تاریخ انتشار :شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۰
افزایش بهای زباله خشک باعث شده تا قیمت هر کیلوگرم پلاستیک از 400 تومان در سال گذشته به 2هزار و100 تومان در سال جاری برسد و شیوع زباله گردی را در سطح شهر به دنبال داشته باشد.
قیمت پلاستیک در بورس زباله گردها 5 برابر شد/ از ماراتن تصاحب طلای کثیف تا نزاع و مشت زنی در رینگ سیاه زباله ها
به گزارش عصرهامون، زﺑﺎﻟﻪ ﺑﻪ ﻣﻮاد دور ریختنی ﺟﺎﻣﺪ، قابل بازیافت یا غیر قابل بازیافت گفته می شود که در منازل، مراکز تولیدی، خدماتی، بهداشتی و درمانی تولید می شود و اثر قرارگیری در معرض حرارت خورشید و رطوبت هوا زمینه ساز ﺑـﻪ وﺟـﻮد آﻣـﺪن ﻣﻴﻜﺮوب و بروز ﺑﻴﻤﺎري در اﻧﺴﺎن می شود.

اگرچه دپو و ماندگاری زباله سبب تجمع حشرات موذی از قبیل پشه و مگس و پرسه زنی حیوانات ولگرد در سطح معابر شهر است اما این همه داستان و ماهیت زباله نیست؛ همین موادی که در ظاهر زائد، بلا استفاده و دور ریختنی اند اما گاه در بطن خود حاوی اقلام ارزشمندی هستند که جمع آوری شان سود بالایی را نصیب جست وجوگران می کند.

افرادی که در بیان عموم به عنوان زباله گرد شناخته می شوند و کارشان ﺧﺎرج
ﻛﺮدن زﺑﺎﻟﻪ ازمخازن، ﺳﻄﻞ ها، کیسه ها با هدف جمع آوری ﻣﻮاد ﺑﺎزﻳﺎﻓﺘﻲ مانند ﻛﺎرﺗﻦ و کاغذ، اﺷﻴﺎء ﻓﻠﺰي و پلاستیکی بوده و مهم ترین عوامل بروز و شیوع آن بیکاری، فقر و اعتیاد است.

 

غفلت و کوتاهی شهرداری و افزایش قیمت زباله های خشک از طرفی و مشارکت ضعیف شهروندان در امر تفکیک از مبدا و عدم تحویل به موقع زباله از طرف دیگر باعث شده تا این افراد برای پرسه زنی در سطح شهر محدودیت زمان و مکان قائل نشوند و در تفتیش چند باره زباله ها ماراتن بگذارند؛ رقابتی که تصاحب طلای کثیف در آن با ورود معتادان خیابانی سخت تر شده و کار را به نزاع و مشت زنی در رینگ سیاه زباله ها کشانده است.

محمد غنی یکی از زباله گردهای زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون بیکاری و نداشتن درآمد را علت اصلی روی آوردن به این شغل عنوان کرد و گفت: برای کسب درآمد و معیشت خانواده ام مجبورم این کار را انجام دهم.

وی ادامه داد: حتی بعضی شب ها خانوادگی سطل های آشغال را می گردیم و همسر و فرزندم برای جمع کردن پلاستیک و قوطی از زباله ها به من کمک می کنند.

 


اسماعیل زباله گرد دیگری که اعتیاد هم دارد جمع آوری و فروش زباله های خشک را بهترین راه پول در آوردن برای خرید مواد مخدرش عنوان کرد و گفت: برای کسب درآمد و خرید مواد مجبورم بین گدایی و زباله گردی یکی را انتخاب کنم
که ترجیح می دهم دومی را انجام دهم.

حسین زهی، مدیرعامل سازمان بازیافت و مدیریت پسماند شهرداری زاهدان در گفت وگو با عصرهامون؛ مشارکت ضعیف مردم و افزایش چشمگیر قیمت این مواد را از علل اصلی این بحث دانست و گفت: قیمت هر کیلوگرم پلاستیک از 400 تومان در سال گذشته به 2هزار و100 تومان، هر کیلو کارتن از 300 تومان به هزار و 200 تومان و هر کیلو آهن از هزار تومان به 3هزار و500 تومان در سال جاری رسیده است.

وی گفت: آمار کارگاه های ضایعاتی سطح شهر از 168 واحد در سال 95، به 318 واحد در شش ماهه نخست سال جاری رسیده که بیشتر در مناطق 3 و 4 شهر فعالیت دارند و هر کدام به طور متوسط 8 تا 10 نفر نیرو دارد.

حسین زهی با اشاره به اینکه زباله گردان زاهدان روزانه بطور متوسط بین 100 تا 150 هزار تومان درآمد دارند گفت: اکثریت قابل توجه نیروی کار این کارگاه ها افراد معتاد، کودکان کار و افاغنه هستند که با توجه به حاد شدن مساله،  اخیرا 72 واحد پلمپ شده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaiin6649nwo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما