تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۷
اساتید و فعالین دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان از تلاش فتنه گران در سال 88 برای کشیده شدن اغتشاشات دانشگاه به کف خیابان خبر دادند.
از تلاش برای آشوب خیابانی تا 65 هزارخبر منفی از دانشگاه و پیشنهاد گزینه حامی فتنه برای ریاست
پایگاه خبری عصرهامون 13 دیماه 93 به مناسبت دهه بصیرت با حضور اساتید و فعال دانشجویی به واکاوی جریانات سال 88 در دانشگاه سیستان و بلوچستان پرداخته بود که در ادامه می خوانید.

حجت الاسلام عبدالرضا پور ذهبی مسول نهاد رهبری دانشگاه سیستان و بلوچستان، دکتر غلامرضا نوری استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان و علیرضا کیخا نویسنده و فعال دانشجویی استان به مناسبت حماسه 9 دی با حضور در دفتر پایگاه خبری عصرهامون در میزگردی سیاسی به بیان خاطرات و وقایع سال 88 در دانشگاه سیستان و بلوچستان پرداختند:



در سال 88 اغتشاش در کف خیابان در استان دیده نشد
در ابتدا حجت الاسلام عبدالرضا پور ذهبی نماینده ولی فقیه در دانشگاه با بیان اینکه در کل کشور در انتخابات سال 88 به غیر از تهران دو استان دیگر نیز بیشترین رای را به موسوی داده بود، اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان دومین استانی بود که بیشترین رای را به موسوی داد و در جریان فتنه 88 این استان هماهنگ با استان تهران دست به اغتشاش و آشوب می زدند.

وی ادامه داد: در 16 سال اخیر در استان برخی مطالباتی از نظام داشتند و یک سری  افراد در سایه این مطالبات رای شان تعریف می شود.

حجت الاسلام پورذهبی با اشاره به اینکه 70 درصد دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان را دانشجویان غیر بومی تشکیل می دادند، ادامه داد: یکی از مواردی که اغتشاشی در استان سیستان و بلوچستان به وجود آمد وجود دانشجویان غیر بومی در این دانشگاه بود لذا اغتشاشات سال 88 در استان در کف خیابان مشاهده نشد و تنها در دانشگاه خلاصه می شد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در جریان انتخابات سال 88 دانشگاه سیستان و بلوچستان از 22 خرداد تا 2 تیر هر شب بحث و جدل و شلوغی و تحرکات بود و راهپیمایی های داخل دانشگاه که توسط دانشجویان دانشگاه و سایر دانشجویانی که از دانشگاه های دیگر وارد می شدند انجام می شد.
 
در اغتشاشات هشتاد و هشت 65 هزار خبر منفی از دانشگاه س و ب انعکاس داده شد
غلامرضا نوری عضو هیات علمی دانشگاه سیستان وبلوچستان در ادامه گفته های حجت الاسلام پور ذهبی با بیان اینکه دانشگاه سیستان وبلوچستان بستر اتفاقات مخفی است، بیان کرد: در 2 سال آخر دولت احمدی نژاد 12 نفر از اساتید دانشگاه استان شروع به برنامه ریزی برای انتخابات دهم کرده بودند برای اتفاقاتی که بعد شاهدش بودیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در زمان اغتشاشات 65 هزار خبر منفی از دانشگاه سیستان وبلوچستان بر روی سایت ها انعکاس داده شده بود، افزود: دشمن تمام سعی خود را برای ورود از مرزها به کشور انجام داده بود و چون موفق نشدند از مغز ها استفاده می کردند چون تفکرشان این است که ما نتوانستیم از طریق نظامی ضربه وارد کنیم لذا نرم افزاری وارد شدند که در آنجا هم مایوس ماندن.

وی در ادامه بیان کرد: بیانات رهبر معظم انقلاب در روز جمعه باعث شد که بسیاری از دانشجویان ارزشی ما در جهت حمایت از بیانات رهبر معظم انقلاب بیشتر از قبل پای کار بیایند.
 
دانشگاه سیستان و بلوچستان از سال78 جز دانشگاه های سیاسی کشور بود
علی کیخا فعال دانشجویی گفت: در زمان اغتشاشات سال 88 نقدی که دانشجویان به اساتید وارد کرده بودند این بود که اساتید حامی فتنه خوب به میدان آمدند ولی اساتید ارزشی خوب پای کار نیامدند.

کیخا اضافه کرد: از سال 78 دانشگاه سیستان و بلوچستان همیشه جز دانشگاه های سیاسی کشور بوده و هیچ سالی نبوده که انجمن های اسلامی دانشگاه و انجمن تحکیم در شورای مرکزی تحکیم وحدت عضوی نداشته باشند که آخرین عضوشان دبیر انجمن اقتصاد دانشگاه سیستان وبلوچستان بود که  دبیر دفتر تحکیم وحدت در تهران شد و در 6 دی 88 در تهران به جرم جاسوسی و ارتباط با گروهک نفاق دستگیر شد و متهم ردیف دوم دادگاه سوم حوادث عاشورا بود.

این فعال دانشجویی بیان کرد: در جریان فتنه  3 دانشگاه دیگر استان ( ایرانشهر ، زابل و چابهار) به تبعیت از دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان یک دانشگاه سیاسی محسوب میشدند و اغتشاش می کردند.

این نویسنده با بیان اینکه مهم ترین زمان تمرین این دانشگاه ها حوادث سال 88 بود که در خود دانشگاه توطئه طراحی میشد، تصریح کرد: هر اتفاقی که در تهران اتفاق می افتاد دانشگاه سیستان و بلوچستان در کمترین زمان از آن تبعیت می کردند و در اینجا رخ می داد.

وی اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان تنها استانی بود که شاخه دانشجویی سه ستاد موسوی، احمدی نژاد و رضایی در 24 خرداد 88در محکومیت ها و تجمعات بیانیه صادر کردند  مسولین ستاد دانشجویی آنها این بیانه را امضا کردند.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه پس از انتشار این بیانیه یکی از امضا کنندگان آن بر اثر فشار ها از سوی حامیان فتنه منزوی شد و از جمع آنها کنار گذاشته شد، گفت: پس از آن لیدر تجمعات و محوریت تجمعات را بچه های ستاد کروبی دست گرفته بودند که تند ترین و افراطی ترین بچه های 2 خردادی که اصلا نظام را قبول نداشتند در این ستاد بودند و عنوان کرده بودند که اگر نظام و مسئولین نظام بخواهند روی خط قرمز های ما دست بگذارند ما روی خط قرمز های نظام دست می گذاریم.

شعارهای سال 88 را لیدرهای ستاد کروبی مدیریت می کردند
کیخا با بیان اینکه شعار های فتنه 88 را لیدر های ستاد کروبی مدیریت می کردند ، خاطر نشان کرد: شب دوم بعد از انتخابات و 25 خرداد دو تجمع سنگین در داخل دانشگاه سیستان و بلوچستان رخ داد .در همین روز دانشجویان ارزشی نیز تجمعی را در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار کردند که باتوجه به اینکه احتمال درگیری بین متجمعین این دو گروه وجود داشت دانشجویان ارزشی با قرائت بیانیه ای تجمع خود را پایان دادند اما پس از بیانات و فرامین مقام معظم رهبری در29 خرداد 88 با یک تجمع سنگین از فرامین ایشان حمایت کردند.

وی ادامه داد: دانشگاه سیستان و بلوچستان از جمله دانشگاه هایی بود که در کل کشور پس از دانشگاه های تبریز و اصفهان و فردوسی مشهد از روز اول تا آخر پای کار بودند و پس از 29 خرداد و بیانات رهبر معظم انقلاب این تجمع ها ریزش پیدا کرد و تعداد تجمع کنندگان کم شد.

این فعال دانشجویی افزود: در جریان فتنه 88 تلاش زیادی شد که تجمعات داخل دانشگاه به داخل خیابان ها کشیده شود که یکی از شعار های معروفی که ان زمان گفته می شد این بود که برادر بلوچم رای ترا دزدیدند که این اتفاق نیفتاد .

کیخا ادامه داد: در سال 88 همسایه های اطراف دانشگاه شعار ها و آشوب های دانشجویان را تحمل کردند تا اینکه 9 دی ماه تحملشان تمام شد و در اقدامی مردمی راهپمایی عظیم 9 دی  از مزار شهدا آغاز  و درب محل کار یکی از عناصر فتنه خاتمه یافت. 

عده ای از اساتید می خواستند برای کشته های حامی فتنه سبز در دانشگاه ختم بگیرند
مسول نهاد رهبری در دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 25 میلیون رای در انتخابات 88 داشتیم،  ادامه داد:  فعالیت اساتید اصلاح طلب خیلی بیشتر از اساتید و تشکل های ارزشی بود.

وی ادامه داد: اصلاح طلبان شب و روز کار می کردند به طوری که همیشه بیانیه و شب نامه داشتند.

حجت الاسلام پورذهبی اظهار داشت: در شب جمعه قبل از خطبه تاریخی مقام معظم رهبری تعدادی از دانشجویان و اساتید آمده بودند و عنوان می کردند که مسجد دانشگاه را در اختیارشان قرار دهیم تا برای کشته شده های فتنه سبز ختم بگیرند.

وی اضافه کرد: به برخی دوستان گفتم ختم چه کسانی ؟ کسانی که کشته شدن انقلابی هستند یا غیر انقلابی؟ بعد به دکتر اکبری رییس اسبق دانشگاه سیستان و بلوچستان گفتم اگر این ها در مسجد ختم بگیرند من دیگر در این مسجد نماز نمی خوانم و در نهایت اجازه ندادیم.

وی گفت: فضایی که حاکم شده بود و قرار هایی که گذاشته بودند با توجه به اعلامیه موسوی قرار بود در تمام کشور فتنه گران مراسم ختم کشته شده های  فتنه سبز را به عنوان این تجمعات و تظاهرات برگزار کنند.

عده ای از اساتید برای حفظ تجمعات غیبت را مجاز و نمره را برای دانشجو محفوظ داشتند
دکتر نوری بیان کرد:  یکی از بحث های جدی جریانات 88 نقش اساتید بود که برای تحریک جمعیت شیوه های مختلفی داشتند که این ها به نقل از دانشجویانی است که با آن ها مستقیم در ارتباط بودند که بعد ها متوجه شدیم که اساتید گفتند لازم نیست بیایید کلاس نمره شما محفوظ است.

این استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه  3 نفر از اساتید دانشگاه بودند که نقش کلیدی در جریان فتنه در دانشگاه داشتند افزود:  دکتر بریمانی رئیس دانشگاه فرهنگیان، یحیی کاظمی و منصور بیرجندی  افرادی بودند که از سخنرانان اصلی مراسمات بودند.

دکتر نوری ادامه داد: در جلساتی که با دکتر اکبری  رئیس سابق دانشگاه داشتیم وی عنوان کرده بود من پدر خانواده هستم نمی توانم برخوردی کنم.
 
اولین مکانی که بعد پاره شدن عکس امام تظاهرات کرد دانشگاه سیستان و بلوچستان بود
نماینده ولی فقیه در دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه حق مطلب در جریان انتخابات 88 در فضای ارزشی اجرا نشد، اضافه کرد:  انفعال جریان ارزشی در آن زمان به اوج خود رسید موقعیت طوری بود که  بعد از دو روز خود بچه حزب الهی ها که خودشان به احمدی نژاد رای داده بودند  دچار شبهه شدند که نکنند دارند راست می گویند چرا که بسیاری از دوستان ارزشی و حزب الهی میدان را خالی کرده بودند.

حجت الاسلام پور ذهبی بیان کرد: در جریان فتنه 88 مدعی زیاد بود ولی کسی از بچه های ارزشی به دنبال مطالبه نبود .

وی ادامه داد: کیفی ترین رای در طول دوران انقلاب مربوط به سال 88 بود که متاسفانه جریان ارزشی مقداری منفعلانه برخورد کرد و اگر سخنرانی مقام معظم رهبری در روز جمعه نبود باعث تاسف است.

وی گفت: دانشگاه سیستان و بلوچستان اولین مکانی بود که بعد از پاره شدن عکس امام راهپیمایی توسط دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان صورت گرفت.

نماینده ولی فقیه در دانشگاه تصریح کرد: وقایع سال 88 باید یادآوری شود  تا درس عبرتی برای سایرین باشد.

امروز حامیان فتنه روی کرسی های مسئولیتی نشته اند
علیرضا کیخا  اظهار داشت: 2 خردادی ها با این که موسوی بیشترین رای را از استان ماآورده بود خیلی تلاش کردند که تجمع ها را از دل دانشگاه ها بکشانند در دل خیابان ها ولی موفق نشدند.

وی ادامه داد: برخی لیدرها عنوان می کنند رییس دانشگاه باید عوض شود چون یادگار دولت قبل است در حالی که دکتر اکبری رئیس سابق دانشگاه از زمان دولت خاتمی بود و پسر دکتر اکبری یکی از لیدرهای انتخابات بود .

کیخا اضافه کرد: در همان سال 88  رتبه علمی یکی از اساتید حامی فتنه را از استاد یاری به دانشیاری ارتقا علمی می دهد که با اعتراض تعداد زیادی از دانشجویان روبرو شد که دکتر اکبری در پاسخ به دانشجویان عنوان کرده بود دعوای سیاسی یک طرف علم طرف دیگر.

وی ادامه داد: 16 آذر سال 88 دانشجویان با شعار" بسیجی واقعی همت بود و باکری" ، "نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران" از مسجد تا درب مهندسی راهپیمایی کردند که ما درب مهندسی به مناسبت  این روز به آنها شیرینی دادیم که سرانجام متفرق شدند.

فعال دانشجویی تصریح کرد: امروز کسانی که معتقد به تقلب و عدم مشروعیت نظام بودند بر روی کرسی های مسئولیتی نشسته اند .

کیخا گفت: امروز افرادی با گستاخی اعلام می کنند که کسی بیخود می کند به خاتمی بگوید فتنه گر که نباید به این افراد اجازه چنین برخورد هایی را داد.

این فعال دانشجویی بیان کرد: در سال 88 اصلاح طلبی نبود  که موضع گیری در دفاع از ولایت بکند جز چند نفر که آن ها هم هیچ گاه فتنه را محکوم نکردند .
 
 
یکی از حامیان فتنه گزینه پیشنهادی ریاست دانشگاه است
نوری عضو هیات علمی دانشگاه سیستان وبلوچستان گفت: دانشگاه سسیستان و بلوچستان  یک مرکز سیاسی بوده و هست لذا کارهای فرهنگی با آموزش های سالم کم اتفاق افتاد .

نوری بیان کرد: دکتر منصوری یکی از افراد حامی و حاضر در جریان فتنه 88 بود اما شنیده ها حاکی از این است که وی یکی از گزینه های پیشنهادی برای ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان است.

نوری با بیان اینکه  حضرت امام خامنه ای از 9 دی به عنوان انقلاب دیگری دارد یاد می کند،  تصریح کرد: دکتر روحانی عنوان می کند که به هیچ حزبی تعلق ندارم و اعتدال دارم اما نگاهشان به وزارت علوم یتیم است.

وی با بیان اینکه دانشگاه سیاسی بد نیست ، افزود: دانشگاه ها نباید باشگاه سیاسی شوند دانشگاه س و ب به عنوان دانشگاه مادر استان شناخته شده است لذا ما باید فضای سالم دانشگاهی، علمی و آموزشی فراهم نماییم .
 
علیرضا کیخا فعال دانشجویی در پایان گفت: حماسه 9 دی حماسه ای از جنس عاشوراست در واقعه عاشورا امام حسین تمام زندگی اش را برای حفظ اسلام به میدان آورد  لذا در سال 88 مردم وقتی احساس کردند که دشمن برای ضربه به اسلام به میدان آمده با همه وجود در حمایت از اسلام و تبعیت از فرامین رهبری به میدان آمدند و بساط فتنه را جمع کردند .
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdf50f9yt0zf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما