تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۲
شهرستان چابهار به عنوان قطب استراتژیک کشور به اقیانوس هند و ظرفیت های بی بدیل صنعتی و تجاری اجباراً جولانگه کودکان کار و معتادین صنعتی در معابر نشانه دار شده که جای بسی تأسف برای ریاست بهزیستی این شهرستان و برخی نهادهای ذیرربط است.
قصور رئیس بهزیستی چابهار در ساماندهی کودکان کار و معتادان زباله گرد/چرا کمیت اداره بهزیستی چابهار می لنگد
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، آقای حسن تاوانه که به اولویت متولی اصلی رسیدگی به وضعیت معتادان، معلولین و کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست می باشد در طول چندین سال تلاش نتوانسته بین رؤسای ادارت این شهرستان برای مبارزه با این معضل اجتماعی هماهنگی ایجاد و یا به درستی مطالبه گری کند.
 
 شاید بهزیستی نتواند به تنهایی چنین مشکل بزرگی را در چابهار حل کند ولی چرا قادر نبوده با پای کار آوردن ادارات مختلف شهری به حل این بحران جدی کمک کند!
 
کودکی که در مدرسه مشغول به تحصیل است و بعد از ساعت درسی باید در خانه مشغول یادگیری و استراحت شود چرا باید در کنار خیابان دستمال کاغذی و یا بنزین فروشی کند؟! اگر ریاست بهزیستی شهرستان برای حل این ابهامات چندین ساله راه حلی ندارند استعفا دهند تا شخص شایسته تری به رتق و فتق دریوزگان بپردازد.
 
این مطلب که جناب تاوانه توانسته با راه اندازی کمپ های ترک اعتیاد با کمک به بخش خصوصی به ترک اعتیاد معتادان کمک کند نادیده گرفته نخواهد شد ولی رهایی هزاران معتاد چابهار از آسیب های مخرب اجتماعی با چندین کمپ ترک اعتیاد قابل حل نیست، زمانی که معتادان پول ترک اعتیاد خود را ندارند باید توسط نهاد دولتی بهزیستی به زندگی سالم شهری بازگردند.
 
محکم نگه داشتن کرسی ریاست در کشوری اسلامی درست در زمانی که مدیر می داند نمی تواند گره ای از مشکلات جامعه را که مسئولیتش را بر عهده دارد بردارد، مطمئنا تبعات ناگواری برای جامعه و مرده های متحرک(معتادان صنعتی و زباله گرد) خواهد داشت.
 
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و قطب آینده پتروشیمی و فولاد کشور و دروازه توسعه سواحل استراتژیک دریای عمان که دارای ظرفیت های استثنایی است به مانند بسیاری دیگر از شهرهای استان سیستان و بلوچستان از عواقب و آسیب های توسعه نامتوازن بی بهره نمانده است. کودکان کار و معتادان متجاهر به حدی در معابر این شهر دیده می شوند که تأثر و تأسف هر بیننده ای را بر می انگیزاند.
 
سازمان بهزیستی، تخصصی ترین نهاد دولتی در پیشگیری از بروز و شیوع آسیب های اجتماعی و معلولیت هاست و باید منشا خدمات حمایتی، خدمات توانبخشی به جامعه معلولین و اقشار آسیب پذیر باشد. این سازمان باید خدمات تخصصی برای اقشار آسیب پذیر از جمله ارائه خدمات به انواع آسیب های اجتماعی از کودکان کار تا ساماندهی معتادان و راه اندازی گرم خانه و هدایت کمپ های ترک اعتیاد و رسیدگی به کودکان و زنان خودسرپرست، بی سرپرست و بدسرپرسا را در دستور کار خود قرار دهد. در برنامه ششم توسعه نیز تولیت مسائل اجتماعی با رویکرد حمایت های اجتماعی به سازمان بهزیستی سپرده شده است.
 
با علم به اینکه پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیاز به رویکرد اجتماع محور با همراهی سایر دستگاه های دولتی همچون شهرداری ها دارد، اما چرا این سازمان و نماینده اش در چابهار نتوانسته چنین اجماع و هماهنگی را ایجاد نمايد؟
 
مگر نه اینکه طی مصوبه دولت قرار شده بود در سطح شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر اورژانس اجتماعی راه بیفتد؛ اورژانس اجتماعی با کادر متخصص مجهز؟ آیا در چابهار چنین مراکزی وجود خارجی دارند؟!
 
کودکی که صبح ها در مدرسه مشغول به تحصیل است بايد در سایر ساعات شبانه روز در خانه مشغول یادگیری و استراحت شود، براستی دیدن صحنه فروش دستمال کاغذی و بنزین در کنار خیابان توسط کودکان معصوم مسئولین اداره بهزیستی را آزار نمی دهد؟! اگر متولیان امر در شهرستان برای حل معضلات ریز و درشت اجتماعی راه حلی ندارند آیا  استعفا و باز کردن راه خدمت برای اشخاص شایسته تر و موفق تر در رفع مشکلات مردم، راه حل مناسبی نيست؟
 
کمپ های چابهار به بازگشت معتادان به آغوش جامعه کمک قابل ملاحظه ای کرده اما آیا این تعداد کمپ تکافوی وضعیت موجود را می کند؟ آیا وقتی افراد گرفتار در دام اعتیاد هزینه مالی لازم برای ورود به کمپ های بخش خصوصی جهت ترک را نداشته باشند، نهادهای متولی مثل بهزیستی دیگر هیچ وظیفه ای ندارند؟!
اینکه ما به سلامت اجتماعی و حوزه آسیب های اجتماعی کمتر پرداختیم یک واقعیت است چراکه به فراخور افزایش جمعیت به مقابله با آسیب های اجتماعی توجه بیشتری را می طلبد.

طبق آمار وزارت بهداشت و مطالعه ای که در سال جاری صورت گرفته حدود ۵.۴ درصد افراد ۱۵ تا ۶۴ سال جامعه هفته گذشته (نسبت به زنان انجام مطالعه مذکور) مصرف مواد مخدر داشتند، این عدد تقریبا می شود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر. در چابهار اگر آمار واقعی و صحیح را داشته باشیم ما از متوسط کشور هم بالاتريم!
طبق تاکید رئیس سازمان بهزیستی کل کشور اعتیاد؛ اولویت اول بهزیستی در مقابله با آسیب های اجتماعی است و ارائه طرح های بزرگ کشوری برای مقابله با آسیب های آن در دستور کار قرار دارد.
 
اولین رویکرد این سازمان تلاش همه جانبه، فرایند محور و پایدار در پیشگیری از شیوع آسیب های اجتماعی است، اولویت اول سازمان بهزیستی در آسیب ها نیز "اعتیاد" است به این دلیل که هم افزایی در ایجاد سایر آسیب ها دارد.
 
با توجه به اهمیت پیشگیری با آگاه سازی جامعه و شروع حمایت ها از دوران کودکی، ۲ طرح بزرگ اجتماعی در کشور در دست اجرا است، نماد (نظام مراقبت های اجتماعی از دانش آموزان) یکی از این طرح ها است که با هدف حمایت و آموزش خانواده ها، دانش آموزان، معلمان و مربیان با همکاری ۶ وزارتخانه در حال اجرا است.

سوال اساسی از مدیر اداره بهزیستی چابهار این است که آیا این طرح در تنها بندر اقیانوسی کشور اجرا می شود یا خير؟! و اگر پاسخ منفی است نقش مدیریت منفعل این اداره در وضع موجود چه میزان است؟
 
طی تحقیقی که در سیستان و بلوچستان انجام شده، از ۲۲۰ کودک پسر و دختری که در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند، ۵۱ درصد پدر و مادر هر دو اعتیاد داشتند، ۳۱ درصد مادر معتاد بود و ۱۸ درصد پدر معتاد بوده، نقش محوری مادر در اعتیاد فرزند چقد موثر است، آيا در چابهار مرکز نگهداری مادر و کودک راه اندازی شده و یا اراده ای بر پیگیری راه اندازی آن وجود دارد؟
آیا اداره بهزیستی چابهار به مقوله پیشگیری، درمان و حمایت های اجتماعی ورود جدی داشته و مراکز اجتماع مدار را راه اندازی کرده است؟
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfvvdytw6dxxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما