ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> هجوم شتر های گرسنه به آخرین پوشش گیاهی موجود در تالاب هامون! | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۸
هجوم شترهای گرسنه به تالاب هامون باعث شده است تا بخش عظیمی از پوشش گیاهی تالاب در حال نابودی کامل باشد.
هجوم شتر های گرسنه به آخرین پوشش گیاهی موجود در تالاب هامون!
هجوم شتر های گرسنه به آخرین پوشش گیاهی موجود در تالاب هامون!
به گزارش عصرهامون، با خشک شدن تالاب بین المللی هامون کف این تالاب امروزه به منطقه ای خشک با پوشش گیاهی درخت گز تبدیل شده است.
به طور کل در منطقه سیستان هرکجا آب به مدت طولانی ماندگار باشد پس از خشک شدن آب آن منطقه درختان گز رشد می کنند، این پدیده در برخی از سواحل چاهنیمه ها به وضوح مشاهده می شود.
اما مهمترین وظیفه این پوشش گیاهی در هنگام طوفان جلوگیری از حمل ریزگردهای بستر تالاب هامون است، پوشش گیاهی تالاب در برخی از نقاط باعث شده است تا نقش یک سپر دفاعی را بازی کرده و عامل جلوگیری از حمل ماسه ها بادی شود.
با این حال این پوشش گیاهی که نیاز به آب نیز ندارد، امروز به دلیل چرای بی رویه دام ها در حال از بین رفتن است، هجوم شترهای گرسنه به این تالاب باعث شده است تا بخش عظیمی از پوشش گیاهیی تالاب در حال نابودی کامل باشد.
غلامعلی غفاری مقدم کارشناس ارشد زیست شناسی و فعال محیط زیست سیستان در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا گفت: در بازدید از بستر تالاب هامون سابوری، مهمترین موردی که توجه ما را جلب کرد وجود صدها شتر در این منطقه بود که در حال از بین بردن آخرین سرشاخه های سبز گز و بوته های اندک سبز باقی مانده بودند.
وی افزود: شترجانوری خاص اکوسیستم های بیابانی می باشد و هنگامی که وارد اکوسیستم تالابی در حال مرگ مانند هامون می شود باعث تسریع تخریب آن می شود ادرار این جانور به شدت اسیدی می باشد و در هرجا که بر زمین بریزد ریشه گیاهان از جمله نی و .... را می سوزاند و زمین در آن ناحیه فاقد پوشش گیاهی می شود.
غفاری مقدم اظهار داشت: با توجه به اینکه حاشیه جنوبی هامون سابوری در مناطقی مانند میانکنگ، دردل، ریگ عذرا، تیشه کنی، کنگ حیدر و .... دارای تپه های بزرگی از ماسه بادی است که فعلا توسط جنگل های گز وبرخی گیاهان بوته‌ای مهار شده است اگر با این روند ورود بی رویه شترها آسیب ببیند و درختان گز و بوته‌ها از بین بروند آزاد شدن این تپه ها در هنگام طوفان چنان گرد و غباری در آسمان منطقه نیمروز ، شهر زابل و بخش های وسیع از شهرستان هامون ایجاد خواهد کرد که از وضعیت امروز منطقه میانکنگی به مراتب بدتر خواهد شد.
کارشناس ارشد زیست شناسی و فعال محیط زیست سیستان تاکید کرد: به عنوان یک فعال محیط زیست از فرمانداری شهرستان نیمروز خواستیم با توجه به ناکارآمدی سازمان محیط زیست در حل این معضل بهتر است اقدام کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcftvdyjw6dx0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما