تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۲۲
مردم نسبت به چند نرخی بودن قیمت اجناس مشابه در فروشگاه های مختلف گلایه مند هستند و سازمان صمت نیز خواستار معرفی واحدهای متخلف شده است.
تعیین قیمت مصرف کننده به سلیقه فروشنده/ سازمان صمت: از ارزان فروش بخرید و گران فروش را معرفی کنید!
به گزارش عصرهامون، «کلیه عرضه‌کنندگان کالا و خدمات مکلفند با الصاق برچسب روی کالا یا نصب تابلو در محل کسب یا حرفه، قیمت واحد کالا یا دستمزد خدمت را به ‌طور روشن و مکتوب به گونه‌ای که برای همگان قابل رؤیت باشد، اعلام کنند.»
آنچه در بالا آمده متن دقیق ماده٥ قانون حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است که متاسفانه این روزها به یک نوشته بی اثر تبدیل شده و عملاً مصرف کنندگان هیچ حقی ندارند و قیمت ها بر اساس سلیقه و نظر توزیع کنندگان و فروشندگان تعیین می شود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در آخرین روزهای کاری خود در دولت یازدهم بخشنامه‌ای مبنی‌بر حذف قیمت‌ها از روی ١٥٠ قلم از کالاها را ابلاغ کرد که موافقان و مخالفان زیادی را به همراه داشت. در ادامه این موارد، اخلال در بازار ارز و طلا نیز مزید بر علت شد تا قیمت اکثر کالاها در کشور به طور غیرمتعارف و بی قاعده ای بالا برود و هیچ نظارتی نیز بر آن وجود نداشت.
خوشبختانه با تدابیری که اندیشیده شد این بازار پر سروصدا و سودمند برای افراد خاص، سر و سامانی موقتی گرفت اما اثرات سوء آن هنوز در جامعه و معیشت عامه مردم تاثیر منفی دارد و مشکلات عدیده ای را برای شهروندان فراهم کرده است.
یکی از این مشکلات، عدم همخوانی قیمت های مصرف کننده درج شده بر روی کالاها با نرخ فروش است به گونه ای که قیمت درج شده بر روی کالا به هیچ وجه ملاک فروش آن نیست و هر فروشنده بسته به مکان خرید، محل فروش و البته انصافی که دارد اقدام به فروش می کند.
بر اساس گزارش میدانی عصرهامون از برخی فروشگاه ها و سوپرمارکت های شهر، چند قلم جنس به عنوان الگو انتخاب شد که با کمال تعجب از میان جامعه آماری که قیمت ها اخذ شد تقریباً هر فروشگاه یک نرخ متغیر و سلیقه ای خود را به مشتریان ارائه می داد.
در همین خصوص یکی از شهروندان زاهدانی به خبرنگار ما گفت: یک قلم جنس را از فروشگاهی در مرکز شهر قیمت گرفتم که بسیار بالا بود اما زمانی که قیمت همان جنس با نشان و شرایط مشابه را از فروشگاهی در نقطه دیگر شهر پرس وجو کردم متوجه شدم بسیار پایین تر عرضه می شود.
وی ادامه داد: جای تعجب است که یک جنس در چندین فروشگاه با قیمت های متفاوت عرضه می شود و فروشندگان نیز با قدرت تمام اعلام می کنند که قیمت های درج شده بر روی کالا اصلاً برایشان اهمیت ندارد و بسته به خریدی که انجام داده اند اقدام به فروش می کنند.
یکی دیگر از شهروندان زاهدانی به عصرهامون گفت: در کنار این ماجرا که قیمت ها به هیچ وجه بر اساس آنچه بر روی کالا درج شده نیست یکی دیگر از مصائب مردم در استان سیستان وبلوچستان افزایش بی ضابطه و قاعده قیمت هاست.
کیخا ادامه داد: خنده آور است زمانی که نسبت به قیمت بالای یک جنس به فروشنده اعتراض می کنیم اعلام می کند که همین جنس را "اگر امروز نخرید فردا مجبور خواهید شد با قیمت بالاتری خریداری کنید" و جالب تر اینجاست وقتی فردا مراجعه می کنید قیمت همان جنس نسبت به روز قبل رشد داشته در حالی که جنس همان جنس می باشد و جدید هم خریداری نشده است.
وی گفت: مگر سیستم نظارتی دولت بر روی این افزایش قیمت ها نظارت ندارد؟ پس چرا امروز یک قیمت و فردا قیمت دیگری به مردم ارائه می شود و هیچ دستگاهی نیست که با متخلفان برخورد کند.
سازمان صمت: مردم گران فروشان را معرفی کنند
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان در این باره به خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: بعضی از واحدهای تولیدی بسته های اجناس خود را از قبل قیمت گذاری کرده اند که با تغییر قیمت مواد اولیه، قیمت تمام شده کالا نیز افزایش پیدا کرده اما بسته هایی که عرضه می شود مربوط به گذشته می باشد که قیمت آنها اصلاح نشده است.
محمد رفیع سلطانزاده افزود: به طور کلی ملاک سازمان صمت برای کنترل فروشگاه ها قیمت درج شده بر روی کالا نبوده و بازرسی ها تنها بر اساس آخرین فاکتور خرید انجام می شود که به روز است.
وی در پاسخ به این سئوال که هیچ فروشنده ای آخرین فاکتور خرید خود را به فروشنده عادی نشان نمی دهد تا مشخص شود قیمت اعلامی قانونی است یا خیر افزود: بله درست است. اگر تمام زنجیره تامین، شبکه توزیع و پخش در سطح کشور به گونه ای باشد که همه مسائل یکسان و شفاف باشد شاهد چنین مواردی نبودیم اما در حال حاضر بهترین راه این است که مصرف کننده از ارزان فروش خرید کرده و گران فروش را به سازمان صمت معرفی کند!.
وی تصریح کرد: البته باید این واقعیت را پذیرفت که کنترل حدود 20هزار واحد صنفی تنها در شهرستان زاهدان با انواع و اقلام اجناس سخت و دشوار است و قطعاً هستند کسانی که در ارائه محصول تخلف می کنند اما مردم باید خودشان بازرس سازمان صمت باشند و متخلفان را معرفی کنند تا در اسرع وقت با آنها برخورد قانونی شود.
وی در واکنش به این گفته که برخی فروشندگان اعلام می کنند اگر امروز نخرید فردا گران می شود نیز گفت: این حرف کاملاً تخلف است و در صورتی که مردم این افراد را معرفی کنند در سریع ترین زمان ممکن با آنها برخورد می شود.
علی ایحال آنچه از گفته های مردم و پاسخ های معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان استنباط می شود مردم در این زمینه هیچ راهی ندارند جز اینکه از ارزان فروش خرید کرده و گران فروش را به 124 معرفی کنند!.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdch--nzi23nvmd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها