کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نسبت به سال گذشته؛

حجم ترانزیت ورودی بندر چابهار هفت برابر رشد داشته است

19 دی 1397 ساعت 20:44

حجم ترانزیت ورودی بندر چابهار که از طریق مرز میلک خارج می شود نسبت به سال گذشته هفت برابر رشد داشته است.


به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، چابهار به لحاظ شرایط جغرافیایی و ژئوپلیتیکی و قرار گرفتن در مبدأ ورودی دریای عمان و اقیانوس هند یکی از 10 بندر مهم جهان که قابلیت تبدیل شدن به بندری بزرگ را دارند، به شمار می‌رود و ویژگی خاص آن به عنوان یکی از محورهای استراتژیک مرکز ترانزیت به مقصد 24 کشور دنیا از جمله پاکستان، افغانستان و کشورهای آسیای میانه است.

بندر چابهار موقعیت مناسبی برای حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ (حمل و نقل دریایی) کالا دارد و بهترین و کم هزینه‌ترین مسیر ترانزیت به کشور‌های آسیای میانه و افغانستان است.

چابهار به عنوان مهمترین بندر تجاری در خارج از خلیج فارس از نظر سیاسی و استراتژیک ملی در مواقع جنگ و بحران ها، منطقه‌ای مجزا و نقطه‌ای کلیدی برای تنفس اقتصادی بازرگانی خارجی کشور و ضمانتی برای گردش کار صنایع و فعالیت‌های اقتصادی آن محسوب می‌شود.

قرار گرفتن چابهار در یک خلیج موقعیت بندری ایده آلی را برای توسعه فیزیکی آینده به آن می‌دهد که بسیاری از بنادر دنیا دارای این حسن نیستند.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان با اشاره به افزایش حجم ترانزیت در 9 ماهه امسال گفت: در 9 ماهه امسال حجم ترانزیت ورودی بندر چابهار که از طریق مرز میلک خارج می شود، 42 هزار و 156 تن کالا بوده که در مقایسه با سال گذشته این حجم ترانزیت، 9 هزار و 692 تن کالا، افزایش داشته است.

علی خانقایی با بیان اینکه بندر چابهار به عنوان منطقه راهبردی با موقعیت عالی جغرافیایی از ظرفیت های تجاری و اقتصادی خاصی برخودار است افزود: اعمال تخفیفات ویژه، اصلاح تعرفه های عوارض و هزینه های بندری در کنار کوتاه بودن مسیر سبب شده تا چابهار به یکی از مقرون به صرفه ترین بنادر جنوبی کشور در زمینه ترانزیت کالا تبدیل شود.

وی افزود: در این مدت 102 هزار و 969 تن کالا از پایانه مرزی میرجاوه به کشور وارد شده است.

وی ادامه داد: 750 هزار و 327 تن کالا به کشور افغانستان و 462 هزار و 965 تن کالا به کشور پاکستان صادر شده است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان گفت: پایانه های مرزی میلک و میرجاوه از جایگاه ویژه ای در صادرات و واردات، ترانزیت کالا و نیز تردد مسافر برخوردارند.

خانقایی خاطرنشان کرد: 74 هزار و 309 دستگاه کامیون این کالاهای صادراتی و وارداتی را در پایانه‌های مرزی میلک و میرجاوه جابه جا کرده اند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 107307

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/107307/حجم-ترانزیت-ورودی-بندر-چابهار-هفت-برابر-رشد-داشته

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir