کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کدام مسئولین برای محرومیت سیستان گریه کردند؟

17 مهر 1397 ساعت 13:26

روز گذشته پس از فرماندار زابل نماینده مردم سیستان نیز برای محرومیت سیستان در صحن مجلس گریست.


به گزارش عصر هامون به نقل از ، پایگاه خبری اوشیدا ؛ سیستان از گذشته تا به امروز مهد تمدن و زیبایی در ایران شناخته می شده است، این سررزمین را همگان به عنوان زادگاه رستم شاهنامه و یعقوب لیث صفاری می شناسند، اما با تغییرات آب و هوایی و همچنین سد سازی کشور افغانستان در محدوده جغرافیایی خود باعث شد تا بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران به سرعت بر روی نوار نابودی قرار گیرد.
در این بین ، تالاب هامون قربانی، بدعهدی همسایه نامهربان و همچنین ، عدم مسئولیت پذیری مدیران در سیستان شد، عدم توجه مدیران قبلی باعث شده است تا حتی کسانی که در این برهه از زمان بر روی کار مینتوانند نتوانند خدمات ارزنده ای به مردم صبور سرزمین سیستان بدهند.
با خشک شدن تالاب هامون، معیشت خانواده هایی که اکثر از این تالب به وسیله ماهیگیری، کشاورزی و دامداری تامین می شد تحت تاثیر قرار گیرد، مردم با شروع خشکسالی در سیستان دور جدیدی از زندگی را تجربه می کردند، آنهایی که بجز ماهیگیری و دامداری تا کنون شغل دیگری را تجربه نکرده بودند اکنون باید به فکر معیشت خانواده ها باشند.
بدین ترتیب مرز به فرصتی برای شروع تازه برای سیستانیان تبدیل شد، سیستانیان و شهرهای همجوار و مرزی افغانستان که در گذشته نیز با هم داد و سنتد داشتند، زمدگی جدید را پیش روی داشتند، درآمد از مرز کافی بود و حتی بیشتر از آن چیزی بود که مردم تصورش را می کردند.
سیستانیان از ایران سوخت به افغان ها میفروختند و از آن طرف اجناس ارزان قیمت افغان ها را وارد بازار ایران می کردند، به طوری که بازار زابل به یکی از بزرگترین بازارهای صوتی و تصویری ایران تبدیل شده بود.
دیری نیانجامید که مرز نیز به دلیل نا امنی در جنوب استان ، از فرصت به تهدید تبدیل شد، دیوار بتنی و چهار متری که استحکام آن همانند یک دژ قوی می ماند مرز ایران و افغانستان را برای همیشه مسدود کرد، و هیچ فعالیتی همانند گذشته تا کنون در این مرز نشد.
با بسته شدن مرز دور جدیدی از زندگی برای سیستانیان آغاز شد، کسانی که توانسته بودند مبلغی از مرز پسنداز کنند، مهاجرت را انتخاب کردند و اندک خانواده های باقی مانده در سیستان نیز ، ماندند تا فرصت جدید برای اشتغال پیدا کنند.
 


اما این بار محرومیت، با تمام قدرت وارد سیستان شده بود؛ سیستان با تمدن ۵ هزار ساله خود، کم کمک در حال تبدیل شدن به ویرانه ای بزرگ در جنوب شرق کشور است، این منطقه به دلیل وطش طوفان های شن و همچنین ، نبود آب بر اثر خشکسالی شدید، به بدترین جای دنیا برای زندگی تبدیل شده است.
زندگی سخت و دشوار سیستانیان این روزها دل هر انسانی را به درد می آورد، در حالی که روز گذشته به دلیل عدم توجه دولتی ها به این منطقه نماینده مدرم سیستان در مجلس گریه کرد.
حبیبالله دهمرده نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند که درباره عدم ساماندهی تبخیر و رسوب آب سدها در صحن علنی مجلس از وزیر نیرو سوال میپرسید ضمن تاکید بر وضعیت بد آبی استان سیستان و بلوچستان، با بغض و گریه از وزیر نیرو و رییس جمهور خواست که به وضعیت این استان رسیدگی کنند.

دهمرده : مردم چه گناهی کرده اند در سیستان زندگی می کنند؟

حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی امروز در صحن علنی مجلس گفت: متاسفانه در سه دهه گدذشته با سد سازی افاغنه بر روی رود هیرمند، ۸۰ درصد تالاب هامون در طول سال خشک است و در این سال های هیچگاه افاغنه به قرارداد بین المللی ایران و افغانستان پایبند نبوده اند.
وی با بیان اینکه اگر خدمات جمهوری اسلامی ایران نبود اکنون نامی از سیستان بر سر زبان ها جاری نمی شد افزود : در سال زراعی جدید آورد آب رودخانه هیرمند منفی ۹۸ درصد است که در تاریخ بی سابقه بوده است .
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه وزارت نیرو در ۵۰ سال گذشته نه تنها راه حلی برای آب شرب سیستان پیشبینی نکرده است بلکه آب شرب زاهدان را هم وابسته به رودخانه هیرمند کرده است.
وی بیان داشت : امروز کل منطقه سیستان به کانون ریزگرد ها تبدیل شده است، بیکارترین منطقه و آلوده ترین شهر جهان زابل اعلام شده است که این نه در شان نظام جمهوری اسلامی و نه در شان مردم سیستان است.
دهمرده تصریح کرد: سیستان تنها منطقه ای است که هنوز گازکشی ، راه آهن و حتی آب سرب ندارد، آقای وزیر کجای ایران چنین شرایطی دارد، مگر اینها ایرانی نیستند.
وی همچنان خطاب به وزیر نیرو گفت: شما حتی تصور آن را هم نمی توانید بکنید که چه بر سر آنها می گذرد، راستی آقای رئیس جمهور آقای وزیر اگر جای آنها بودید چه میکردید مردمی که با لتماس به من می گویند آقای دهمرده چه کنیم ، تو را به خدا کاری بکن.
سخنان دهمرده روز گذشته در صحن مجلس با تنها با گریه او همراه نبود بلکه هزاران سیستانی نیز با این سخنان هم درد شدند و اشک ریختند.

فرماندهار زابل: ریه کودکان از آهن نیست

پیشتر هوشنگ ناظری فرماندار شهرستان زابلنیز به وضع بد معیشتی مردم در سیستان افسوس خورد و چشمانش جاری از اشک شد.
وی در حین گفت و گو با خبرنگار صدا و سیما از وضعیت وحشتناک طوفان های سیستان گفت و کنترل احساسات از دست وی خارج و به کمک گریه غم خود را با سیستانیان شریک شد.
وی در این گفت و گو بیان داشت: اگر از کتار تیر های برق در برخی از روستاهای سیستان عبور کنید، تاج تیر برق به منار زانوی شما قرار می گیرد، این نشان می دهد که تپه های شن تا چه اندازه پیشروی کرده اند.
ناظری با چشمانی پر از اشک افزود: کودکانی که در روستاهای سیستان زندگی میکندد، ریه هایشان از آهن نیست.
با این حال امروز تیتر یک تمام خبرگزاری ها این بود که در سیستان چه می گذرد که اشک نماینده مردم سیستان در صحن مجلس درآمد، باید گفت که در زابل زندگی از حرکت ایستاده است و این زمان است که به طبق عادت به جلو حرکت می کند.


انتهای پیام/     


کد مطلب: 105355

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/105355/کدام-مسئولین-محرومیت-سیستان-گریه-کردند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir