلاغ برنامه دو هزار هکتاری وزارت جهاد کشاورزی به استان برای کشت دانه روغنی گلرنگ، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به خشکسالی های پی در پی و رو به شوری رفتن خاک اراضی کشاورزی استان، کشاورزان علاقه خاصی به کشت گیاه گلرنگ پیدا کرده اند چرا که این گیاه به کم آبی و شوری خاک مقاومت است و امیدواریم امسال 630هکتار میزان کشت سال گذشته به هزار هکتار افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: خرید تصمینی دانه های روغنی نسبت به سایر محصولات بیشتر می باشد، در سال زراعی گذشته قیمت هر کیلو کلزا در استان دوهزار و 886و هرکیلو گلرنگ دو هزار و618تومان بوده است.
 
انتهای پیام//
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqt9q3ak9zu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما