تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۴۶
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان تاریخچه ایران است گفت: نگاه مسئولان به این استان باید متفاوت از سایر نقاط باشد.
۲ و نیم درصد بودجه کشور به حوزه فرهنگ اختصاص دارد/سیستان و بلوچستان، تاریخچه ایران است/نگاه مسئولان به این استان متفاوت تر باشد
به گزارش عصرهامون ؛ عباس صالحی بعد از اسقبال استاندار ومسئولین محلی در فرودگاه ایرانشهر در اولین برنامه سفر به استان سیستان و بلوچستان به همراه استاندار، تعدادی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و شماری از مسئولان استانی با حضور در گلزار شهدای شهر ایرانشهر با قرائت فاتحه و نثار شاخه‌های گل بر مزار شهیدان والامقام با آرمان‌های شهدای سرافراز میهن اسلامی تجدید میثاق کرد.
وی سپس در نشست شورای اداری شهرستان شرکت کرد.


فرماندار ایرانشهر گفت : توسعه فرهنگی در جوانترین شهرستان سیستان و بلوچستان یک ضرورت اجتناب نا پذیر است.
نبی بخش داودی در نشست شورای اداری که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: در جوان ترین استان کشور فضاهای فرهنگی و هنری بسیار کمی وجود دارد و وازارت ارشاد در این زمینه باید اقدامات بیشتری انجام شود.
وی بیان کرد: سهم سیستان و بلوچستان از آثار فرهنگی و هنری، مطبوعات. رسانه ها. کتاب و غیره بسیار ناچیز است و این شایسته مردم این استان ولایتمدار نیست.
فرماندار ایرانشهر گفت: سیستان و بلوچستان در جبهه مقابله با تهاجم فرهنگی قرار دارد و نیاز است تا خدمات فرهنگی و هنری در این استان افزایش یابد تا بتوان به خوبی به تهاجمات دشمنان مقابله کرد.
وی تصریح کرد: خدمات و تلاش های بسیار زیادی نظام مقدس جمهوری اسلامی در چهل سال پس از پیروزی انقلاب در جنوب سیستان و بلوچستان انجام داده اما برای رفع محرومیت ها نیازمند کار و تلاش بیشتر است.
داودی بیان کرد: سرانه مطالعه کتاب و کتابخوانی در ایرانشهر ۱۱ دقیقه و ۳۸ ثانیه می باشد در حالی که در سرانه مطالعه کشوری ۱۶ دقیقه و ۳۰ ثانیه است.
فرماندار ایرانشهر گفت: این شهرستان با ۶ کتابخانه به طور مجموع ۲۱ هزار جلد کتاب دارد. وی بیان کزد: به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت در سیستان و بلوچستان ۶۰ سانتی متر است و باید فضای بیشتر کتابخانه ای در نظر گرفته شود.
داودی تصریح کرد: بهترین استعدادهای فرهنگی و هنری در ایرانشهر وجود دارد و نیاز است تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه بیشتری به این افراد داده شود.
وی بیان کرد: موسیقی و هنر سیستان و‌بلوچستان به خوبی توانسته حرمت انقلاب اسلامی را حفظ کند. فرماندار ایرانشهر بر بیمه هنرمندان و‌ بهبود وضعیت معیشتی هنرمندان این شهرستان تاکید کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جلسه شورای اداری شهرستان ایرانشهر گفت: ۲ و نیم درصد بودجه کشور به حوزه فرهنگ اختصاص دارد
صالحی اظهار کرد: سرانه مصرف خانوار در حوزه فرهنگ، تفریحی و اوقات فراقت در کشور زیر سه درصد است.
وی بیان کرد: سهم اندکی از بودجه کشور به حوزه فرهنگ اختصاص یافته است و همه باید تلاش کنیم تا سهم فرهنگ در سبد خانوار افزایش یابد اما با مقدار کمی که بودجه فرهنگی است فضای حوزه های فرهنگی استانها را افزایش می دهیم.در بودجه فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همه ی معاونت ها و سازمان های تابعه بودجه استانی تنظیم شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید به این سمت برویم که ایران تنها تهران نیست و گسترش فضاهای فرهنگی و هنری باید مورد توجه مدیریت شهری باشد ضمن اینکه باید توجه داشت که مکان های فرهنگی و هنری در شهرها دریچه های تنفسی روح هستند و مدیران شهری به این توجه خاصی داشته باشند.
صالحی بیان کرد: اتمام پروژه های نیمه تمام در اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد است و از کلنگ زنی هایی که به جایی نمی رسند باید خودداری کرد و ما در همینجا اعلام میکنیم وزارت ارشاد این آمادگی را دارد که برای تکمیل مراکز فرهنگی و هنری این استان کمک کند و حتی وزارت ارشاد این آمادکی را دارد تا جشنواره تئاتر مرزی را در جنوب سیستان و بلوچستان برگزار کند.
صالحی افزود :سیستان و بلوچستان تاریخچه ایران است و با ریشه های تاریخی عظیمی که دارد ، نگاه مسئولان کشور با توجه به قابلیت های منطقه باید متفاوت تر باشد و ما نیز تلاش خواهیم کرد شاخص های فرهنگی در سیستان و بلوچستان ارتقا پیدا کند.
وی تصریح کرد : رهبر معظم انقلاب کمتر از یکسال در ایرانشهر بودند اما چنان به این منطقه دلبسته شدند که ایرانشهر را از خود وخود را از ایرانشهر می‌دانند.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در جلسه شورای اداری شهرستان ایرانشهر گفت: این استان پیشانی امنیت کشور در حوزه امنیت، فرهنگ، بهداشت، اقتصاد و ... است و دشمن هم به جهت بستری که در آن سوی مرز دارد امید به نفوذ به این منطقه را در سر دارد اما تا این لحظه به دلیل در صحنه بودن مردم هیچ راهی برای نفوذ در این منطقه را نیافته است.
احمد علی موهبتی اظهار داشت: حوزه فرهنگ باید مورد توجه جدی قرار گیردو همه متولیان پاسخگوی حوادث تلخ حوزه فرهنگی باشند. در سیستان و بلوچستان شاخص های توسعه ای در همه زمینه ها مقبول نیست و می طلبد توجه جدی شود
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در استان به دلیل این که برخی شاخص ها زجر آور است نمی توان از دیگر اعتبارات برای فرهنگ استفاده کرد.
وی بیان کرد: سرانه فضای آموزشی کشور هشت متر مربع و استان سه متر مربع و در برخی نقاط یک و نیم متر مربع است و سرانه تخت بیمارستانی در کشور ۱.۷ دهم به ازای هر هزار نفر و در بلوچستان ۶ دهم درصد است.سرانه فضاهای فرهنگی هنری سیستان و بلوچستان ۱۷ هزارم متر مربع و در کشور ۱۵ صدم است و همچنین در بودجه کشور ، سهم حوزه فرهنگ که ضروری ترین موضوع استحکام و دوام یک مملکت است کم است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به بستر مناسب فضای مجازی برای توسعه فرهنگ گفت : فضای مجازی بستر مناسبی برای توسعه فرهنگی است به شرطی که برنامه داشته باشیم در غیر این صورت فرهنگ های غنی به مرور از بین خواهد رفت.
موهبتی با توجه به اینکه ظرفیت های فرهنگی موجود ایرانشهر باید در اختیار اصحاب فرهنگ و هنر باشد گفت: سالن های موجود در ادارات ارث و میراث هیچ دستگاهی نیست اگر مردم برنامه دارند می توانند از هر سالنی که مربوط به دولت است استفاده کنند و اگر جایی سالنی نداریم نمازخانه و مسجد برای کار فرهنگی است.
انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdccmeqsm2bqx08.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها