تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۲۳
دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان گفت: در سال جاری در خصوص مبارزه هدفمند با قاچاقچیان به ویژه برخورد با سرشبکه های کالا و ارز اقدامات مؤثری در استان انجام پذیرفته که نشانگر پیشرفت در دستیابی به اهداف و راهبردهای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می باشد.
محبی
محبی
محمد محبی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اهمیت پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: پیشگیری از قاچاق کالا و ارز از اولویت های اصلی هر نهادی در استان است، که برای رسیدن به این هدف در سال جاری نسبت به سالهای گذشته اقدامات ویژه ای انجام شده است.
وی افزود: در سال جاری در خصوص مبارزه هدفمند با قاچاقچیان به ویژه برخورد با سرشبکه های کالا و ارز اقدامات مؤثری در استان انجام پذیرفته که نشانگر پیشرفت در دستیابی به اهداف و راهبردهای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می باشد.
 دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان با بیان عوامل اصلی قاچاق کالا و ارز در استان، بیان کرد: از مهمترین عوامل ارتکاب به قاچاق در استان می توان به وجود تقاضای زیاد در داخل و خارج از کشور در کنار وجود تبلیغات گسترده کالای خارجی است که این موضوع موجب می شود تا مصرفکنندگان داخلی علاقه به استفاده از کالاهای خارجی داشته باشند و این خود موجب می شود تا بازار این کالاها در داخل داغ شده و قاچاقچیان طمع کنند تا از سود کلان آن بهره مند شوند و در نقطه مقابل نیز تقاضای سوخت در خارج مرزها نیز موجب قاچاق این محصول استراتژیک به کشورهای همسایه می شود.
 
خلأهای اقتصادی و وجود مرزهای طولانی موجب افزایش قاچاق کالاست
 وی ادامه داد: محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های بیش از حد واردات و صادرات کالا و ناهمسانی قیمت در داخل و خارج نیز یکی دیگر از دلایل افزایش قاچاق کالا است چرا که وقتی وارد کننده نتوانند از راه قانونی اقدام به واردات کند مجبور به استفاده از راه های خلاف و قاچاق است که این موضوع با اندکی مدیریت قابل حل می باشد.
 محبی همچنین خلأهای اقتصادی و وجود مرزهای طولانی را نیز از موارد تشدید کننده قاچاق دانست و گفت: بیکاری در مرزها و عدم بسته بودن کامل مرزهای طولانی با کشورهای همسایه در کنار همکاری برخی از عوامل نیروی انساني در مرزها و عوامل گمرک با قاچاقچیان نیز می تواند در افزایش قاچاق نقشی موثر داشته باشد.
 وی خاطرنشان کرد: عدم همکاری ادارات و ارگان‌های حکومتی با نیروی انتظامی، عدم برخورداری از دانش لازم و آگاهی‌های کاربردی در عوامل نیروی انتظامی،  سطح نازل قیمت کالاهای قاچاق در مقایسه با محصولات داخلی و  ضعف صنعت و تولید داخلی،  بیکاری جوانان در مناطق و شهرهای مرزی، سودآور بودن قاچاق کالا و نبود کنترل و نظارت دقیق بر توزیع کنندگان و فروشندگان کالانیز از دیگر عوامل افزایش دهنده قاچاق کالا است که در کنار دیگر عواملی چون پایین بودن سطح امنیت اقتصادی، ریسک پایین قاچاق کالا،  فساد اداری، ضعف بخش خصوصی و دولتی بودن اقتصاد و همچنین محرومیت استان‌ و شهرهای مرزی کشور را باید از مهمترین دلایل افزایش چشمگیر قاچاق دانست که تا رفع نشود نمی توانیم انتظار زیادی برای کاهش قاچاق داشته باشیم.
 
کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان موفق عمل کرده است
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان در ادامه با اشاره به این مطلب که  با توجه به نوسانات نرخ ارز از اردیبهشت ماه سال 97 شاهد کاهش چشمگیر قاچاق ورودی به استان بودیم، اذعان کرد: جایگاه سیستان و بلوچستان در مقایسه با سایر استان های کشور در تحقق مواد قانونی 5 و 6 و7و 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان دهنده این موضوع است که در این مورد از پیشگام ترین استان های کشور بوده ایم.
 وی تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان از پیشگام ترین استان ها در اجرای  سامانه های مندرج در مواد 5-6و7و 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که در این راستا به سمانه های کنترل انبارها، بارنامه برخط، پنجره واحد چاه های کشاورزی، ناوگان درون شهری، پنجره واحد گمرکی می توان اشاره کرد که در حوزه ماده 13 کالاهای سلامت محور دارای کدرهگیری و سامانه رهگیری می باشد.
وی با اشاره به آمار کشفیات هفت ماهه نخست امسال با سال گذشته، گفت: در سال گذشته چیزی در حدود 3 هزار و 377 راس دام قاچاق کشف شده که در هفت ماهه نخست سال جاری هزار و 669 راس دام قاچاق از قاچاقچیان کشف شده که این آمار نشان دهنده کاهش 106درصدی است.
 
قاچاق کالاهای ورودی به استان کاهش یافته است
محبی افزود: در بخش مشروبات الکلی نیز با کاهش 86 درصدی مواجه بودیم به گونه ای که در سال گذشته 42هزار و 251 شیشه انواع مشروبات الکلی کشف شده کا در هفت ماهه نخست سال جاری تاکنون 24 هزار و 880 بطری کشف شده است.
وی با اشاره به آمار کشفیات سیگار در سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سال 96 چیزی در حدود 3میلیون و 480هزار و 87 نخ سیگار قاچاق کشف شده کا در هفت ماهه نخست سال جاری با کاهش 203درصدی چیزی در حدود یک میلیون و 443هزار و 460 نخ انواع سیگار قاچاق از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان ادامه داد: در سال گذشته 353هزار و 179عدد انواع لوازم آرایشی و بهداشتی از قاچاقچیان کشف شده که در سال جاری با کشف 131هزار و 270عدد با کاهش 207درصدی روبه رو بوده ایم.
وی همچنین با بیان این مطلب که قاچاق در سال جاری با افزایش 64درصدی روبه رو بوده است، اذعان کرد: در سال گذشته 5میلیون و 561هزار و 621لیتر انواع سوخت قاچاق کشف شد که در سال جاری تاکنون چیزی در حدود 8میلیون و 723هزار و 141لیتر سوخت قاچاق از قاچاقچیان کشف و صبط شده است.
محبی خاطرنشان کرد: در سال 96 بیش از 3میلیون و 911هزار و 512کیلوگرم برنج قاچاق کشف شده که با افزایش 10درصدی در هفت ماهه نخست سال جاری به 4میلیون و 632هزار و 124کیلوگرم رسیده است، چای نیز از 28هزار و 146 کیلوگرم در سال گذشته به 2هزار و 540کیلوگرم رسیده است.
وی در پایان تصریح کرد: کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان با توجه به وظایف محوله به موجب قانون و برنامه های ابلاغی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کمیسیون استان نقش این کارگروه می تواند با احصاء احکام پیشگیرانه مندرج در قانون و برنامه ریزی و اقدامات لازم برای پیگیری و اجرای نمودن آن ها  در کاهش ارتکاب به عمل قاچاق  کمک های موثری به بدنه مبارزه با قاچاق کالا و ارز کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciuqazvt1auq2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما