> کاهش سن ایدز در ایران زنگ خطر ابتلا برای زنان نواخته شد | عصر هامون
تاریخ انتشار :جمعه ۹ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۳۲
در گفتگو با کارشناس بیماری های رفتاری مطرح شد؛

کاهش سن ایدز در ایران/ زنگ خطر ابتلا برای زنان نواخته شد

کاهش سن ابتلا به ایدز و همچنین افزایش زنان مبتلا به ایدز بزرگترین دغدغه‌های امروز مسئولان کشور در زمینه این بیماری است.
کاهش سن ایدز در ایران/ زنگ خطر ابتلا برای زنان نواخته شد
به گزارش عصرهامون، کارشناس بیماری های رفتاری گفت: ترس از قضاوت یا طرد شدن یکی از دلایلی است که باعث می‌شود افراد حتی در زمان مواجهه با ویروس تمایلی به وضعیت خود نشان ندهند که در چهارمین برنامه استراتژیک کشوری کنترل ایدز با رویکرد نوین به این مسئله پرداخته شده به این ترتیب که هدف انگ زدایی بوده تا به بیمار آچ آی وی هم مثل دیگر بیماری های مزمن مانند دیابت و هپاتیت فارغ از هر گونه قضاوت و برچسب پرداخته شود.
حداد در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: نخستین مورد ثبت شده مبتلا به HIV در ایران در سال 66 در یک کودک ۶ساله مبتلا به بیماری هموفیلی شناسایی شد که از فرآورده‌های خونی آلوده وارداتی از فرانسه دریافت کرده بود.
وی در ادامه بیان کرد: در بیماری HIV ممکن است بیمار در ابتدا متوجه هیچ علامتی نشود و بعد از ورود ویروس علایمی شبیه به آنفولانزا مشاهده می شود که اغلب پس از یک هفته از بین می رود.
کارشناس بیماری های رفتاری با اشاره به اینکه این عفونت، بی سر و صدا به تضعیف سیستم ایمنی بدن می پردازد، گفت: از روی ظاهر فرد نمی توان تشخیص داد که به این بیماری مبتلا هست یانه و تنها با یک آزمایش ساده به مدت ۲۰ دقیقه مشخص می شود.
وی استفاده از وسایل شخصی و یک بار مصرف در مراجعه به آرایشگاه ها، انجام حجامت، معتادین تزریقی، حفاظت از ارتباط های مشکوک جنسی را از روش های بسیار مهم درمان بیماران HIV عنوان کرد و افزود: با درمان فرد مبتلا تعداد ویروس کم شده وانتقال صورت نمی گیرد.
حداد خون و فرآورده های خونی، ارتباط جنسی محافظت نشده، انتقال ویروس از طریق مادر آلوده به جنین وکودک را از راه های انتقال بیماری ایدز دانست و توضیح داد: خوشبختانه  با وجود داروهای موجود باعث شده میزان ویروس در بدن بیماران مبتلا به HIV به صفر برسد و خطر شیوع بسیارکم شود.
 
وی یادآوری کرد: درمان به موقع موجب می شود که فرد مبتلا هم مانند همه انسان های عمر طبیعی داشته باشند و اگر مادری باردار شود کودکی سالم به دنیا آورد  و در مراکز خدمات جامع سلامت این تست به صورت رایگان از زنان باردار تهیه می شود.
وی باتوجه به اینکه داروهای اچ آی وی بسیار گران می‌باشد و داروها رایگان در اختیار بیماران قرار می گیرد، عنوان کرد: آگاهی اجتماعی بهترین واکسن جهت پیشگیری از بیماریhiv می باشد.
وی در ادامه مطلب فوق اظهار داشت: ترس از قضاوت یا طرد شدن یکی از دلایلی است که باعث می‌شود افراد حتی در زمان مواجهه با ویروس تمایلی به وضعیت خود نشان ندهند که در چهارمین برنامه استراتژیک کشوری کنترل ایدز با رویکرد نوین به این مسئله پرداخته شده به این ترتیب که هدف انگ زدایی بوده تا به بیمار آچ آی وی هم مثل دیگر بیماری های مزمن مانند دیابت و هپاتیت فارغ از هر گونه قضاوت و برچسب پرداخته شود.
کارشناس بیماری های رفتاری با بیان اینکه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و مبتلایان زن رو به افزایش هستند، گفت: ضروری است که کلیه ارگان های دولتی و غیر دولتی دست به دست هم داده و در شناساندن و انگ زدایی این بیماری در جامعه تلاش کنند چرا که یک آسیب اجتماعی بوده و به همه آحاد ملت مربوط می شود.
وی با عنوان این مطلب که این بیماری به گروه و طبقه خاصی تعلق ندارد و همه در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، افزود: بالاترین درصد الگوی انتقال در کشور ابتدا اعتیاد تزریقی بود که به سمت ارتباط جنسی محافظت نشده تغییر جهت داده است و استان سیستان و بلوچستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و بیشترین الگوی انتقال در استان ارتباط جنسی می باشد که نیاز به آموزش رویکرد نوین اچ آی وی در همه گروه های جامعه دارد.
حداد خاطر نشان کرد: از سال ۸۴ تاکنون هیچ مورد مثبت از انتقال خون نداشته و کلیه خون های اهدایی از نظر اچ آی وی کنترل می شود.
وی در پایان گفت: در رویکرد نوین بیماری با نام اچ آی وی مطرح می شود چرا که ایدز آخرین مرحله بیماری بوده و فردی که تحت درمان قرار گیرد احتمال اینکه وارد مرحله ایدز شود صفر می‌باشد.

انتهای پیام / https://www.asrehamoon.ir/vdcdn90fjyt0zx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما