تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۲
بعد از فراز و نشیب ها و فتنه های دشمنان کشور برای کمرنگ جلوه دادن چهره چابهار امروز سواحل مکران بیش از پیش در کانون توجهات همگان قرار گرفته است.
از تخریب دیوار بنادر تا انتحاری در مرکز فرماندهی انتظامی چابهار/ شایعه واگذاری بندر به هندی ها حقیقت ندارد
به گزارش عصرهامون، از ماه گذشته تاکنون شهرستان چابهار و به ویژه بندر استراتژیک این شهرستان به دلیل توجهات کشورهای آسیای میانه و همینطور هند و افغانستان دستخوش اتفاقات متعددی شد که بررسی آن خالی از لطف نیست.

از خراب کردن دیوار بندر گرفته تا انتحاری در مرکز شهر و شهادت دو غیور مرد مدافع وطن عامدانه یا غیر معاندانه دست هایی را از پشت پرده نمایان کرد که راضی به حضور هند در بندر چابهار نبودند چه طرف های پاکستانی و چه مقامات چینی که به هر عناوینی با تفاهم نامه سه جانبه هند، افغانستان و ایران در چابهار مخالفت می کردند.

بعد از اینکه تیرشان به سنگ خورد و نه تنها چابهار بیشتر کانون توجه مقامات کشوری و بین المللی قرار گرفت بلکه از کلنگ زنی طرح های راکد همچون بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی گرفته تا امضای تفاهم نامه هند و ایران حتی توجه موسسات کشوری مانند نورآوران سلامت به سمت چابهار معطوف شد.

وقتی که فردی لندن نشین خود را بلوچ معرفی می کند و به یکباره بعد از امضای تفاهم نامه بندر چابهار با هند نگران شهروندان خود می شود باید دانست که این راهی که می رویم درست است چراکه تا دیروز چنین افرادی نگران تشنگی و محرومیت مردم نبودند و امروز که مسئله اقتصادی پا به میدان می گذارد دردمند مردم می شوند و شبنامه نوشته های خود را در گروههای واتس آپی چابهار باز نشر می دهند.

دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری در گفت و گو با چهاربهاران اظهار کرد: بندر چابهار کریدور و در حقیقت نقطه اتصال به کشورهای آسیای میانه به ویژه افغانستان و هندوستان می باشد که نزدیک ترین راه برای ارتباط و مراودات تجاری بین دو کشور است.

عبدالغفور حوت با بیان اینکه چابهار آینده اقتصادی روشن تری خواهد داشت افزود: وقتی اهمیت یک منطقه به اندازه ای ست که حتی آمریکا قادر به تحریم آن نیست باید سرمایه گذاری خارجی و داخلی در آن را مهم شمرده و نیازهای کشور را از طریق این منطقه تامین کرد.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما گفت: امضای توافق نامه سه جانبه هند، افغانستان و ایران در بندر چابهار نشان از ویژه بودن این منطقه به لحاظ تجاری، اقتصادی و ژئوپلیتیک می باشد.

وی با اشاره به قرار داد اجاره یک اسکله از ۶ اسکله بندر شهید بهشتی افزود: یک اسکله از فاز اول بندر چابهار به هندی ها اجاره داده شده و حتی تخلیه و بارگیری کالاها توسط شرکت ایرانی که با هند قرار دارد انجام می شود و تنها نظارت آن بخش توسط هندی ها انجام می شود.

بهروز آقایی با اشاره به تکمیل خط ریلی چابهار به میلک افزود: افتتاح خط آهن یکی از نقاط قوت و امید بخش برای تسریع در حمل و نقل سه کشور طرف قرار داد می باشد همچنین چابهار توانسته با مزیت های بی نظیر خود در زمینه تسریع در تخلیه و بارگیری نقش بسزایی در تجارت دریایی ایفا کند.

دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری نیز عملیات تروریستی در بندر چابهار را توطئه اقتصادی دشمنان دانست و عنوان کرد: مطمئنا هرگاه دشمن از کاری ناخرسند باشد عزم ما برای پیشرفت کار جدی تر خواهد شد و نخواهیم گذاشت فتنه های دشمنان مانع پیشرفت منطقه شود.

یکی از تجار چابهاری نیز به خبرنگار ما گفت: چابهار دارای مزیت های مختلفی در بحث سرمایه گذاری می باشد از شیلات گرفته تا اقتصاد بر پایه گردشگری که جزئی از فعالیت های مهم تجاری و صنعتی در چابهار می باشند.

عامر درزاده توجه به توسعه بندر شهید بهشتی و پسکرانه های این طرح را مهم دانست و خاطرنشان کرد: باید با ساخت بزرگراه ها و تکمیل خطوط راه آهن به فعالیت بندری چابهار توجه کرد چراکه این مهم باعث رونق در معیشت مردم استان خواهد شد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcepf8zxjh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما