ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> گازرسانی، معضلی برای شهروندان و فرصتی برای تریبون مسئولین | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۹
در حالی مردم سیستان و بلوچستان از نبود گاز و مشکلات ناشی از آن رنج می برند که مسئولان استانی و کشوری از هر تریبونی برای سخنرانی در این باره استفاده می کنند.
گازرسانی، معضلی برای شهروندان و فرصتی برای تریبون مسئولین
به گزارش عصرهامون، گرم شدن منازل با بخاری گازسوز و رهایی از دردسرها و مخاطرات چراغ های نفتی، آرزویی است که مردم محروم ترین استان کشور، سالهاست که در انتظار تحقق آن هستند.

طرح انتقال گاز توسط خط هفتم سراسری به طول ۹۰۷ کیلومتر در سال ۸۴ مصوب شد و در سال ۸۹ به بهره‌ برداری رسید که از طریق آن گاز از عسلویه با یک خط ۵۶ اینچی به ایرانشهر منتقل می‌شود.

کار اجرای انتقال گاز از ایرانشهر به زاهدان نیز در خط لوله ای به طول 262 کیلومتر، با قطر 36 اینچ و با اعتبار هفت هزار و 500 میلیارد ریال از شهریور 92 آغاز شد.

بهمن‌ ماه سال 92 بود که علی اوسط هاشمی استاندار پیشین استان از تکمیل گازرسانی به کل استان تا پایان سال 93 خبر داد؛ وعده‌ ای که هرگز در موعد مقرر محقق نشد و تاکنون از مجموع 21شهر استان، تنها سه شهر زاهدان، ایرانشهر و زابل به صورت ناقص گازرسانی شده اند.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور دیشب در نشست بررسی مشکلات استان، ضمن بیان اعطای وام قرض الحسنه 5 میلیون تومانی به شهروندان جهت تسهیل در دریافت اشتراک گاز منازل گفت: تلاش مان بر این است تا تمام شهرها و روستاهای سیستان وبلوچستان از نعمت گاز برخوردار شوند.

وعده ای که به نظر می رسد عمر دولت دوازدهم به تحقق آن نرسد و فقط فرصت روشن کردن مشعل نمادین در این شهرها را پیدا کنند؛ چرا که بنا به ادعای مدیر گازرسانی شرکت گاز، زاهدان به حدود هزار و ۳۵۰ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع یعنی قریب به 900 کیلومتر شبکه گاز دیگر احتیاج داشته و استان سیستان و بلوچستان علاوه بر 2هزار کیلومتر شبکه احداث شده به 2هزار کیلومتر شبکه دیگر جهت گازرسانی شهری و روستایی نیاز دارد.
 



اما آنچه بیشتر از نبود گاز شهری در منازل سبب رنجش خاطر مردم شده، وعده های توخالی است که مسئولین تنها برای کف و سوت در میان مردم اقدام به بیان آن می کنند.

سبزه کار شهروند زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون گفت: علیرغم رسیدن گاز به زاهدان هنوز باید برای تهیه کپسول در صف بایستیم و این اصلا خوشایند نیست.

 


زائرمیری شهروند ساکن زیباشهر نیز از افت فشار گاز در این منطقه اظهار نارضایتی کرد.

رضا پنجابی، سرپرست شرکت گاز سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون، گفت: تعداد مشترکین شرکت گاز در زاهدان تا امروز به مرز15 هزار و 700 اشتراک رسیده است و در صورت ارائه همکاری های لازم پیش بینی می شود کار لوله گذاری تا اواخر سال 99 به پایان برسد.

وی گفت: در حال حاضر شبکه گاز ظرفیت اتصال 22 هزار انشعاب را دارد که از این رقم می توان 6 هزار و 300 انشعاب دیگر واگذار کرد .

وی ضمن بیان این که کار لوله گذاری در کلیه معابر زاهدان تا دو سال آینده به پایان می رسد گفت: با توجه به زمان بندی های صورت گرفته، در صورت ارائه همکاری های لازم پیش بینی می شود تا اواخر سال 99 عملیات لوله گذاری در شهر به پایان برسد.

پنجابی گفت: مجموع متراژ لوله گذاری در زاهدان تا امروز 480 کیلومتر بوده که 80 کیلومتر آن در سال جاری انجام شده است..
وی افزود: الوایت اجرای عملیات لوله گذاری در زاهدان بلوار کشاورز، منطقه قاسم آباد، شهرک غدیر، خیابان مصطفی خمینی، بلوار انقلاب، بلوار فرهنگ و جاده میرجاوه است.

سرپرست شرکت گاز استان گفت:علت کند شدن عملیات لوله گذاری در سطح شهر زمینه سازی برای اجرای زیرساخت ها به منظور حرکت صحیح و مناسب روند پروژه ها بوده، ضمن اینکه در این مدت کار خوابده نبوده و از توان پیمانکاران در مناطق حاشیه ای شهر جهت اجرای پروژه های گازرسانی استفاده شده است.

وی در پاسخ به سوال مطرح شده در خصوص علت تعلل در امر ترمیم آسفالت معابر گفت: در خصوص ترمیم آسفالت معابر تفاهم نامه ای با شهرداری در این خصوص منعقد شد که به امضای طرفین رسید و کار توسط شهرداری انجام خواهد شد.

وی علت عدم تمایل مردم برای گازکشی منازل را هزینه متحمل شده جهت کنده کاری در ساختمان برای نصب دودکش عنوان کرد و گفت: در اکثر بناهای قدیمی زاهدان دودکش تعبیه نشده و با توجه به الزام وجود تاییدیه مبنی بر استاندارد بودن ساختمان از این جهت، شرکت گاز نمی تواند جهت نصب علمک اقدام کند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbwzb8wrhbggp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما