ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> ​کلنگ زنی بخش گاز نیروگاه گازی زاهدان توسط وزیر نیرو | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰
وزیر نیرو صبح امروز با حضور در زاهدان کلنگ آغاز عملیات اجرایی بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی زاهدان با ظرفیت 480 مگاوات را به زمین زد.
​کلنگ زنی بخش گاز نیروگاه گازی زاهدان توسط وزیر نیرو
به گزارش عصرهامون، رضا اردکانیان در این مراسم اظهار کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده قرار است تا واحدهای گازی این نیروگاه تا سال 99 و واحد بخار آن نیز تا سال 1400 تکمیل و وارد مدار شود.
وی افزود: وزارت نیرو با سرمایه گذاری هزار و 300 میلیارد تومان کار اجرای این طرح را بر عهده گرفته و جزو قول هایی بود که در سفر قبلی خود به مردم این استان داده بودم و خدا را شاکرم که در هفته وحدت کلنگ زنی آن را آغاز کردیم و امیدوارم تا زمینه های رونق توسعه در این استان پیشرفت بیشتری داشته باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم اظهار کرد: با توجه به محدودیت هایی که در این استان وجود دارد لازم است تا دولت در بخش انرژی توجه و اهتمام بیشتری به خرج دهد چرا که پیش بینی می شود در سال های آتی با کمبود 400 تا 500 مگاواتی برق مواجه شویم و از هم اکنون باید به فکر راه چاره باشیم.
وزیر نیرو گفت: این وزارتخانه هزار و 121 طرح و پروژه در حوزه آب و برق سیستان و بلوچستان با اعتبار پنج هزار و 500 میلیارد تومان در دست اجرا دارد.
وی اظهار کرد: 11طرح در زمینه تامین آب، 445 طرح در زمینه آب و فاضلاب شهری و روستایی و 665 طرح در حوزه برق و انرژی در سیستان و بلوچستان توسط وزارت نیرو در دست اجراست.
وی ادامه داد: تامین آب و برق را نمی توان فقط
از یک دستگاه انتظار داشت بلکه لازمه آن همکاری تمام ارگان ها در این زمینه است.
وزیر نیرو افزود: امیدواریم که وزارت نیرو تا پایان سال 1400 بتواند هزار و 400 مگاوات به ظرفیت برق سیستان و بلوچستان اضافه کند که این اتفاق بسیار بزرگی در زمینه تولید انرژی در این استان محسوب می شود.
وی بیان کرد: جنوب شرق کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با کمبود تولید انرژی در منطقه رو به رو بوده است.
اردکانیان گفت: سیستان و بلوچستان طولانی ترین خطوط انتقال برق را دارد که این امر هزینه های سنگینی در تامین و نگهداری انرژی ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه جنوب شرق کشور می تواند یکی از کانون های تولید انرژی برای صادرات برق به کشورهای همسایه باشد، تصریح کرد: در صدد هستیم که هاب انرژی در سیستان و بلوچستان برای صادرات ایجاد کنیم.
وزیر نیرو ادامه داد: سیستان و بلوچستان ظرفیت های بسیار زیادی در زمینه انرژی های تجدید پذیر دارد که باید با همکاری بخش خصوصی از این ظرفیت ها استفاده کنیم. تدارک و تامین منابع مالی دولتی برای ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی زاهدان کار راحتی نبود که خوشبخاته این اقدام توسط وزارت نیرو انجام شد.
اردکانیان خاطر نشان کرد: وزارت نیرو متکی به منابع داخلی است و بوجه عمرانی دولتی زیادی ندارد که بتواند اعتبار تمام طرح ها را به تنهایی تامین کند.
وی ادامه داد: اولویت وزارت نیرو تامین آب و برق مطمئن برای سیستان و بلوچستان و سایر مناطق کشور است و از تمام راهکارها برای تامین آب پایدارو مطمئن برای سسیتان و بلوچستان بهره خواهیم گرفت. وزارت نیرو مسئول تامین
آب است و برای این کار از آبهای متعارف و غیر متعارف استفاده خواهد کرد.
اردکانیان افزود: شیرین سازی آب در اولویت وزارت نیرو است و با تمام توان اقدامات لازم در این زمینه را انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از استانهای مهم مرزی کشور است، ادامه داد: استان های مرزی ما ویترین نظام و کشور جمهوری اسلامی ایران هستند.
وزیر نیرو خاطر نشان کرد: ما جدا از وظایف خود باید سعی و تلاش زیادی داشته باشیم که از همه فرصت ها و امکانات برای تامین آب و برق پایدار استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان حفظ حیات و زندگی اولویت همه ما بوده و است که امیدواریم با بکارگیری همه ظرفیت ها بتوانیم برای مساله آب پایدار در این استان فکرهای اساسی و ماندگاری را عملیاتی کنیم.
اردکانیان با اشاره به وضعیت اقلیمی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در موضوع آب اعلام کردم با توجه به تجربه اوایل دهه 80 و اطلاعی که از شرایط بلند مدت اقلیمی منطقه داریم و اینکه هر سه دهه گرفتار خشکسالی می شود و با دخالت های دولت مرکزی کار به حکمیت و امضای معاهده های جدید بر سر حقابه های هیرمند شده و حقابه های قبلی کاهش یافته است.
وی گفت: برای تامین حق آبه هیرمند و هریرود دستگاه تخصصی که وزارت نیرو است مناسب ترین دستگاه برای پذیرش مسئولیت کمیسیون مشترک ایران و افغانستان برای پیگیری حق آبه است.
وزیر نیرو تصریح کرد: این آمادگی را وزارت کشور اعلام کرده که با افغانستان در حوزه هریرود و هم حوزه هیرمند همکاری وسیعی را شروع کنیم و آن را استمرار دهیم که حقابه قانونی جمهوری اسلامی ایران جزو ضروریات این همکاری است.
تعیین تکلیف مشکل آب سیستان وبلوچستان در کارگروه ملی
وزیر نیرو همچنین در جمع مدیران سیستان و بلوچستان گفت: طرح های کلان برای حل مشکل آب این استان در بلندمدت باید در چارچوب کارگروه ملی آب کشور
برنامه ریزی و اجرا شود.
رضا اردکانیان در دومین نشست بررسی مصوبات سفر تیرماه وزیر نیرو به این استان، با حضور احمد علی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان و شماری از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تکلیف آب این استان را باید در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مشخص کنیم.
وی افزود: در بلند مدت از آنجایی که انجام طرح های کلان از عهده یک دستگاه اجرایی به تنهایی خارج است به همین دلیل کارگروهی ملی به ریاست وزیر نیرو و عضویت دستگاه های مرتبط با موضوع آب تشکیل شده تا همه دستگاه ها نسبت به این طرح های آبی حس تعلق داشته باشند.
وزیر نیرو با بیان اینکه این کارگروه در حوزه استانی با ریاست استانداران و دبیری مدیرعامل آب منطقه ای برگزار می شود، ادامه داد: در این کارگروه از اسفند سال گذشته برای استانها طرح های پیمایش آب محور تدوین می شود.
وی تصریح کرد: برای حل مشکلات سیستان و بلوچستان نیز پیشنهاد می کنم طرح های کلان در ارتباط با آبهای ژرف، انتقال آب از دریای عمان، حق آبه هیرمند، آب های مرزی و منابع زیرزمینی را در کارگروه استانی تهیه و برای ارائه در کارگروه ملی ارسال کنید.
اردکانیان با اشاره به پوشش کم شبکه فاضلاب در سیستان و بلوچستان گفت: اگر برای فاضلاب شهرهای این استان فکری نشود ممکن است در این نقطه از کشور نیز به شرایط استان خوزستان دچار شویم.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین برای فاضلاب سیستان و بلوچستان باید طرحی تدارک ببنیم و در قالب آن ذینفعان فاضلاب را پیدا کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه ظرفیت تاسیسات نصب شده برق در سیستان و بلوچستان ظرف 2 و نیم سال آینده 2 برابر می شود، گفت: هم اینک ظرفیت تولید هزار و 300 مگاوات برق در این استان وجود دارد که تا
2 و نیم سال آینده به این ظرفیت هزار و 350 مگاوات دیگر اضافه می شود.
وی با توجه به درخواست فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان برای برقدار کردن پاسگاه های مرزی، گفت: مجوز برقرسانی به پاسگاه های مرزی این استان از طریق خطوط انتقال برق روستایی صادر می شود همچنین علاوه بر این رسیدگی به دیگر نیازها و درخواست های پاسگاه های مرزی در اولویت خواهد بود.
وزیر نیرو با اشاره به شرایط فعلی کشور در مواجهه با دیگر کشورها گفت: اکنون کشور ما با شرایط خاصی مواجه شده و از طرفی تحولات وسیعی در دنیا در حال انجام است.
اردکانیان ادامه داد: دولت ایران قرار و مدارهایی با گروه موسوم به 1+5 گذاشت اما آمریکا از آن گروه خارج شد و دیگر اعضا باقی مانده اند؛ تا کنون هم بر حسب ظاهر ذکر می شود که بر تعهدات شان باقی مانده اند و بنا دارند که سازوکارهایی را در این رابطه طراحی کنند.
وی ادامه داد: شرایط فعلی به نوعی است که صف بندی های کلان در سطح دنیا روی موضوع ایران، برجام و منطقه خاورمیانه متمرکز شده است.
اردکانیان افزود: با این حال ما از اینکه قرار است همه صف بندی ها بر سر ما باشد دچار خوش خیالی نخواهیم شد چرا که معادلات پیچیده اقتصادی دنیا ممکن است در طول 24 ساعت تغییراتی در مواضع کشورهای مختلف ایجاد کند.
وی با بیان اینکه همه کشورها نشان دادند رودربایستی ندارند، ادامه داد: هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران یکی از عرصه هایی بود که همه قدرت های دنیا با وقاحت هر چه تمام تر پشت سر یک رژیم خونریز که همه اصول و قواعد حقوق بشر را زیر پا گذاشته بود، جمع شدند.
وزیر نیرو ادامه داد: سعی می کنیم با هوشمندی تمام حرکت کنیم و باید این آمادگی را داشته باشیم که اگر میدان از این هم سخت تر شود با اتکا به ظرفیت ها و امکانات خودمان برای حفظ کیان کشور و آسایش مردم تلاش کنیم.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdz90fjyt0zf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما